Toverhazelaar tegen acne

toverhazelaar tegen acne

Het kan een ramp zijn om last te hebben van acne. Misschien durf je de deur niet meer uit of beginnen steeds meer puistjes te veranderen in littekens. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de nare gevolgen van acne.

Gelukkig worden er wel steeds betere middeltjes tegen acne verkocht. Een ingrediënt dat de laatste tijd erg populair is, is toverhazelaar. Er zijn meerdere redenen waarom je toverhazelaar tegen acne zou kunnen gebruiken.

Toverhazelaar is een plantenextract met verbindingen die men tannines noemt. Het heeft zowel antioxiderende als samentrekkende eigenschappen, wat het een goede behandeling maakt tegen acne.

Heb je al verschillende middeltjes geprobeerd, maar ontstaan er toch steeds nieuwe puistjes? Dan kun je overwegen toverhazelaar te gaan gebruiken in je huidverzorgingsregime.

Op deze pagina zal ik je dan ook meer vertellen over het inzetten van toverhazelaar tegen acne klachten.

Wat is toverhazelaar nou eigenlijk?

Toverhazelaar wordt gemaakt van de bladeren van de inheemse struik ‘Hamamelis virginiana’. Na het oogsten worden de actieve chemische verbindingen gestimuleerd door het te destilleren.

De vloeistof uit de toverhazelaarplant zou om meerdere redenen effectief kunnen zijn voor acne patiënten. Het zou bijvoorbeeld de hoeveelheid bacteriën en ontstekingen op de huid kunnen verminderen. Dit is ook gelijk de reden waarom het in zoveel huidverzorgingsproducten wordt verwerkt.

Kun je toverhazelaar tegen acne gebruiken?

Acne is een inflammatoire huidaandoening. Het is daarom belangrijk om huidirritatie en ontstekingen te voorkomen. Toverhazelaar kan mogelijk op verschillende manieren helpen tegen acne, namelijk:

  • Verwijderen van olie: Toverhazelaar kan de huid laten uitdrogen en overtollig talg en olie verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat er geen nieuwe puistjes ontstaan.
  • Doden van acne-veroorzakende bacteriën: Naast talg, zijn bacteriën ook een grote boosdoener van puistjes. Dankzij de tannines in toverhazelaar kun je profiteren van antimicrobiële eigenschappen. Dit betekent dat de groei van bacteriën kan worden verminderd.
  • Kalmeren van irritatie: Bovendien heeft toverhazelaar ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan ervoor zorgen dat rode vlekken, poriën en de roodheid van puistjes minder zichtbaar worden. Dit komt omdat je bloedvaten worden samengetrokken.

Zijn er nadelen aan toverhazelaar?

Aangezien toverhazelaar een uitdrogende werking heeft, kan de huid uitdrogen als je er teveel van gebruikt. Er kan dan ook huidirritatie en acne ontstaan door toverhazelaar. Als je huid uitdroogt, zullen de talgklieren namelijk extra talg aanmaken wat kan leiden tot verstopte poriën.

In het geval van lichte acne, enkele puistjes of mee-eters kan toverhazelaar helpen. Als je echter matige tot ernstige acne hebt, kan het verstandiger zijn een gerichter middel te gebruiken. Let er ook op dat je geen toverhazelaar mag gebruiken als je al andere voorgeschreven acne medicatie gebruikt.

Het is altijd verstandig voorzichtig te zijn met het aanbrengen van middeltjes als je een huid hebt die gevoelig is voor acne. Toverhazelaar is wel zachter en minder irriterend dan andere behandelingen tegen acne, maar er kan dus wel degelijke irritatie ontstaan.

Mijn persoonlijke favoriete toverhazelaarproducten

Ik heb zelf ook mijn acne behandeld met producten die toverhazelaar bevatten, vandaar ben ik er ook zo positief over.

Ten eerste kun je overwegen toverhazelaar van het merk ‘BeriVita‘ te gebruiken. Dit is een 100% puur product met toverhazelaar. Je kunt wat van het spul sprayen op een wattenstaafje en vervolgens plaatselijk aanbrengen op de plekken van je puistjes en acne.

Een ander product waarmee mijn acne erg is verbeterd, is de body wash van het merk ‘Australian Bodycare‘. Het voordeel van dit product is dat er ook tea tree olie inzit. Toverhazelaar en tea tree olie hebben samen een zeer effectieve werking tegen acne. Kijk dus zeker even op de website voor meer informatie!

Hoe kun je toverhazelaar veilig gebruiken tegen acne?

Om toverhazelaar veilig te gebruiken tegen je acne heb ik nog een aantal tips voor je.

Ten eerste raad ik aan alleen producten met toverhazelaar te gebruiken die geen alcohol bevatten. Een hoog alcoholgehalte kan namelijk leiden tot een droge huid of een verstoorde barrièrefunctie van de huid. Hierdoor kan meer acne ontstaan.

Zorg ook dat je eerst een pleistertest doet voordat je toverhazelaar op je gezicht gaat smeren. Hiermee bedoel ik dat je eerst wat toverhazelaar aanbrengt aan de binnenkant van je elleboog. Als je huid na 24 uur geen vreemde reactie geeft, kun je het waarschijnlijk veilig aanbrengen op de plekken van je puistjes.

Toners die hoverhazelaar bevattten kunnen ook goed werken tegen acne. Deze kun je om de dag aanbrengen nadat je je gezicht hebt gewassen met een milde reiniger. Het doel van een toner is het hydrateren van de huid. Dit is belangrijk, omdat toverhazelaar de huid kan uitdrogen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *