Uiercrème en uierzalf tegen puistjes

uiercrème en uierzalf tegen acne

Sommige acne patiënten willen zo graag weer een schone huid krijgen, dat zij van alles proberen om snel resultaten te boeken. Sommigen patiënten grijpen dan ook naar een uiercrème of uierzalf tegen puistjes in plaats van allerlei losse middeltjes of zelfs voorgeschreven medicijnen.

Het klinkt misschien een beetje gek. Uiercrèmes hebben namelijk als doel de uiers van koeien te verzorgen, terwijl acne patiënten hun gezicht er volop mee insmeren.

Volgens verschillende bronnen en ervaringen op het internet zijn uierzalven en uiercrèmes effectief voor de behandeling van acne. Uiercrèmes hebben dan ook een aantal werkingen die effectief kunnen zijn tegen acne. Toch is dit product niet specifiek ontwikkeld voor de behandeling van acne. Daarom ga ik je in dit artikel vertellen of het wel of niet veilig is deze zalf te gebruiken tegen puistjes en de gevoelige huid die makkelijk verstopt kan raken.

Wat zijn puistjes?

Puistjes zijn bultjes die voorkomen op de huid als het gevolg van een hormonale disbalans. Hierbij zullen de talgkliertjes en haarzakjes verstopt raken door een ophoping van huidsmeer en dode huidresten. Het gevolg is dat de kliertjes verstopt raken. Wanneer bacteriën de overhand krijgen in een verstopt kliertje, veroorzaken zij een ontsteking waarna de puistjes ontstaan.

Verschillende zalven kunnen helpen de acne veroorzakende factoren te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan zalven die helpen bij het verwijderen van overtollig talg en dode huidcellen op de huid. Ook hebben middelen antibacteriële werkingen waardoor de bacteriën die acne veroorzaken kunnen worden bestreden.

Er bestaan speciale middelen tegen acne, maar anderen kiezen voor alternatieven of producten uit de natuur. Een voorbeeld van een alternatief is uiercrème of uierzalf. Hoewel dit product niet gemaakt is om acne te behandelen doen sommigen mensen geloven dat het wel degelijk effectief kan zijn bij een aantal huidaandoeningen, waaronder acne.

Wat is uiercrème of uierzalf?

Uiercrème of uierzalf wordt gebruikt om de uiers van koeien te kalmeren wanneer deze pijn zijn gaan doen door het melken.

Aangezien boeren dit product ook gebruikten voor de behandeling van kleine wondjes, huiduitslag en de schrale huid werd dit ook een populair product onder mensen die dachten dat zij dezelfde resultaten kunnen ervaren als de koeien.

Wielrenners gebruiken het bijvoorbeeld voor de behandeling van plekken die zijn veroorzaakt door wrijving van strakke kledingstukken. Anderen gebruiken het weer als lippenbalsem.

In uiercrèmes zitten een aantal ingrediënten die kunnen werken tegen de huid. Denk bijvoorbeeld aan pertroleum, lanoline en een bacterie dodend ingrediënt, zoals 8-hydroxyquinolins sulfaat of triclosan. De exacte samenstelling verschilt echter per ontwikkelaar.

Uierzalven en uiercrèmes lijken eigenlijk een beetje op vaseline, omdat ze vocht vasthouden en een beschermde laag vormen op de huid.

Hoe gebruik je uiercrème tegen puistjes?

Een uiercrème kan wellicht helpen tegen puistjes door de eigenschappen van de verschillende ingrediënten in de crème. Lanoline kan bijvoorbeeld helpen om de huid gehydrateerd te houden en het 8-hydroxyquinolins sulfaat kan bacteriën bestrijden.

Er zit pertroleum in uierzalf waardoor het belangrijk is een arts te raadplegen voordat je dit middel gaat gebruiken voor de behandeling van je acne. Puistjes worden tenslotte veroorzaakt door een overproductie van de talgklieren en overtollig talg wat niet kan ontsnappen uit een porie.

Een uierzalf is vetter dan een uiercrème. Voor de acne-gevoelige huid kan het dan ook beter zijn om een uiercrème te gebruiken om te voorkomen dat de poriën verstoppen.

Conclusie: uiercrème en uierzalf gebruiken tegen puistjes of niet?

Aangezien uiercrèmes veelal een zware textuur hebben met een olieachtige afwerking is dit geen goede keuze om acne te behandelen. Waarschijnlijk raken de poriën verstopt. Voor hele droge gebieden van de acne-gevoelige huid kan uier crème of zalf mogelijk effectief zijn, maar raadpleeg altijd een arts voordat je dit gaat inzetten als een acnebehandeling.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *