Vaseline tegen puistjes

vaseline tegen puistjes

“Is het een goed idee om vaseline tegen je puistjes te gebruiken?” Deze vraag zie ik regelmatig voorbijkomen in mijn mailbox. Daarom schrijf ik nu een artikel waarin ik meer ga vertellen over het gebruiken van vaseline tegen puistjes.

Vaseline is een populaire vochtinbrengende crème met mineralen en petroleum. Het wordt ook vaak gebruikt om wonden en schaafwonden te helpen genezen.

Vaseline wordt soms ingezet tegen kleine milde puistjes. Het is echter belangrijk dat je van een aantal dingen op de hoogte bent voordat je direct vaseline begint te smeren op je puistjes.

Vaseline tegen je puistjes inzetten

Vaseline is geen product om puistjes te behandelen. Doe dus zelf onderzoek voordat je dit spul gaat gebruiken tegen puistjes.

Reinig je gezicht alvorens je vaseline gaat smeren.

Vaseline zal verontreinigheden naar het huidoppervlak laten stijgen. Hoe verleidelijk het ook is: ga geen puistjes en mee-eters uitknijpen!

Dankzij vaseline zal er een beschermende laag op de huid ontstaan en wordt dus voorkomen dat er vuiligheid op je huid terecht komt. Daarnaast kunnen puistjes minder rood worden door de ontstekingsremmende werking. Ook zorgt de werking van vaseline ervoor dat je huid vocht vasthoudt.

Om je puistjes tegen te gaan is het echter belangrijk om de huid gehydrateerd te houden. Vaseline hydrateert de huid niet en houd alleen vocht vast, waardoor het geen goede vochtinbrengende crème is.

Als je huid gevoelig is voor acne en je al puistjes hebt is het dus niet aan te raden om vaseline te gebruiken. Het is beter een vochtinbrengende crème te gebruiken die de huid hydrateert en die is afgestemd op jouw huidtype. Daarom kun je ervoor kiezen mijn favoriete vochtinbrengende crème tegen puistjes te gebruiken van het merk “Australien Bodycare” (bol.com).

Past vaseline bij mijn huidtype?

Hieronder bespreek ik of vaseline kan helpen tegen jouw huidtype en puistjes:

  • Droge huid: Een droge en vochtarme huid kan worden gekalmeerd met vaseline.
  • Vette huid: Door vaseline te gebruiken wordt de huid afgesloten. Dit is niet goed voor puistjes, omdat er een hoop vuil kan beginnen op te stapelen op je huid. Vaseline is daarom niet geschikt voor een vette huid.
  • Gevoelige huid: Op de verpakking van vaseline staat aangegeven dat het een niet-comedogeen product is. Dit betekent dat vaseline de poriën niet laat verstoppen. De moleculen zijn namelijk te groot om je poriën te kunnen verstoppen. Voor de zekerheid kun je kiezen voor een speciale crème die mag worden gebruikt bij een gevoelige huid.
  • Gecombineerde huid: Je kunt besluiten om vaseline aan te brengen op de droge stukjes huid. Voor de vette delen zal je een betere hydraterende crème moeten gebruiken.

Stop onmiddellijk met het gebruiken van vaseline als je huid jeukt, opzwelt, onsteekt of pijn doet. Bovendien dien je geen vaseline tegen je puistjes te gebruiken als je gevoelig of allergisch bent voor aardolieproducten.

Vaseline, of is er een betere methode tegen puistjes?

Vaseline is een veilige crème om vocht vast te houden of make-up te verwijderen. Echter, het is niet aan te raden om de crème te gebruiken tegen je puistjes en acne. Het is namelijk geen goede vochtinbrengende crème voor puistjes.

Ook ga je de kernoorzaken van je puistjes niet oplossen met vaseline of een ander huidverzorgingsmiddeltje. Om langer van die vervelende puistjes af te komen, kan je beter de echte oorzaken van acne gaan bestrijden.

Ik raad je dan ook aan om mijn gratis e-book “de top 10 gemaakte fouten bij acne” te downloaden. Je gaat leren welke eenvoudige stappen je nu kunt zetten om afscheid te nemen van acne.

Via onderstaande knop kun je het boek bekijken. Het betreft een veel betere methode tegen puistjes dan vaseline!

top 10 gemaakte fouten bij acne

Wil jij de top 10 gemaakte fouten bij acne ontdekken?

En uiteraard de oplossingen!

Ja! Stuur mij het gratis e-book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *