Wat is het verschil tussen acne en puistjes?

verschil tussen acne en puistjes

Het verschil tussen acne en puistjes is dat acne een huidaandoening is en dat puistjes hier één van de symptomen van is.

Aangezien de termen vaak door elkaar worden gebruikt, weten veel mensen niet wat nou het verschil is. Puistjes en acne zijn dus niet hetzelfde. Puistjes zijn slechts een onderdeel van acne.

Acne is een huidaandoening waarbij de haarzakjes en talgkliertjes zijn aangetast. De talgklieren kunnen vol raken met talg en dode huidcellen. Er ontstaat dan een verstopping in een haarzakje. Wanneer hier bacteriën bijkomen, kunnen er rode puistjes ontstaan. Naast puistjes kan acne bijvoorbeeld ook gepaard gaan met steenpuisten, mee-eters, onderhuidse puistjes en papels.

Hoe ontstaan acne en puistjes en hoe kom je er van af?

Nu je weet wat het verschil is tussen acne en een puistje zal ik je iets meer vertellen over hoe het ontstaat en hoe je er van af kan komen.

Je kunt bijvoorbeeld acne krijgen door hormonen, het aanraken van je gezicht, het uitknijpen van puistjes, verkeerde huidverzorgingsregimes, wrijving door het dragen van strakke kleding en mondkapjes, hoge luchtvochtigheid, agressieve cosmetica en bepaalde medicijnen.

Daarnaast zien mensen vaak sneller puistjes ontstaan door slechte voedingsmiddelen, stress en slaapgebrek. Dit zijn dan ook factoren die de talgproductie kunnen verhogen en dus de haarzakjes kunnen laten verstoppen.

De bovenstaande punten kunnen worden aangepakt om van acne en puistjes af te komen. In sommige gevallen zal een antibioticum worden voorgeschreven door een arts. Dit is echter vaak alleen het geval bij een hardnekkige vorm van acne, en dus niet bij enkele puistjes. Als je last hebt van enkele puistjes kan het gebruiken van een vrij verkrijgbaar middel al genoeg zijn.

Zijn er nog meer verschillen bij acne?

Het verschil tussen acne en puistjes is dus dat puistjes enkel een symptoom van acne zijn.

Naast dit verschil zijn er nog meer verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een puistje en een mee-eter en het verschil tussen een puistje en een steenpuist.

Als jij van de vervelende acne en symptomen af wilt komen, raad ik je aan mijn gratis e-book te downloaden. Je krijgt dan veel meer tips om acne bij kern te bestrijden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *