Hoe kun je een verstopte talgklier voorkomen?

verstopte talgklier voorkomen

Een verstopte talgklier voorkomen kan raadzaam zijn als je puistjes wilt voorkomen of acne wilt verminderen.

Wanneer er namelijk te veel talg wordt aangemaakt kan een talgkliertje verstopt raken. Terwijl de talgproductie door gaat, hoopt het talg op. Er wordt dan een onderhuidse zwelling zichtbaar.

Meestal gaan verstopte talgklieren vanzelf weer open. Daarnaast kan het een puistje worden die vanzelf weer weg gaat.

Talgklieren hebben een goede functie voor de huid. Echter kan een verstopte talgklier dus ook de beginfase zijn van een puistje. Daarom luidt mijn tip: probeer zoveel mogelijk verstoppingen van de talgklieren te voorkomen.

Het voorkomen van verstopte talgklieren

Talgklieren kun je doorgaans op dezelfde manieren als normale acne voorkomen. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om de overproductie van talg te voorkomen en bestaande verstoppingen te openen.

Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

  • Was je gezicht elke dag 2 tot 3 keer: Gebruik een acne reinigingsproduct bij het wassen van je gezicht. Hiermee kun je talg, vuil en dode huidcellen verwijderen waardoor je huid poriën minder snel verstopt raken.
  • Kijk uit met haarproducten en cosmetica: De grove ingrediënten in haarproducten kunnen op je voorhoofd terecht komen. Was ook het gel uit je haren voordat je in bed gaat, anders komt het op je kussensloop terecht. Cosmetica sluit de poriën af waardoor de huid niet goed kan ademen. Om verstopte talgklieren te voorkomen kun je niet-comedogene cosmetica producten gebruiken.
  • Niet met je vingers je gezicht aanraken: Het is beter voor je huid om niet met vieze vingers eraan te komen. Was dus je handen als je een crème of acne middel wilt aanbrengen op je gezicht en probeer nooit puistjes uit te knijpen met blote vingers.
  • Slaap voldoende en voorkom stress: Stress voorkomen en voldoende slapen zal niet alleen je pukkels, maar ook je hele lichaam ten goede komen. Probeer dus elke nacht minimaal 7 uur te slapen en voldoende te rustten.

Je kunt gerust verder lezen op mijn website om meer manieren te ontdekken om verstopte talgklieren en puistjes te voorkomen. Ik heb zelfs een eigen e-book over acne geschreven. Hiermee gaat het je zeker lukken om verstopte talgklieren te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *