Viola tricolor acne ervaringen

Het driekleurige viooltje wordt ook wel Viola tricolor of viooltjesextract genoemd. De kleurrijke bloem komt uit de viooltjes familie. De soort komt voor in Europa.

Rembert Dodoens beschreef Viola tricolor in 1554 voor het eerst als geneeskrachtig kruid. Verschillende kwaaltjes zouden ermee kunnen worden bestreden. Ook huidaandoeningen, zoals acne worden er soms mee bestreden. Sommige mensen hebben goede ervaringen met Viola tricolor en acne.

Een kleine hoeveelheid onderzoek geeft aan dat Viola tricolor mogelijk huidverzachtende en antioxiderende eigenschappen heeft. Bijvoorbeeld door de vitamine C, bioflavonoïden en carotenoïden in Viola tricolor.

Waarom kan Viola tricolor helpen tegen acne?

Viola tricolor wordt soms gebruikt om acne tegen te gaan. Het zou namelijk kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriën en het ondersteunen van de lever.

Aangezien je lever hormonen en afvalstoffen afbreekt, is een goede werking van de lever gewenst. Anders kunnen er namelijk ontstekingen ontstaan met puistjes als gevolg.

Ook gaat acne gepaard met bacteriën, die dus misschien kunnen worden tegengegaan met Viola tricolor.

Ervaringen rondom het gebruiken van Viola tricolor voor acne patiënten

Momenteel zijn er niet veel duidelijke ervaringen te vinden van acne patiënten die Viola tricolor hebben gebruikt.

Eigenlijk geldt voor alle producten dat er zowel goede als negatieve ervaringen kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de exacte oorzaak van jouw acne.

Het is goed om te onthouden dat Viola tricolor mogelijk effectief kan zijn voor hormonen in je lichaam. Hormonen worden ontzettend vaak in verband gebracht met acne. Denk aan voeding, stress en slaapgebrek die je hormonen kunnen beïnvloeden en acne kunnen laten ontstaan.

Viola tricolor acne ervaringen

Je kunt het beste zelf ervaren wat Viola tricolor kan betekenen voor je huid. Andermans reviews en ervaringen zeggen daar toch niets over.

Houd er rekening mee dat het nemen van supplementen moet gebeuren in overleg met een arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *