Vitamine A tegen acne

vitamine a en acne

Vitamine A tegen acne gebruiken schijnt goed te werken. Je kunt vitamine A binnenkrijgen via voedingsmiddelen en supplementen. Ook worden er verzorgingsproducten, zoals crèmes en serums met vitamine A verkocht.

Vitamine A zou een onderdeel van je acnebehandeling kunnen worden. Deze antioxidant helpt namelijk vrije radicalen te bestrijden en ontstekingen af te weren.

Mogelijk heb je een vitamine A tekort die je moet opvullen. Als je een vitamine A supplement of een medicijn tegen acne wilt gebruiken, dien je wel eerst een arts te raadplegen.

Waarom vitamine A tegen acne?

Zoals ik je net al vertelde is vitamine A een antioxidant die tegen acne kan worden gebruikt. Deze stof kan helpen om vrije radicalen te bestrijden waardoor je cellen minder snel worden aangetast. Je huid zou dus zichtbaar vooruit kunnen gaan door vitamine A.

Vitamine A kan zowel worden gebruikt in je acne dieet als in je huidverzorgingsroutine.

Door voedingsmiddelen met veel vitamine A te eten zal je de huid aanpakken van binnenuit en in de toekomst minder kans op puistjes hebben.

Met een verzorgingsproduct kun je de huidige puistjes verminderen. Retinol is een ander woord voor vitamine A in verzorgingsproducten die als vloeistof kunnen worden aangebracht op de huid. Dit heeft meerdere goede effecten op acne.

Hoe kun je vitamine A tegen acne gebruiken?

Je kunt vitamine A in de volgende voedingsmiddelen vinden:

 • Wortelen
 • Zoete aardappelen
 • Paksoi
 • Spinazie
 • Waterkers
 • Boerenkool
 • Boter
 • Tonijn
 • Makreel
 • Zalm
 • Mandarijnen
 • Mango

Door voldoende vitamine A uit voedingsmiddelen binnen te krijgen zal je zowel je huid als je gehele gezondheid verbeteren. Vergeet echter niet ook op je overige acne dieet te letten.

Als je niet voldoende vitamine A uit voeding kunt halen, kun je ook kiezen voor een vitamine A supplement. Je dient echter niet teveel vitamine A binnen te krijgen, dus let hier goed op. De ADH van vitamine A is ongeveer 650-1000 microgram per dag.

Bovendien kun je vitamine A vinden in crèmes en serums. Kijk goed naar de verpakking als je het gebruikt. Mogelijk moet je huid wennen aan het contact met de nieuwe ingrediënten en moet je het smeren dus langzaam opbouwen.

Conclusie en gratis bonus

Vitamine A producten in je dieet en huidverzorgingsroutine verwerken kan goed helpen tegen acne. Onthoud echter dat er meer veranderingen in je levensstijl nodig zijn om acne te laten verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende slapen, water drinken en sporten.

Zo zijn er nog veel meer oorzaken van acne. Acne is een complex probleem en kan littekens opleveren zonder goede behandeling. Ik raad je dan ook aan om hieronder de gratis bonus te downloaden. Zo leer jij veel meer over acne dan enkel vitamine A tegen acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Wil je naast vitamine A ook andere vitamines tegen acne gebruiken? Bekijk dan ook eens de volgende artikelen: vitamine C en vitamine D tegen acne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *