Vitamine C en acne

vitamine c en acne

Vitamine C en acne? Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Veel mensen denken dat het vanzelf overgaat. Toch blijft een groot gedeelte van de acne patiënten ook op late leeftijd last houden van acne.

Als je gaat zoeken naar manieren om acne te behandelen vind je van alles. Acne is dan ook een complex probleem en vraagt om verschillende veranderingen in je levensstijl. Vitamine C kan als onderdeel van je acne behandeling worden ingezet.

Je vindt vitamine C in voeding en in huidverzorgingsproducten. In dit artikel zal ik je meer vertellen over producten met vitamine C en de effectiviteit op acne.

Wat is de relatie tussen vitamine C en acne?

Vitamine C is een krachtig antioxidant en draagt bij aan verschillende aspecten van je gezondheid. Je zou bijvoorbeeld een stevigere huid kunnen krijgen door vitamine C, omdat het de aanmaak van collageen ondersteunt. Ook bestrijdt vitamine C vrije radicalen en helpt het wondjes te genezen.

De bovenste huidlaag is voorzien van vitamine C om de huid te beschermen en te genezen.

Vitamine C wordt niet aangemaakt in je lichaam. Je dient dus voldoende voedingsmiddelen met vitamine C te eten en drinken.

Je dient er rekening mee te houden dat er niet voldoende onderzoek is geweest naar de relatie tussen vitamine C en acne. Desondanks heeft vitamine C verschillende functies die voordelig zijn voor je gehele lichaam waardoor het het proberen waard is.

Vitamine C in anti-acnemiddeltjes

Vitamine C werkt ontstekingsremmend en vermindert dus de roodheid en zwelling van een puistje. Vandaar wordt vitamine C vaak verwerkt in anti-acneproducten. Er is veel onderzoek geweest naar acnemiddelen met vitamine C waaruit voornamelijk positieve resultaten zijn gekomen.

Vitamine C tegen acne gebruiken

Je kunt vitamine C uit allerlei voedingsmiddelen halen. Denk bijvoorbeeld aan groenten en fruit, zoals rode paprika’s, aardappelen, spruitjes, sinaasappelen, kiwi’s, tomaten, broccoli en boerenkool. Tevens zijn er supplementen met vitamine C. Het is belangrijk om contact op te nemen met een arts voordat je een vitamine C supplement gaat gebruiken.

Ook kun je vitamine C vinden in producten zoals serums en vochtinbrengende crèmes. Het voordeel van een vitamine C-serum is dat het ook andere gunstige antioxidanten bevat.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *