Vitamine E en acne

vitamine E tegen acne

Zoals ik al vaker heb geschreven op mijn website kan het gunstig zijn voor acne om een goede verhouding mineralen en vitamines in je lichaam te hebben. In deze blog ga ik specifiek in op vitamine E tegen acne.

Vitamine E is een krachtig antioxidant die kan worden ingezet als onderdeel van je acnebehandeling. Je zou zelfs littekens en pigmentvlekjes kunnen bestrijden met vitamine E.

Je kunt vitamine E halen uit voeding of supplementen, maar er zijn ook verschillende verzorgingsproducten die vitamine E bevatten, zoals crèmes en serums. Hieronder lees je meer over de werking van vitamine E, de verschillende producten die vitamine E bevatten en de relatie met acne.

Onthoud dat je altijd met een huisarts moet overleggen voordat je begint met het innemen van extra vitamine E.

Waarom vitamine E tegen acne?

Het inzetten van vitamine E kan om verschillende redenen gunstig zijn tegen acne. Vitamine E werkt bijvoorbeeld ontstekingsremmend. Dit houdt in dat je immuunsysteem wordt gestimuleerd en de huidcellen in je lichaam beter hun werk kunnen doen.

Ook kan vitamine E gunstig zijn voor het beschermen van je huid voor UV-stralen van de zon, cellen die collageen aanmaken en invloeden van buitenaf (vrije radicalen). Er hangt namelijk een hoop viezigheid in de lucht wat op je huid terecht kan komen. Tevens kan vitamine E helpen om de huidbarrière te versterken waardoor je minder vatbaar wordt voor puistjes en acne.

Vitamine E heeft dus genoeg positieve eigenschappen voor de huid en acne. Echter dien je van een aantal dingen op de hoogte te zijn. Hieronder vertel ik je er meer over.

Hoe kun je vitamine E binnenkrijgen?

Je kunt vitamine E binnenkrijgen via voeding, supplementen en verzorgingsproducten.

Je vindt vitamine E bijvoorbeeld in zonnebloemolie, amandelen, hazelnoten, graanproducten, margarine, halvarine, spinazie, garnalen en eieren. Let hierbij op dat vitamine E alleen werkzaam blijft bij koude persing van granen en noten. Mocht je niet voldoende vitamine E binnenkrijgen via je dieet, kun je een vitamine E supplement overwegen. Praat hier wel eerst over met je huisarts. Het is namelijk slecht voor je lichaam als je over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 15 mg gaat. Een arts kan de precieze huidige waarde van vitamine E in je lichaam checken.

Voor een optimale werking op acne dien je vitamine E zowel uit voedingsmiddelen als verzorgingsproducten te halen. Vitamine E dat je uit voeding binnenkrijgt, kan moeilijk doordringen in de bovenste huidlagen. Daarom kan een verzorgingsproduct met vitamine E worden aangebracht op de huid om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen.

Een acnebehandeling van vitamine E is vaak effectiever als het wordt gecombineerd met vitamine C of zink. Andersom kan vitamine E er ook voor zorgen dat andere stoffen beter worden opgenomen in de huid. Kies dus voor een verzorgingsproduct die naast vitamine E ook andere antioxidanten bevat. Een verzorgingsproducten met vitamine E kan een product zijn in olie, serum of crème vorm. Het voordeel is dat je een dergelijk verzorgingsmiddel plaatselijk kunt aanbrengen. Als je kiest voor een pure vitamine E-olie dien je deze eerste te verdunnen met een dragerolie. Een te krachtige, niet verdunde olie kan de poriën namelijk verstoppen en dus acne veroorzaken.

Ik maak zelf gebruik van een serum die zowel vitamine C als vitamine E bevat, namelijk: Simia™ Original Vitamine C Serum. Het voordeel van dit serum ten opzichte van een crème is dat je slechts enkele druppels hoeft te gebruiken door de kracht van een serum. Een serum lijkt misschien duurder dan een gewone crème. Een serum is echter veel geconcentreerder met werkzame stoffen dan een crème waardoor je er langer mee vooruit kunt.

Vitamine E en acne: conclusie + puistjes verminderen

Na het lezen van deze blog weet je dat vitamine E gunstig kan zijn om te gebruiken tegen acne. Vitamine E kun je halen uit verschillende voedingsmiddelen en schoonheidsproducten. Een juiste hoeveelheid vitamine E in combinatie met andere vitamines en mineralen zal het beste resultaat geven.

Daarnaast raad ik je aan om te zoeken naar meerdere natuurlijke behandelingen tegen acne. Doorgaans ontstaat acne namelijk door meerdere factoren en is vitamine E slechts een onderdeel van een goede acnebehandeling. Je kunt denken aan acne veroorzakende factoren, zoals: hormonen, levensstijl, voedingsmiddelen, slechte darmflora en een verkeerd huidverzorgingsroutine.

Als je meer informatie wilt over de onderliggende oorzaken van acne kun je hieronder mijn gratis e-book downloaden. Laat onderaan deze pagina ook gerust een reactie achter als je vragen of opmerkingen hebt over acne of vitamine E en acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *