De invloed van vochtigheid op acne

vochtigheid en acne

In een warm klimaat met een hoge zon en vochtige omgeving heb je meer kans op acne. Je huid kan namelijk vatbaarder worden voor verontreinigheden. Ook kunnen de talgklieren in je huid meer talg gaan aanmaken. Het gevolg is dat je te maken krijgt met huidproblemen, zoals acne en allergische reacties.

In een warme omgeving kan het fijn zijn om te zonnen, een bruin kleurtje te krijgen en te zwemmen. Het nadeel is dat je kan gaan zweten. Wegens de hoge luchtvochtigheid kan de zweet langzamer of niet verdampen. Het zweet zal de poriën intrekken en een ontsteking veroorzaken, wat zich uit in een puistje.

Puistjes en acne door vochtigheid kun je proberen te voorkomen door je huid zorgvuldiger te verzorgen. Op deze pagina vertel ik je er iets meer over.

Luchtvochtigheid houdt in hoeveel water de lucht bevat. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe meer waterdamp er dus in de lucht hangt.

Puistjes door hoge luchtvochtigheid bestrijden

De onderstaande tips kunnen je helpen de puistjes tijdens periodes van hoge luchtvochtigheid te bestrijden en te voorkomen.

  • Een gezichtsreiniger: Allereerst is het belangrijk om een gezichtsreiniger te gebruiken. Door het vocht kunnen de talgklieren namelijk meer talg gaan aanmaken en dit kan acne veroorzaken. Een gezichtsreiniger kan helpen het overtollige talg te verwijderen. Kies voor een milde anti-acnezeep die geschikt is voor jouw type huid. Een of twee keer per dag je gezicht reinigen is al voldoende.
  • Een gezond dieet: Ook is het van belang om een gezond en gevarieerd dieet te volgen. Misschien zijn de puistjes ontstaan door het eten en drinken van vette of koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Het is in ieder geval belangrijk om voldoende essentiële antioxidanten binnen te krijgen voor een schone huid. Eet daarom voldoende groente, salades en fruit. Op deze manier word je minder vatbaar voor puistjes door luchtvochtigheid.
  • De juiste crèmes en producten: In een vochtige omgeving kan je huid plakkerig en zweterig worden. Hierdoor kan je huid meer talg aanmaken en acne verergeren. Het is dus niet slim om make-up of een vochtinbrengende crème te gebruiken voor je gezicht in een vochtige omgeving. Kies in plaats daarvan voor niet-comedogene crèmes of cosmetica, zodat je geen verstopte poriën krijgt. In de zon is het tevens belangrijk om een Sun Protection Factor te gebruiken die je huid beschermt tegen de zonnestralen. Ook kun je salicylzuur (aanrader) gebruiken om talg te laten opdrogen en acne veroorzakende bacteriën effectief weg te werken.
  • Algemene hygiëne: Bovendien is het belangrijk om te letten op je algemene hygiëne. Ga dus niet met je handen je vochtige en zweetachtige huid aanraken. Ten eerste kunnen de bacteriën van je handen op je gezicht belanden en ten tweede kunnen de bestaande bacteriën over je gezicht verspreiden met meer puistjes als gevolg. Gebruik bij het reinigen van zweetdruppels op je gezicht geen zakdoek, maar een schone tissue en reinigingsgel.

In vochtige weersomstandigheden is het dus erg belangrijk om je aan een goed huidverzorgingsregime te houden. Gebruik hierbij alleen de beste producten met een bewezen werking tegen acne, zoals salicylzuur.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *