Water drinken tegen puistjes

water drinken tegen puistjes

Het is een veel gehoorde vraag: helpt water drinken tegen puistjes? Ik kan je alvast verklappen dat er niet voldoende bewijs is dat het drinken van water echt helpt tegen puistjes. Er is dan ook meer onderzoek nodig naar de invloed van water en andere gezonde drankjes op puistjes.

Desondanks is het dagelijks drinken van de juiste hoeveelheid water goed voor je gehele lichaam. Daarnaast zijn er onderzoeken geweest naar de relatie tussen voeding en acne. Hieruit is gebleken dat bepaalde voedingstoffen en patronen wel degelijk de kans op acne kunnen vergroten.

In dit artikel bespreek ik dan ook hoe water acne en puistjes op je huid kan beïnvloeden.

Helpt water drinken tegen puistjes?

Drinkwater bevat mineralen, zouten en stoffen.

Er zijn een aantal redenen waarom het drinken van 1,5 liter water per dag tegen je puistjes zou kunnen helpen. Houd echter in gedachten dat er meer onderzoek nodig is.

Hieronder zet ik de positieve invloeden van water op puistjes op een rijtje:

  • Je huid wordt gehydrateerd: Het drinken van water zorgt ervoor dat de hydratie van de buitenste huidlaag wordt bevordert en de lichaamstemperatuur afneemt. Dit betekent dat je minder snel een droge huid krijgt met een overtollige talgproductie als gevolg. Het is echter belangrijk dat je ook een vochtinbrengende crème gebruikt, zodat de huid direct gehydrateerd wordt.
  • Je immuunfunctie wordt ondersteunt: Een goed gehydrateerde huid kan je immuunfunctie positief beïnvloeden. Door het hebben van een gezond immuunsysteem worden infecties en bacteriën, zoals C.acnes tegengehouden. Tevens zou je huidmicrobioom gezonder blijven wat zorgt voor een gezondere huid.
  • Je bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd: Volgens een ander onderzoek zou het drinken van water tegen puistjes helpen, omdat je minder kans hebt op hoge bloedsuikerspiegels. Water helpt namelijk glucose in je bloedbaan te verdunnen. Door het drinken van te weinig water zouden je insulinespiegels verhogen en je talgklieren overproduceren. Het is echter belangrijk dat je ook let op de inname van andere voedingsmiddelen. Lees hier meer over op de pagina “van welke eten krijg je puistjes“.
  • Je verwijdert gifstoffen en afvalstoffen: Dankzij het drinken van lauw water zullen je huid, lever, nieren en spijsverteringskanaal beter afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam kunnen verwijderen. Water helpt namelijk om voedingstoffen door je lichaam te vervoeren, gifstoffen te verwijderen en je lever en nieren beter te laten werken. Water helpt dus tegen puistjes, omdat je lichaam op een natuurlijke manier wordt ontgift. Gifstoffen worden bijvoorbeeld verwijdert uit je lichaam via urine en zweet. Door het drinken van voldoende water kunnen gifstoffen makkelijker je lichaam verlaten en je poriën minder snel verstopt raken.

Moet je per dag 1,5 liter water drinken tegen acne?

De juiste hoeveelheid water drinken is goed voor je gehele gezondheid, omdat je gehydrateerd blijft.

Zoals ik al vertelde zijn er echter te weinig onderzoeken gedaan naar water drinken tegen puistjes. Doch kan water de gezondheid van je huid bevorderen op verschillende manieren.

Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat iedereen 8 glazen water en 2000 calorieën per dag nodig heeft. Er gelden echter andere hoeveelheden voor zwakkeren, ouderen en zwaardere personen. Ook kan de hoeveelheid zweet, het drinken van alcohol en koffie invloed hebben op de juiste hoeveelheid water. In het algemeen wordt aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, afhankelijk van je leeftijd en gezondheidstoestand.

Naast water drinken kun je nog veel meer doen om puistjes te verwijderen. Het is belangrijk om de daadwerkelijke oorzaken van je acne te gaan ontdekken, zodat je een gerichte behandeling kunt ondergaan. Ik raad je aan om mijn succesmethode, Leven Zonder Acne, te bekijken. Het e-book bevat onder andere praktische tips voor puistjes, complete informatie voor je voeding en een duidelijk toepasbaar huidverzorgingsschema voor jouw huidtype. Dankzij deze vernieuwde aanpak zullen puistjes verminderen en de kans op terugkomst verkleinen!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *