Waterstofperoxide tegen puistjes

waterstofperoxide tegen puistjes

Wil je waterstofperoxide tegen puistjes gebruiken? Dan is het goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Ik ga je namelijk alles vertellen over het inzetten van waterstofperoxide tegen puistjes en acne.

Waterstofperoxide zou wel eens een goedkoop onderdeel van je acne behandeling kunnen worden. Het heeft namelijk antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Ook is de kans groot dat je thuis al ergens een flesje waterstofperoxide hebt liggen.

Maar is waterstofperoxide echt zo effectief tegen puistjes of zitten er ook nadelen aan? Hieronder vertel ik je er meer over.

De onderzoeken naar waterstofperoxide tegen puistjes en acne

Waterstofperoxide zou kunnen worden ingezet als onderdeel van je acne behandeling, omdat het de acne veroorzakende bacteriën bestrijdt en de overmatige talg van de huid verwijdert.

Echter is één van de nadelen van waterstofperoxide dat het zo sterk kan zijn, dat je je gezonde cellen en huidcellen kan aantasten. In het bijzonder worden fibroblasten aangetast, deze cellen maken bindweefsel aan en helpen wonden te genezen. Door deze cellen te irriteren, kun je sneller acne littekens krijgen.

Verschillende onderzoeken hebben dan ook aangetoond dat waterstofperoxide een negatieve invloed heeft op de wondgenezing en het zelfs tot littekens kan leiden. Ook toonde een onderzoek aan dat acne patiënten van nature meer waterstofperoxide in hun lichaam hebben. Na het neutraliseren van de hoeveelheid aangemaakte waterstofperoxide in het lichaam zagen de acne patiënten hun acne verminderen.

Hoe kun je waterstofperoxide tegen puistjes gebruiken?

Gezien de vele nadelen van waterstofperoxide dien je eerst met een huisarts of huidarts te praten voordat je het spul gaat aanbrengen op je puistjes.

Ga je de waterstofperoxide gebruiken? Zorg dan dat je het eerst verdunt met water. Hierdoor zal de concentratie verminderen. Waterstofperoxide mag dan ook alleen worden gebruikt op de huid met een concentratie van één procent. Anders loop je het risico op brandwonden en blaren.

Simpelweg kun je één eetlepel waterstofperoxide vermengen met drie eetlepels water. Daarna was je je gezicht. Vervolgens kun je een dun laagje van het mengsel aanbrengen op de plekken van je puistjes. Zorg dat het spul niet in contact komt met je haren of wenkbrauwen. Na het vijf minuten te laten intrekken, was je het van je gezicht af en dep je het droog. Je kunt het mengsel meerdere keren per week aanbrengen. Voelt je huid droog aan? Gebruik dan een hydraterende crème nadat je het spul eraf heb gehaald.

Smeer nooit waterstofperoxide op een open wond of nadat je een puistje hebt uitgeknepen.

Tevens kun je huidirritatie of een allergische reactie krijgen door waterstofperoxide.

Wat kun je beter doen tegen acne?

Aangezien er nogal wat nadelen en bijwerkingen zitten aan het gebruik van waterstofperoxide tegen puistjes raad ik het middel sterk af. Je kunt misschien wel wat geld besparen, maar de nadelen lijken het mij niet waard.

Je kunt beter een milder middel zoals een laag percentage benzoylperoxide gebruiken. Hier is veel meer onderzoek naar gedaan en kan ook de bacteriën die acne veroorzaken doden.

Nog beter is de onderliggende oorzaken van acne te verhelpen. Hierdoor ga je niet tijdelijk de symptomen bestrijden met een middel zoals waterstofperoxide, maar de kernoorzaken bij de wortel bestrijden. Op deze manier zullen de puistjes minder snel terugkomen. Mijn methode is dan ook vele malen goedkoper dan waterstofperoxide of andere behandelingen tegen acne die je continu moet herhalen om een tijdelijk effect te zien.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *