De wetenschap achter acne

De wetenschap achter acne

De wetenschap houdt in welke informatie is geverifieerd door specialisten. Veel mensen willen dan ook weten wat de wetenschap achter acne is.

Als we weten wat geleerden zeggen over acne wordt het namelijk makkelijker om van de vervelende huidaandoening af te komen.

Vooral in de Verenigde Staten wordt onderzoek gedaan naar acne door wetenschappers.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over recente onderzoeken en de wetenschap achter acne.

Wat is de wetenschap achter acne?

De huid zegt veel over onze persoonlijkheid. Er kunnen immers allerlei oorzaken zijn van acne en puistjes. Helaas zullen veel mensen dan ook extra inspanningen moeten leveren om voorgoed van acne verlost te raken en weer een mooie huid te krijgen.

In grote Amerikaanse onderzoeken wordt beweerd dat ongeveer 85% van alle tieners te maken krijgt met een milde tot heftige vorm van acne. Dit is een behoorlijk aantal. Misschien is het geruststellend om te horen dat er zoveel mensen last hebben van acne en je dus niet de enige bent. Na de pubertijd blijft een groot gedeelte zelfs nog lang last houden van acne. In andere gevallen ontstaat acne pas op late leeftijd.

Maar hoe ontstaat acne en waarom blijft het bij sommige mensen langer aanhouden? Aangezien we allemaal een ander huidtype hebben en ons lichaam gevoeliger kan zijn voor bepaalde factoren, kunnen de ongelukkigen lang last houden van acne.

De wetenschap doet er vrij weinig aan om naar oplossingen voor acne te zoeken. Ik vind dat vrij apart. We weten wel hoe we naar de maan kunnen vliegen, geavanceerde technologieën kunnen gebruiken, maar niet hoe we een alledaags probleem als acne kunnen verhelpen.

Wat zeggen andere onderzoeken over acne?

De laatste tijd wordt er gelukkig iets meer onderzoek gedaan naar verschillende processen in je lichaam en de invloed op acne. Ook worden externe factoren, zoals genen en voedingsmiddelen onder de loep genomen. Of voeding daadwerkelijk invloed heeft op acne is nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen. Volgens dermatologen zouden frietjes, chocolaatjes en zuivel geen invloed uitoefenen op acne. Zij beweren namelijk dat het twee tot drie weken duurt voordat een puistje zich op de huid heeft ontwikkeld. Hier ben ik het zelf niet mee eens, maar hierover vertel ik je zo meer.

Wat wel onderzocht is in de wetenschap is de wijze waarop acne ontstaat. Dit begint bij de haarzakjes die talgkliertjes bevatten, oftewel je poriën. De talgklieren produceren een olie die verantwoordelijk is voor het soepel en vochtig houden van de huid. De poriën kunnen verstopt raken wanneer er teveel olie wordt geproduceerd en er teveel huidcellen worden afgestoten. Vervolgens kunnen bacteriën de poriën ontsteken waardoor er grote rode bobbels op de huid ontstaan, oftewel acne en puistjes.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de talgklieren en bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan hormonale onevenwichtigheden, een slechte huidverzorging en een slechte algemene hygiëne.

Wat doet de wetenschap tegen acne?

Er worden naar meerdere oplossingen gezocht door wetenschappers. Zo wordt er getest met virussen en een plaspil. Ook is er een vaccin tegen acne in de maak. Het kan echter nog jaren duren voordat het vaccin veilig is verklaard en kan worden toegediend aan personen.

Voor de rest worden er wel continu nieuwe middeltjes tegen acne gelanceerd. Denk bijvoorbeeld aan Gladskin met hun nieuwe formule tegen puistjes. Echter wordt er dus vooral gekeken naar manieren om bestaande puistjes te verminderen. Helaas blijven de puistjes terugkomen.

Waarom ben ik het niet helemaal eens met veel dermatologen en artsen?

Uiteraard is het goed om te vermelden dat dermatologen en artsen niet allemaal dezelfde meningen delen. Echter, veel acne patiënten gaan naar de huisarts en krijgen vervolgens te horen dat ze maar een middel of antibioticum moeten gebruiken. In hevige gevallen van acne kan het inderdaad slim zijn om een sterk medicijn te nemen, maar vaak is het onnodig voor mildere vormen.

Tot grote verbazing van de acne patiënten werken de middelen vaak niet, of keren de puistjes terug nadat een kuur is afgemaakt. Dit heeft alles te maken met het doel van een middel. De meeste middeltjes en behandelingen zijn er namelijk enkel op gericht om de huid te bestrijden tegen al bestaande puistjes. Hier wordt echter niet mee voorkomen dat er nieuwe puistjes ontstaan.

Vaak zijn er dan ook meerdere onderliggende oorzaken van acne die moeten worden opgelost om acne effectief te bestrijden. Misschien merk je zelf ook wanneer je stress hebt, slecht slaapt of een reep chocola eet dat er de volgende dag puistjes ontstaan.

Niet alle dermatologen zullen het eens zijn met mijn redeneringen. Echter, ik raad je ook zeker aan om een bezoek te brengen aan een gespecialiseerde huidarts bij een heftige vorm van acne of voor medisch advies.

Maar je kunt jezelf ook eens laten adviseren door een dermatoloog over de onderliggende oorzaken van acne en deze gaan aanpakken om te kijken of je op natuurlijke wijze acne kunt bestrijden. Op deze manier bespaar je mogelijk veel geld van middeltjes en hoef je geen gevaarlijke ingrediënten van medicijnen in je lichaam te krijgen.

Vergeet niet hieronder mijn gratis e-book te downloaden. Hierin bespreek ik de top 10 gemakte fouten bij acne, en uiteraard de oplossingen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *