Yun tegen acne

Yun tegen acne

De kans is groot dat jij last ondervindt van acne op je huid. Misschien zelfs al sinds je tienerjaren. Je bent tenslotte terecht gekomen op deze pagina over het gebruiken van Yun tegen acne.

Het huidverzorgingsbedrijf Yun heeft een nieuwe soort techniek ontwikkeld om acne te bestrijden. Deze techniek werkt op basis van probiotica. Dit zijn veilige “goede” bacteriën.

In het kort komt het erop neer dat anti-acneproducten van Yun goede bacteriën bevatten, zodat de balans van goede en slechte bacteriën kan worden hersteld.

Als we bladen, zoals Women’s Health mogen geloven, dan kan Yun erg effectief zijn als je last hebt van een acne-gevoelige huid.

Op deze pagina kom je erachter of Yun daadwerkelijk een revolutionaire doorbraak is in de aanpak van acne en puistjes. Ook zullen reviews en ervaringen omtrent Yun tegen acne uitgebreid worden doorgenomen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is Yun?

Na tien jaar onderzoek aan de Universiteit van Antwerpen hebben wetenschappers een formule weten te ontwikkelen die ook mag worden gebruikt in huidverzorgingsproducten in de Europese markt. Lees hier meer over de wetenschap.

In 2016 kondigden Yun en de Universiteit Antwerpen de wetenschappelijke doorbraak aan. Zij hadden namelijk specifieke bacteriestammen gevonden om huidproblemen te strijden, genaamd probiotica. De naam die zij aan deze theorie hebben gegeven is probiotherapie.

April 2018 verschenen de eerste Yun producten op de Belgische markt.

In het verleden is probiotica al vaker populair geweest. Er zijn bijvoorbeeld probiotica pilletjes die de werking van de darmen kunnen verbeteren. De probiotica in de producten van Yun kunnen plaatselijk worden aangebracht op de huid en kunnen hier dan werkzaam zijn.

Top op heden werkt Yun nog steeds samen met experts in microbiologie uit Europa, zodat de meest effectieve oplossingen kunnen worden blijven ontwikkeld en verbeterd.

Waarom kiezen voor Yun als je acne hebt?

Het gebruiken van Yun huidverzorgingsproducten kun je zien als een effectief alternatief voor bestaande acne medicatie.

Het voordeel is dat de producten van Yun geen antibiotica of medicijnen zijn, en je dus niet het risico loopt resistentie op te bouwen voor antibiotica. Het doel van Yun is dan ook de microbioom van de huid weer in balans te brengen op een natuurlijke manier.

Het microbioom is de allereerste beschermlaag van je huid die bestaat uit vele bacteriën en schimmels.

Yun producten zijn veilig en leveren geen bijwerkingen op, zelfs als het wordt aangebracht op de meest gevoelige huidtypes. Ook zijn de gebruikte ingrediënten 100% veilig voor het microbioom van de huid. Het natuurlijke evenwicht van de huid en de beschermende huidflora worden dus niet aangetast.

Tevens staan de crèmes en sprays van Yun bekend om hun snelle werking. Zo zouden aanzienlijke resultaten al kunnen worden opgemerkt na 4 weken. In deze tijd kan de huidmicrobioom weer hersteld worden.

In de klinische studie van Yun was er 100% zichtbare verbetering binnen 4 weken bij alle patiënten die ACN twee keer per dag gebruikten.

Yun is zelfs het enige huidverzorgingsbedrijf in de wereld dat huidverzorgingsproducten aanbiedt waarin zich levende bacteriën bevinden. Dit hebben zij mogelijk kunnen maken dankzij de micro-encapsulatie techniek. Met deze techniek kunnen bacteriën langer in leven blijven en gaan ze niet stinken.

Mini bolletjes vangen de levende bacteriën op, waarna zij in actie komen tegen acne wanneer ze op de huid worden aangebracht. In de Yun crèmes kun je die bolletjes dus tegenkomen.

Welke producten van Yun kun je gebruiken tegen acne?

Yun heeft verschillende producten ontwikkeld die kunnen worden ingezet om acne te bestrijden. Je kunt kiezen voor huidverzorgingsproducten voor de droge huid, vette huid of gecombineerde huid met acne. Houd dus rekening met jouw huidtype bij het uitkiezen van het beste Yun product.

Eventueel kun je er ook voor kiezen Yun huidverzorgingsproducten te gebruiken die geschikt zijn voor alle huidtypen met acne.

Hieronder bespreek ik drie populaire producten van Yun tegen acne.

ACN Probiotic Repair Gezichtscrème

De ACN Probiotic Repair Gezichtscrème is in staat puistjes te bestrijden middels goede bacteriën en de huid langdurig te hydrateren. Het is dan ook een probiotische dag- en nachtcrème.

In de zachte gezichtscrème bevinden zich levende bacteriën die het microbioom kunnen herstellen, waardoor puistjes en acne kunnen verminderen.

ACN Deep Exfoliating Gezichtswasgel

Naast het bestrijden van puistjes met de probiotische crème is het ook belangrijk het gezicht voldoende te reinigen. Voor het beste resultaat kun je zowel de gezichtscrème als de ACN Deep Exfoliating Gezichtswasgel gebruiken.

Met deze zeepvrije, niet-schuimende wasgel kun je talg, dode huidcellen en andere diep gelegen verontreinigheden uit de poriën verwijderen. Hierdoor kunnen puistjes, mee-eters en onzuiverheden worden voorkomen. Dit wordt onder andere bereikt met de exfoliërende ingrediënten 1% salicylzuur en 1% melkzuur.

ACN Hydra Protect Gezichtscrème

Een ander populair product van Yun tegen acne is de ACN Hydra Protect Gezichtscrème. Dit is een zachte, niet-comedogene crème, wat betekent dat door het gebruiken ervan de poriën niet zullen verstoppen. In tegendeel bevat de crème juist veel anti-acne stoffen.

Dankzij de vochtinbrengende, ontstekingsremmende, beschermende en kalmerende werking kan de huid met acne verbeteren en langdurig worden gehydrateerd. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met niacinamide, rijstzetmeel en allantoïne in de gezichtscrème. Het product heeft een subtiele, natuurlijke geur.

Vermijd het gebruiken van andere crèmes en zepen op de zones waar je ook ACN producten op aanbrengt. Er kunnen namelijk agressieve ingrediënten en bewaarmiddelen inzitten die slechte, maar ook goede bacteriën doden. Hierdoor kan de huidflora uit evenwicht raken. Ook kan de werking van Yun ACN producten worden verstoord.

Wil je een zonnebrandcrème of make-up in poedervorm gebruiken naast de Yun ACN producten? Wacht hier dan mee tot 30 minuten na het aanbrengen van de ACN crème.

Yun acne review & ervaringen: is Yun een tovermiddel voor acne?

Verwacht niet dat je de huid van een baby zult krijgen wanneer je besluit de middelen van Yun te gebruiken.

Helaas bestaan er nog geen tovermiddelen die acne snel en permanent kunnen elimineren. Voor middelen van Yun geldt dus ook dat je er geen overdreven verwachtingen bij moet hebben.

De ervaringen en reviews met Yun zijn veelal positief. Natuurlijk kan niet iedereen tevreden zijn. Hoewel de producten van Yun daadwerkelijk kunnen helpen voor acne, kunnen er bijvoorbeeld puistjes blijven ontstaan tijdens de menstruatie door een hormonale piek.

Aan het begin van het gebruiken van ACN producten is de huidmicrobioom nog bezig zich te herstellen. Hierdoor kan het zijn dat je tijdelijk, in de eerste weken, iets meer last ervaart van puistjes. Denk dus niet te snel dat Yun producten niet werken voor acne. Dat heeft even tijd nodig.

Houd er ook rekening mee dat de producten van Yun gemaakt zijn om de huid met acne te verzorgen. Er is dus geen gebruik gemaakt van lekkere geuren die je wel kunt aantreffen in anderen huidverzorgingsproducten. Voor sommigen personen is dit een beetje saai. Onthoud echter de effectiviteit van Yun en wat het voor je huid kan betekenen.

Yun heeft met het gepubliceerde onderzoek wetenschappelijk bewijs geleverd voor het verband tussen probiotica en acne. Door samen te merken met Universiteit Antwerpen is er wetenschappelijke ondersteuning verzameld.

Aangezien Yun producten ook verkrijgbaar zijn in de apotheek zegt dit best wel iets over de betrouwbaarheid van het merk.

Yun ACN producten
Yun ACN producten

Beoordeling door Fleur,

23 mrt 2022
5

Alternatief voor het gebruiken van Yun tegen acne

Het gebruiken van Yun ACN producten tegen acne kan gunstig zijn om symptomen te verminderen. Het kan dan ook voornamelijk worden gezien als symptomatische huidverzorging.

Door veel factoren kan er opnieuw een ophoping van talg, dode huidcellen en bacteriën in de poriën ontstaan. Daarom kan het goed zijn Yun te gebruiken en daarnaast te letten op je algemene levensstijl.

Wist je bijvoorbeeld dat je de hormonen in je lichaam weer in balans kunt brengen met bepaalde voedingsmiddelen? In mijn gratis eBook ga je ontdekken wat je nu het beste kunt doen tegen je acne qua huidverzorging en onderliggende oorzaken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *