Zelfbruiner aanbrengen op een gezicht met acne

zelfbruiner voor gezicht met acne

Acne is een vervelende huidaandoening, of het nou ontstaat op je gezicht of op je rug.

Het kan lastig zijn om de onzuiverheden te verwijderen. Daarom kan ik begrijpen dat je de problemen niet nog eens wilt verergeren met schoonheidsproducten die eigenlijk slecht zijn voor je huid.

Veel mensen vragen zich dan ook af of je veilig een zelfbruiner kunt aanbrengen op een gezicht met acne. Ook willen zij weten wat de beste zelfbruiner is voor acne. In dit artikel ga ik je op weg helpen.

Is een zelfbruiner slecht voor je gezicht met acne?

De dunne huid van je gezicht is veel gevoeliger dan de rest van je lichaam. Hierdoor zijn veel mensen een stuk voorzichtiger met het aanbrengen van middelen op hun gezicht.

Wanneer een zelfbruiner veilige, huidvriendelijke ingrediënten bevat, dan is het niet slecht voor je gezicht. Mensen met acne kunnen een verergering ervaren wanneer zij gebruikmaken van een slechte nepbruiner. Het kan dan langer duren voordat je van acne af bent.

De belangrijkste reden voor het ontstaan van acne op het gezicht is het verstoppen van de poriën. Ingrediënten in zelfbruiners kunnen namelijk gaan ophopen in de poriën. Dit kun je voorkomen door een zelfbruiner met het label “niet-comedogeen” te gebruiken. Kijk ook of een product geschikt is voor het gezicht en het product getest is door dermatologen.

Ingrediënten in een niet-comedogene zelfbruiner kunnen nog steeds te hard zijn voor je acne-gevoelige huid. Kies daarom voor bekende, kwalitatieve zelfbruiners die dure, hoogwaardige ingrediënten bevatten en waar mensen met acne goede ervaringen mee hebben gehad.

Zelfbruiners die speciaal zijn gemaakt voor het gezicht zijn zachter dan algemene zelfbruiners. Dit komt door de gebruikte ingrediënten die minder agressief zijn. Er is namelijk rekening gehouden met de gevoeligere huid van je gezicht.

Kies bijvoorbeeld voor zelfbruinende druppels en sprays, omdat ze veelal zachtere ingrediënten bevatten.

Anderzijds kunnen zelfbruiners met ingrediënten, zoals natriumchloride, alcohol, conserveermiddelen, geuren en andere chemische ingrediënten leiden tot een uitbraak van acne.

Hoe voorkom je het krijgen van acne door een zelfbruiner?

Wanneer ingrediënten van zelfbruiners in de poriën gaan ophopen, kan dit er toe leiden dat er verstopte poriën, mee-eters en puistjes zullen ontstaan. Gelukkig zijn er een aantal zelfbruiners die geen verstopte poriën veroorzaken.

Naast het kiezen van een zelfbruiner die niet-comedogeen is en dus (als het goed is) niet de poriën verstopt, kun je nog een aantal dingen doen om veilig een zelfbruiner aan te brengen op je gezicht met acne.

Maak bijvoorbeeld gebruik van de volgende methodes:

  • Dankzij het aanbrengen van een olievrije lotion of vochtinbrengende crème, voordat je de zelfbruiner aanbrengt, kun je voorkomen dat de zelfbruiner in je poriën gaat ophopen. Zorg dat je de zelfbruiner zo’n 20 minuten laat intrekken, zodat deze niet te vet wordt en vegen of strepen achterlaat.
  • Wees geduldig tussen het douchen en het aanbrengen van de zelfbruiner. Door te douchen zullen je poriën iets opener gaan staan. Hierdoor krijgen ingrediënten meer kans om in je poriën terecht te komen. Zorg dus dat je even wacht na het douchen tot de poriën zich sluiten, voordat je begint met het aanbrengen de zelfbruiner.
  • Bovendien kun je ervoor kiezen om je gezicht schoon te maken met een lauw warm washandje. Vervolgens kun je er een kouder washandje op leggen, zodat de poriën weer zullen sluiten.

Wat is de beste zelfbruiner voor een gezicht met acne?

Er is één veilige zelfbruiner die ik zelf gebruik voor mijn acne-gevoelige huid. Dit is de zelfbruinerspray genaaamd St Tropez Self-Tanning Purity Bronzing Water. Door hiervan gebruik te maken kun je voorkomen dat de poriën verstoppen en tegelijkertijd je acne verzachten. Dit komt, omdat er geen vreemde ingrediënten inzitten en de huid zelfs wordt gehydrateerd. Wanneer de huid uitdroogt, zal de huid dan ook extra talg produceren om de hydratatie te compenseren.

In de meeste zelfbruiners vind je geen bronzinwater. In de zelfbruiner van St Tropez zit echter wel zelfbruinend water. Je kunt het kleurloos aanbrengen waarna na enkele uren de kleur wordt aangepast, zonder dat je het hoeft af te spoelen onder de douche en de kleur de poriën opeens veel donkerder maakt.

Een ander belangrijk voordeel van deze zelfbruiner is dat het niet-comedogene ingrediënten bevat. Er zitten dus geen irriterende of overdreven agressieve ingrediënten in die de poriën verstoppen en acne verergeren. Ook is het niet zo’n olieachtige of droge substantie als veel andere zelfbruiners.

Laatste woorden

Mensen die acne op hun gezicht hebben, dienen goed op te letten bij het gebruiken van huidverzorgingsproducten. Sommigen producten kunnen leiden tot een verergering van acne, terwijl anderen helpen om van acne af te komen. Zorg dus dat je je houdt aan de stappen op de verpakking van een zelfbruiner en contoleer welke ingrediënten het bevat.

Uiteindelijk hebben we allemaal een andere huidtype en een verschillende gevoeligheid voor onzuiverheden. Daarom kun je eens de beste zelfbruiner uitproberen om te zien wat het met je huid en acne doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *