Zinkzalf tegen puistjes

zinkzalf tegen puistjes

Zinkzalf tegen puistjes gebruiken wordt vaak gezien als een goede oplossing om van die vervelende oneffenheden op je huid af te komen. Op het internet lees je dan ook dat de poriën kunnen verkleinen dankzij zinkzalf.

Er wordt aanbevolen eerst wat zinkzalf aan te brengen op je hand en de reactie van je huid af te wachten. Echter, de huid van je gezicht is meer gevoelig, waardoor de huid van je gezicht een andere reactie kan geven.

Het is goed voor je puistjes om voldoende zink binnen te krijgen. Deze stof vind je in verschillende voedingsmiddelen. Daarnaast zijn er speciale zinkzalven om rechtstreeks aan te brengen op je puistjes.

Op deze pagina zal ik je meer vertellen over het inzetten van zinkzalf in de strijd tegen puistjes en acne.

Zinkzalf, puistjes en acne

Zink is een belangrijk mineraal voor onze huid. Uit sommige studies is gebleken dat mensen met acne een lagere zinkspiegel in hun bloed hebben. Het is daarom een terechte vraag of je zinkzalf tegen puistjes kunt gebruiken.

Zink heeft meerdere functies voor de huid, zoals het remmen van ontstekingen en het verwijderen van bacteriën die acne veroorzaken. Ook kan de talgproductie gereguleerd worden waardoor de poriën minder snel zullen verstoppen. Zinkzalf is hypoallergeen waardoor het minder snel een allergische reactie veroorzaakt.

De zalf is eigenlijk bedoelt om rode babybilletjes te verzorgen. Je vindt zinkzalf voor een goedkope prijs op de babyafdeling in de supermarkt of bij de drogisterij zoals de Kruidvat of Etos.

Als je zinkzalf tegen puistjes wilt gebruiken dien je een milde variant te kiezen. Vettige zinkzalven kunnen namelijk de poriën verstoppen.

Via de onderstaande knop kun je eenvoudig zinkzalf bestellen bij het vertrouwde bol.com.

Helpt zinkzalf tegen puistjes?

Zinkzalf bevat zinkoxide en vaseline. Je vindt zinkoxide wel vaker in huidverzorgingsproducten. Zinkoxide vormt een beschermende laag op de huid en heeft een licht uitdrogend effect. Ook zorgt zinkoxide ervoor dat ontstekingen afremmen en de talgproductie afneemt.

Zinkzalf zou helpen om de huid glad te maken en puistjes te genezen.

Ik raad je niet aan om zinkzalf te gebruiken tegen je puistjes als je een gevoelige/droge/gecombineerde huid hebt. Het kan namelijk je huid flink uitdrogen. Het is dan beter om een echt huismiddel tegen puistjes aan te schaffen om je gezicht te reinigen en de talgklieren te herstellen.

Het is sowieso niet verstandig om zinkzalf te blijven gebruiken als je na het smeren je huid rood ziet worden of je puistjes geïrriteerd raken.

Het aanbrengen van zinkzalf dien je voorzichtig te doen. Gebruik dus niet teveel van het spul en smeer het enkel op de plekken van je puistjes. Na het te laten intrekken kun je het verwijderen van je gezicht met een reinigingsmiddel zonder alcohol.

Bovendien dien je er op te letten dat je geen vieze handen hebt als je de zinkzalf uit het potje haalt!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *