Krab acne

Alles wat je moet weten over het krabben aan acne!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
krab acne

Aan krab acne worden ook wel de namen acné excoriée des jeunes filles en acne excoriée gegeven. Eigenlijk betekent dit dat de puistjes regelmatig worden opengekrabd.

Met krab acne wordt dus bedoeld dat iemand steeds onbewust of bewust aan zijn of haar gezicht zit. Meestal zijn krab acne patiënten de hele dag puistjes en acne plekjes aan het aanraken of aan het openkrabben.

Het krabben van acne kan leiden tot lelijke permanente littekens. Als jij of jouw kind momenteel last heeft van krab acne, is het dus tijd om actie te ondernemen. In dit artikel help ik je op weg.

Hoe ontstaat krab acne?

Om te weten hoe krab acne ontstaat, is het allereerst belangrijk om te weten hoe de acne en puistjes zelf ontstaan.

Puistjes zijn het gevolg van poriën die verstopt en ontstoken raken door talg, dode huidresten en bacteriën. Er kunnen tal van oorzaken zijn voor het ontstaan van de huidaandoening. Denk bijvoorbeeld aan genen, hormonen, de darmen en een slechte huidverzorging.

Wanneer men puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden die horen bij de symptomen van acne uitknijpen, kunnen er littekens, korstjes, wondjes of hyperpigmentatie op de huid ontstaan. Deze onzuiverheden kunnen nog erger lijken dan de acne zelf.

Tegenwoordig vinden veel pubers, vrouwen en mannen het erg belangrijk of ze er wel goed uit zien. Ze staan dan ook urenlang voor de spiegel en zijn niet snel tevreden met hun lichaam. Door de onzekerheid of woede over hun acne gaan ze krabben aan de huid. Hierbij gebruiken zij hun handen, tanden, een pincet of zelfs een mes.

Het krabben van acne is een slechte gewoonte, omdat je de acne erger maakt. Naast littekens en wondjes kunnen er bijvoorbeeld ook nieuwe puistjes ontstaan. Zodra een puistje openspringt, kan het vrijgekomen pus namelijk verspreiden naar het nabijgelegen huid. Er kan dan zelfs cystische acne ontstaan.

Wanneer er lang wordt gekrabd aan acne kan het gaan om een psychische aandoening of dwangmatige huidplukstoornis. Misschien merk je dat je zelf ook steeds de neiging hebt aan je puistjes, haartjes en andere oneffenheden te pulken. Anderen zijn juist hun huid overmatig aan het reinigen met allerlei soorten middeltjes.

Heb je veel stress en spanningen in je lichaam? Dan kun je sneller de neiging krijgen aan je gezicht te zitten. Het krabben kan zelf ook weer voor onzekerheid zorgen. Al deze factoren dragen bij aan het ontstaan van nieuwe of ergere acne.

Hoe herken je krab acne?

De krab acne kun je herkennen aan de uitgedrukte onzuiverheden op het gezicht. Denk bijvoorbeeld aan rode puistjes, schaafwondjes, open zweertjes, krassen, littekens, putjes en wondjes waar bloed uitkomt. Daarnaast kunnen er donkerkleurige vlekken, raargevormde littekens en bacteriële infecties te zien zijn.

Veel mensen die leiden aan krab acne verbergen dit voor de buitenwereld. Ze zijn dan ook niet eerlijk over hun gewoonte om steeds te krabben. Zij blijven dan jarenlang krabben en kunnen leiden aan ernstige psychische klachten en blijvende littekens.

Wat kun je doen tegen het krabben van acne?

Krab acne is dus eigenlijk het gevolg van acne. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het krabben tegen te gaan. Wat de beste behandeling is voor jou, hangt af van de ernst van je situatie. Er zijn dan ook verschillende huidtypes en de littekens kunnen ook in ernst verschillen.

Ten eerste is het belangrijk de acne en puistjes in het algemeen tegen te gaan. Je zult dan minder snel aan je gezicht komen, omdat er simpelweg minder te pulken valt. Gebruik daarom goede huidverzorgingsproducten om het gezicht te reinigen, de talgproductie te verminderen en acne veroorzakende bacteriën te verwijderen.

Probeer jezelf te leren niet meer aan je puistjes te komen. Dit is vaak een kwestie van wilskracht. Lukt dit niet in je eentje? Dan kan er sprake zijn van een psychosociaal probleem en kan het een goed idee zijn een afspraak te maken met een psycholoog of psychiater. Zij kunnen helpen de slechte gewoontes af te leren en de onderliggende stoornis te behandelen. Soms zullen ze anti-psychotica of anti-angst medicijnen voorschrijven.

Je hoeft je echt niet te schamen. Er zijn ontzettend veel mensen met krab acne in Nederland en de rest van de wereld. De dermatologen, psychologen en artsen zijn hier dan ook gewoon bekend mee.

Als je kind last heeft van krab acne kan het ook raadzaam zijn zelf het gesprek aan te gaan. Vraag of alles nog goed gaat in het privé leven en of dat hij of zij wellicht wordt gepest op school.

Wat te doen tegen littekens door krab acne?

Wanneer je littekens hebt overgehouden aan krab acne, is er een kans dat het gaat om hardnekkige, diepe littekens. Misschien heb je de puistjes meerdere malen uitgeknepen en de korstjes er meerdere keren af gehaald. Het gevolg is dat de littekens moeilijker te verwijderen zijn.

Er bestaan wel veel behandelingen om acne littekens te vervagen. Je kunt een afspraak maken met een dermatoloog om te laten kijken naar je acne. Er kan dan een advies worden uitgebracht voor een passende behandeling. Denk bijvoorbeeld aan lichttherapie of een laserbehandeling.

Bovendien bestaan er verschillende verzorgingsproducten en camouflerende middelen om de littekens zelf te vervagen. Mochten de littekens zeer ernstig zijn, bestaan er zelfs speciale camouflerende middelen die je alleen van een dermatoloog kunt krijgen. Je dient deze producten dan ook op een speciale manier aan te brengen op de littekens.

Mijn beste tips tegen je puistjes!

Krab acne is een vervelend gevolg van acne en kan een jarenlange gewoonte worden.

Mijn naam is Fleur en ik heb zelf ook jarenlang last gehad van acne en littekens. Ik ben ook gepest om mijn huid, was erg onzeker en weet dus wat acne allemaal met je kan doen. Vandaar heb ik ook deze website in het leven geroepen.

Via de onderstaande knop kun je mijn verhaal lezen. Ik onthul hier ook de echte onderliggende oorzaken van acne, zodat je voor een langere periode puistjes kunt verminderen. Dit zijn dan ook de beste tips tegen krab acne die ik je kan geven.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *