La Roche-Posay tegen puistjes

Helpt La Roche-Posay jou van je puistjes af te komen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm
La Roche-Posay tegen puistjes

Wil je weer een mooie huid en overweeg je daarom La Roche-Posay tegen je puistjes te gebruiken? Dan mag je dit artikel niet missen.

Tijdens ons leven zal er heel wat veranderen. Niet alleen de wereld waar we in leven maakt een verandering door, maar wijzelf ook. Lichamelijk zal er vooral behoorlijk veel veranderen in alle jaren dat we op de aarde rondlopen.

Het is natuurlijk geen geheim dat we beginnen als een baby en eindigen als een oude opa of oma. In de tussentijd is er behoorlijk wat gebeurd. Hierbij gaat het om zowel leuke dingen als minder leuke dingen.

Zo komen we allemaal terecht in de puberteit. In deze periode worden we eigenlijk pas echt gevormd tot de persoon die we uiteindelijk zullen zijn. Tijdens de puberteit zullen we flink groeien qua lengte, maar er is nog meer,

Iedereen die in de puberteit terecht komt krijgt te maken met puistjes. Ook buiten je puberteit zul je er wel eens last van krijgen, maar tijdens de puberteit krijg je het sowieso. Helaas is het haast onmogelijk om er volledig aan te ontkomen.

Je kan gelukkig wel het een en ander doen om van de puistjes af te komen en de kans op nieuwe acne te verminderen. Merken zoals La Roche-Posay hebben hier namelijk allerlei handige middeltjes voor. Hier ga je meer over kunnen lezen in dit artikel.

Hoe komen de puistjes tot stand?

Hoewel je soms niets kunt doen aan het ontstaan van puistjes is het wel handig om te weten hoe ze precies ontstaan. Je weet dan namelijk waarom juist de middelen van La Roche-Posay zo goed kunnen helpen tegen je puistjes en acne. De grootste oorzaak van puistjes zijn eigenlijk je hormonen. Aangezien in je puberteit je hormonen erg zullen opspelen krijg je er dan ook veel mee te maken.

Je hormonen zullen er namelijk voor zorgen dat er extra talg wordt aangemaakt. Hierdoor ontstaat er een te grote hoeveelheid aan talg. Je talgklieren kunnen deze hoeveelheid niet meer aan.

Als gevolg hiervan zullen je talgklieren verstopt raken. Door deze verstopping van talg en dode huidcellen zullen er mee-eters ontstaan. Mee-eters zijn te herkennen als zwarte of witte stippen op je huid. Vanuit mee-eters kunnen weer puisten ontstaan.

Dit komt omdat bacteriën in de mee-eters vrij spel krijgen. Ze kunnen zich hier makkelijk vermenigvuldigen en daardoor zullen er puistjes ontstaan. Van deze puistjes kan je erg veel last krijgen. Het kan ook zo zijn dat je acne krijgt.

De ene persoon krijgt meer last van puisten dan de ander. Er zijn verschillende oorzaken hiervoor, maar je zult sowieso puistjes krijgen. Het is eigenlijk alleen de vraag of je veel puistjes krijgt of weinig.

Hoeveel puistjes je ook krijgt, je wilt er zo snel mogelijk weer van af zien te komen. Gelukkig is dat ook goed mogelijk voor de korte termijn, bijvoorbeeld dankzij La Roche-Posay. Daarover ga je nu meer lezen.

Wat kan je doen om puistjes weg te krijgen?

Ontkomen aan puistjes kan je dus niet. Ze zo snel mogelijk weer weg krijgen kan gelukkig wel. Hier zijn allerlei verschillende manieren voor. Je hebt meer dan genoeg keuze als het hierop aankomt.

Vaak zul je horen dat ze zeggen dat je puistjes moet uitknijpen. Het werkt ook zeker, want na het uitknijpen is de puist soms ook wel weg. Toch is het uitknijpen van puisten niet zo heel verstandig, want het kan namelijk allerlei nare gevolgen hebben.

Je knijpt de puist uit, omdat je van de puist af wilt komen. Hierdoor loop je echter het risico dat er weer een nieuwe puist ontstaat. Vuil kan van onder je nagels in de wond terecht komen. Hierdoor kan er een nieuwe infectie en dus ook een nieuwe puist ontstaan.

Daarnaast bestaat er ook het risico dat je te hard knijpt. Je hebt de puist dan wel uitgeknepen, maar je kan er ook een litteken aan overhouden. Hier zit je natuurlijk ook niet op te wachten.

Uitknijpen kan dus wel, maar denk dan ook zeker aan alle mogelijke gevolgen. Andere opties zijn veel beter. Hierbij moet je dan denken aan het gebruiken van bepaalde crèmes en gels tegen puistjes, zoals van het merk La Roche-Posay.

Hoe goed deze middelen bij jou zullen werken is de vraag, maar ze zullen in ieder geval niet zorgen voor littekens.

Middeltjes tegen puistjes van La Roche-Posay

Het hebben van puistjes vindt iedereen vervelend. Dit is algemeen bekend. Ook bij bedrijven is dit vanzelfsprekend niet onopgemerkt gebleven. Daarom zul je ook veel merken aantreffen die producten verkopen tegen puistjes of acne.

Loop maar eens een willekeurige drogist in en je zult al snel overspoeld worden met producten tegen puistjes en acne. Het aanbod aan producten en merken is erg groot. Er is dus keuze genoeg.

Een voorbeeld van een merk dat producten maakt tegen puisten is dus La Roche-Posay. Ze hebben erg veel verschillende producten die je kunt gebruiken om je puistjes te bestrijden. Alle producten zijn ook zeker de moeite waard om even uit te proberen.

Hieronder staan drie voorbeelden van middeltjes van La Roche-Posay die je kan gebruiken om je puistjes te bestrijden. Bekijk de informatie over de middeltjes goed en misschien heb jij binnenkort wel je nieuwe wondermiddel in huis staan.

La Roche-Posay Effaclar Anti-Acne Mild Routine

La Roche-Posay heeft veel verschillende producten. Al deze producten zijn bedoeld voor de huid. Sommige van deze producten zijn samengevoegd in een pakket. Dat is ook nu het geval.

In totaal tref je drie verschillende producten tegen puistjes aan. Deze drie producten hebben allemaal een andere werking en zijn ook voor verschillende dingen geschikt. Als je de drie producten goed weet te combineren dan zul je een verbluffend eindresultaat krijgen.

1. La Roche-Posay Effaclar Schuimende Reinigende Gel

Om te beginnen is er een reinigende gel van La Roche-Posay. Deze gel is erg geschikt voor de vette en gevoelige huid. Het zorgt ervoor dat vuil en talg verwijderd wordt. Hierdoor wordt de huid zuiver en fris. Aangezien de reinigingsrel een gelijke pH-waarde heeft als de huid en geen irriterende ingrediënten bevat, is dit een erg goede keuze voor je puistjes.

2. La Roche-Posay Effaclar Adstringerende Lotion

Als tweede is er een lotion tegen puistjes van La Roche-Posay. De lotion zorgt voor het verkleinen en vrij maken van de poriën in je huid. De lotion heeft namelijk een exfoliërende werking waardoor dode huidresten uit de poriën worden verwijderd. Je poriën zullen minder goed zichtbaar zijn en je huid is gelijkmatiger en een stuk fijner. Het middel kan zelfs worden gebruikt door acne patiënten met elke huidtype.

3. La Roche-Posay Effaclar DUO+ Dagcrème

Tot slot is er nog een dagcrème. Deze crème werkt goed tegen onzuiverheden, het laten verdwijnen van puistjes, het voorkomen van puistjes, het terugkeren van puistjes en ook het voorkomen van littekens. Dit wordt bereikt door de huid de nodige hydratatie te bieden. De crème is getest en goedgekeurd door dermatologen en bevat ook geen ingrediënten die de poriën verstoppen. Een uitstekende keuze dus voor je puistjes en acne.

Zoals je ziet zijn alle drie de producten dus meer dan geschikt om te gebruiken voor de huid. Het is een erg goede combinatie van producten, die je ook zeker verder kan helpen als je last hebt van klachten met je huid zoals puistjes.

Gedeelde reviews en ervaringen door acne patiënten met La Roche-Posay

Mijn eigen review met betrekking tot de reinigingsgel, lotion en Effaclar Duo Dagcrème van La Roche-Posay is erg positief. Dit hoeft echter niet te betekenen dat jij dezelfde ervaringen zult krijgen. Onze huid kan namelijk een verschillende reactie geven.

Als ik kijk naar de reviews op verschillende websites, je kunt het zelf natuurlijk ook altijd even nachecken, zie ik bijna alleen maar positieve ervaringen. Zo wordt bijvoorbeeld meerdere malen beweerd dat de Effaclar Duo crème al na 4 dagen de puistjes laat wegtrekken. Wel zijn er nog wat vlekjes te zien, maar dat is vrij normaal als acne verdwijnt.

Acne patiënten geven aan dat de middeltjes van La Roche-Posay erg goed werken en heel fijn zijn. Zo laten ze bijvoorbeeld geen opvallende glimmende laag achter op je huid. Er wordt wel aangegeven dat een zeer droge huid behoefte heeft aan iets meer hydratatie.

Natuurlijk zijn er ook enkele minder goede ervaringen te vinden. Dit is eigenlijk vrij logisch, omdat acne veelal wordt veroorzaakt door onderliggende verstoorde processen in je lichaam. Een slecht voedingspatroon en veel stressen kunnen er dan ook bijvoorbeeld voor zorgen dat de hormonen uit balans raken en La Roche-Posay slechts een tijdelijk effect heeft op acne.

Conclusie

Gedurende ons leven maken we een flinke verandering door. Zowel lichamelijk als geestelijk zal er het nodige veranderen. Er is één periode in ons leven waarin vooral veel zal veranderen. Het gaat dan om de puberteit.

Iedereen komt in de puberteit terecht en krijgt daar met de nodige lichamelijke veranderingen te maken. Hier horen leuke veranderingen bij, maar er zijn ook meer dan genoeg minder leuke veranderingen. Hier hoort het ontstaan van puistjes bijvoorbeeld bij.

Puistjes ontstaan vooral door onze hormonen. Aangezien in onze puberteit onze hormonen erg actief zijn krijgen we vooral in deze periode veel te maken met puistjes. Er wordt namelijk meer talg geproduceerd en dat kunnen onze talgklieren niet aan. Maar ook volwassenen kunnen door allerlei redenen last hebben van schommelende hormonen, en dus puistjes.

Sommige mensen krijgen veel last van puistjes, terwijl het bij anderen behoorlijk mee zal vallen. Het is in ieder geval vervelend, ongeacht het aantal puistjes waar je precies mee te maken krijgt.

Als je puistjes hebt wil je er ook weer snel van af zien te komen. Je kan ze uitknijpen, maar heel verstandig is dit niet. Het is beter om bepaalde middeltjes te gebruiken.

Merken zoals La Roche-Posay bieden meer dan genoeg producten aan die goed zijn voor je huid. Zo zul je minder last moeten krijgen van puistjes. Mocht je er toch last van krijgen dan zullen ze er eerder weer door verdwijnen. Probeer al de producten zeker een keer uit.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *