Levensstijl gewoontes die acne veroorzaken

5 belangrijke factoren die acne kunnen beïnvloeden

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
levensstijl gewoontes die acne veroorzaken

Acne komt erg vaak voor bij kinderen, mannen en vrouwen. In totaal heeft bijna 10% van de wereldbevolking last van de huidaandoening.

Acne kan bijvoorbeeld ontstaan door hormonen, genetica en factoren uit je levensstijl. Als je dan allerlei producten gebruikt en de puistjes niet verdwijnen, kan dat erg frustrerend zijn.

Wanneer er steeds meer puistjes op de huid ontstaan, kun je eens kijken naar je levensstijl keuzes. Dit kan namelijk een goede behandeling zijn voor acne. Op deze pagina bespreek ik enkele levensstijl gewoontes die acne kunnen veroorzaken.

Belangrijke levensstijl gewoontes die acne kunnen veroorzaken

Aangezien niet veel mensen op de hoogte zijn van de echte oplossingen voor acne kan acne langdurig zichtbaar blijven. Mensen proberen dan ook enkel middeltjes en behandelingen, maar passen nooit hun levensstijl aan, terwijl dit belangrijke oorzaken van acne kunnen zijn.

De levensstijl gewoontes die ik hieronder ga bespreken zouden mogelijk acne veroorzaken.

1. Een vieze smartphone

Een vuile telefoon kan de oorzaak zijn van je puistjes. De telefoon met bacteriën geeft namelijk druk op de wangen.

Naast een telefoon zijn er nog veel meer voorwerpen die tot acne kunnen leiden. Denk bijvoorbeeld aan muziekinstrumenten en zonnebrillen. Je kunt zelfs puistjes krijgen als je je handen tegen je gezicht aanhoudt.

Om de puistjes in de toekomst te voorkomen, kun je jezelf een nieuwe gewoonte aanleren, namelijk: ga voortaan dagelijks de voorwerpen die in contact komen met je wangen schoonmaken met een antibacterieel middel. Was ook voldoende je handen.

2. Te grondige huidverzorging

Veel mensen hebben de verkeerde gewoonte om hun huid te grondig te wassen. Ze gebruiken allerlei heftige middeltjes van allerlei merken door elkaar.

Je dient echter te weten welke huidverzorgingsmiddelen bij jouw huidtype en acne passen. Zo heeft een droge huid een andere middel nodig dan een vettige huid.

Pas je levensstijl gewoonte aan en ga voor een nieuwe dagelijkse huidverzorgingsroutine. Gebruik bijvoorbeeld eens wat minder middelen. Je huid mag uiterlijk twee keer per dag worden schoongemaakt. Anders kan de huid geïrriteerd raken met meer puistjes tot gevolg.

levensstijl gewoonte te grondig wassen

3. Ingrediënten in cosmetica

Als je last hebt van puistjes kan het verleidelijk zijn om ze te verbergen met een laag foundation en concealer.

Echter bevatten veel make-up- en huidverzorgingsproducten oliën die de poriën kunnen verstoppen.

Gebruik voortaan producten met het label ‘niet-comedogeen’. Dit betekent dat het product geen ingrediënten bevat die de poriën verstoppen.

4. Te veel stress

Een andere levensstijl gewoonte die acne zou veroorzaken is stress.

Er kunnen verschillende redenen waarom stress de oorzaak is van je puistjes. Als je stress hebt, produceert je lichaam bijvoorbeeld de hormonen cortisol en androgenen. Ook worden er neuropeptiden en inflammatoire cytokines aangemaakt. De verschillende invloeden van stress op ons lichaam leidt tot een overmatige talgproductie, en dus acne.

Om acne te voorkomen in de toekomst kun je op zoek gaan naar ontspannende activiteiten. Zoek ook naar de oorzaken van jouw stress om een passende oplossing te vinden.

5. De verkeerde voedingsmiddelen

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op acne. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivel, chocola, pizza en alcohol zouden acne kunnen laten ontstaan en verergeren.

Ook zouden voedingsmiddelen met een hoge glycemische index acne veroorzaken. De bloedsuikerspiegel wordt hierdoor namelijk verhoogd.

Om van acne af te komen, kun je eens proberen om een voedingsschema bij te houden. Je kunt dan dagelijks opschrijven wat je hebt gegeten en hoeveel puistjes er zijn bijgekomen. Mocht je een opmerkelijke verandering zien, is het waarschijnlijk het voedingsmiddel dat de acne veroorzaakt.

Welke leefstijlfactoren spelen nog meer een rol?

Na het veranderen van levensstijl gewoontes zal acne in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen. Vergeet echter niet dat er nog veel meer belangrijke factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de hevigheid van je acne.

Eventueel kun je een dermatoloog benaderen voor meer advies en een speciale huidbehandeling.

Bovendien raad ik je van harte aan om hieronder mijn gratis e-book over acne te downloaden. Hierin bespreek ik nog meer veelvoorkomende leefstijl gewoontes die acne kunnen veroorzaken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *