Lotion tegen acne

Wat is de beste lotion tegen acne en puistjes?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Lotion tegen acne en puistjes

Niets is er zo vervelend als dat acne kan zijn. Zeker wanneer je het op een plek hebt waar het goed zichtbaar is zoals bijvoorbeeld je gezicht.

Mensen gebruiken van alles om hun puistjes te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan een lotion, gezichtsmasker, spot behandeling of medicijn.

Er zijn gelukkig diverse zelfzorg lotions tegen acne die je kunt gebruiken. Eerst gaan we even wat verder in op acne zelf. Want wat is het nu eigenlijk en wat kan je ertegen doen?

Hoe ontstaat acne?

Voordat ik de beste lotions tegen acne ga bespreken, zal ik je iets meer vertellen over hoe acne ontstaat. Hierna weet je namelijk hoe een bepaalde lotion kan werken tegen acne.

Acne of ook wel puistjes genoemd zijn vaak kleine ontstekingen van de huid die een bultje vormen. Dit gebeurt rond de talgklieren. Acne is te herkennen aan een bultje wat onderhuids of bovenhuids zit met een wit kopje erop. Er zijn veel mensen die de puistjes uitknijpen maar eigenlijk kun je dit beter niet doen. Je beschadigt dan de goed gezonde huid die rond de acne zit. 

Acne ontstaat wanneer er een overmatige productie aan talg is. Talg heeft een beschermende werking op je huid maar wanneer er daar te veel van is kan het juist de poriën verstoppen en ontstaat er een mee-eter. De verstopping geeft de kans aan bacteriën om zich te vermenigvuldigen en de huid kan erdoor ontsteken. Deze ontsteking vormt een puistje. Een lotion kan dus helpen om de onzuiverheden van je gezicht te verwijderen.

Negen van de tien keer ontstaat acne in je gezicht. Vaak is dat dan op je kin, de wangen of je voorhoofd. Dit zijn de plekjes op je huid waar je huid meestal wat vetter is dan in de rest van je gezicht.

Acne ontstaat bijvoorbeeld doordat je te maken hebt met een hormonale schommeling of stress ervaart. Ten tijde van stress maakt je lichaam namelijk meer hormonen aan en die stimuleren de talgproductie. Wanneer er sprake is van een slechte persoonlijke verzorging en hygiëne kan dit ook de kans op acne duidelijk vergroten. Het is echt van belang je huid met regelmaat schoon te maken zodat je overtollige talg en ook bacteriën kan verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door een lotion tegen acne te gebruiken.

De beste lotions tegen acne en puistjes

Het is erg belangrijk wanneer jij veel last hebt van acne om je huid goed te verzorgen. Dan zal het voor een groot deel de acne tegengaan. Als de acne toch toch wat hardnekkiger is dan zijn er verschillende lotions tegen acne te koop. Die zijn in diverse winkels te verkrijgen en online zelfs gewoon bij bol.com.

Wij hebben er even drie getest voor je en deze zullen we nu gaan omschrijven zodat jij een goede keuze kan maken wanneer jij jouw lotion tegen acne kiest. Houd wel rekening dat je altijd een lotion gebruikt tegen acne, die geschikt is voor jouw huidtype. Er is dan ook eigenlijk geen beste lotion tegen acne, omdat de resultaten kunnen verschillen per persoon.

Tip 1: Bija Trouble Lotion

Deze Bija Trouble Lotion die je onder andere bij bol.com kunt kopen is een ideale anti-acne crème. Deze lotion tegen acne is van het Koreaanse skin care merk Innisfree. Het is een lotion die rijk is aan vocht en een antibacteriële werking heeft. Het bevat ingrediënten die helend werken en huidirritaties tegengaan. Deze lotion is zowel als dagcrème als nachtcrème te gebruiken.

Tip 2: Phb Ethical Beauty Cleansers Balance Skin Tonic Lotion

De lotion tegen acne van PHB is een lotion voor de vette huid. De lotion bevat onder andere salicylzuur en lavendel. De PHB Ethical Beauty Cleansers Balance Skin is speciaal gemaakt voor mensen met een vette huid. Hij verzacht, reinigt en hydrateert de huid en brengt de hoeveelheid talg in balans. De lavendel die in de lotion zit heeft een verkoelende, verzachtende en voedende werking op de huid. Roodheid en irritatie zullen verminderen.

Tip 3: Dr. Eckstein Adstringent Lotion unisex reinigingslotion 

Ook Dr. Eckstein heeft een lotion tegen acne uitgebracht. De Dr. Eckstein Adstringent Lotion is een lotion voor de vette en onzuivere huid. Deze lotion bevat onder andere een kruidenextract. Dit kruidenextract verwijdert de dode huidcellen en het desinfecteert mogelijke infecties. Het is een heerlijke verkoelende lotion om te gebruiken.

Wat kun je doen naast het gebruiken van een lotion tegen acne?

Het inzetten van een lotion die speciaal is gemaakt voor acne is de eerste stap om acne te voorkomen in de toekomst.

Er zijn nog een aantal verschillende dingen die je kunt doen om acne tegen te gaan. Een van de belangrijkste is toch zeker wel de hygiëne. Het is van groot belang je gezicht twee keer per dag te reinigen. Dit kan met een goede gezichtsreiniger of lotion. Je poriën blijven op die manier schoon waardoor je minder snel last zal krijgen van puistjes. 

Het drinken van water is ook van groot belang. Dit omdat je dan de huid hydrateert. Je lichaam gebruikt namelijk het water om afvalstoffen af te voeren. In talg zitten veel afvalstoffen die dus door middel van een goede hydratatie worden afgevoerd. Je houdt dus door water te drinken je poriën schoon. 

Goede voeding helpt zeker ook voor een groot deel mee bij het tegengaan van acne. Zink, biotine, vitamine C helpen je bijvoorbeeld om je huid gezond te houden. Dit kan je uit voeding halen. Neem bijvoorbeeld een sinaasappel of en kiwi. Deze zit hartstikke vol met vitamine C.

Laat je in de comments weten welke lotion tegen acne jij gebruikt? Zo helpen we elkaar verder!

Succes!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *