De beste maskers tegen mee-eters van dit moment

Top 7 gezichtsmaskers in 2023

Gemiddelde leestijd: 26 minuten
mm
Masker tegen mee-eters

Mee-eters vallen onder een milde vorm van acne. Desondanks zijn het één van de moeilijkste type onzuiverheden om te verwijderen.

De mee-eters zien eruit als zwarte stippen op je huid. Dit is het gevolg van poriën die verstopt zijn geraakt met verontreinigheden.

Er zijn tal van huidverzorgingsproducten tegen mee-eters. Misschien is hiervan het beste product wel een gezichtsmasker. Met een masker tegen mee-eters kun je namelijk je poriën tot de diepste laag reinigen.

Waarschijnlijk heb je als een tiener weleens een mee-eter masker aangebracht op je huid. Maar er kunnen ook gewoon mee-eters ontstaan op volwassen leeftijd. Vaak blijven mensen zelfs last houden van acne tot ver in hun jaren ’30, ’40 en daarna.

In deze nieuwe blog ga ik je vertellen wat de beste maskers zijn om je mee-eters te verwijderen. Ook ga je ontdekken waar je op moet letten bij de aanschaf en het gebruik van een masker tegen mee-eters. Mijn doel is dan ook om jou zo snel mogelijk weer een schone huid te bezorgen.

Wat zijn mee-eters?

Voordat ik je ga vertellen welke maskers je het beste kunt gebruiken tegen je mee-eters zal ik je eerst iets meer vertellen over de onzuiverheden zelf. Als je weet hoe mee-eters ontstaan, weet je namelijk ook wat je er het beste tegen kunt doen.

Mee-eters ontstaan wanneer de opening van een haarzakje, oftewel een porie, verstopt raakt. De verstopping ontstaat door een combinatie van dode huidcellen, talg, make-up, zweet en ander viezigheid wat zich ophoopt.

Mee-eters worden ook wel comedonen of blackheads genoemd. De puntjes op je huid hebben dan ook een zwarte kleur. Dit komt door de open porie waar lucht in terecht komt. Lucht in combinatie met verontreinigheden in je poriën leiden tot een donkere, zwarte kleur. Men noemt dit oxidatie.

Ontzettend veel pubers en volwassenen krijgen in meer of minder mate last van mee-eters. Ze ontstaan het vaakst op de delen waar het meeste talg wordt aangemaakt door de talgkliertjes. Aangezien de meeste en grootste talgklieren zich bevinden op je neus, kin en rug ontstaan mee-eters voornamelijk op deze plekken.

Er zijn veel redenen voor het ontstaan van mee-eters. Het kan bijvoorbeeld liggen aan de schommelende hormonen tijdens de puberteit, stressvolle situaties of door het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Echter, mee-eters ontstaan eigenlijk altijd wanneer de poriën verstopt raken.

Wanneer deze verstopte poriën ontstoken zouden raken door een bacterie kan een puistje ontstaan. Mee-eters zijn dus eigenlijk de voorgangers van puistjes.

Waarom gebruik je een masker tegen mee-eters?

Mee-eters zijn erg vervelend en soms lastig om te verwijderen. Sommigen drukken mee-eters uit. Dit is zeker niet slim. Er kan namelijk een acnelitteken of een gaatje achterblijven wanneer een mee-eter verkeerd wordt uitgeknepen met je nagels of vingers. Ook kan je bacteriën van je handen overdragen in de mee-eter, waardoor het uitgroeit tot een echt puistje.

Het kan verstandiger zijn om een speciaal product tegen mee-eters te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een masker tegen mee-eters. Er zijn verschillende maskers verkrijgbaar op de markt met elk hun eigen functies voor de huid. Er bestaan onder andere huid-, hydraterende-, klei- en moddermaskers. Eigenlijk zijn bijna alle maskers bedoeld om de poriën te verschonen, zodat de poriën niet verstopt raken, bestaande verstoppingen verdwijnen en geen puistjes ontstaan.

De beste maskers voor mee-eters kunnen zowel mee-eters verwijderen als in de toekomst voorkomen. Maskers horen dan ook een mix van krachtige exfoliërende, antibacteriële en kalmerende ingrediënten te bevatten. Dit betekent dat deze maskers kunnen helpen dode huidcellen te verwijderen, de celvernieuwing te versnellen, de talgproductie te reduceren, acne veroorzakende bacteriën te verwijderen en de huidbarrière te verstevigen. Bovendien kunnen maskers de huid ontgiften, gladder maken en jou direct een schoner uiterlijk geven.

Door regelmatiger een masker tegen mee-eters te gebruiken worden de mee-eters vaak blootgesteld aan ingrediënten die ze oplossen. Zo kun je het beste mee-eters verwijderen.

Waar moet je bij een gezichtsmasker tegen mee-eters op letten?

Als het gaat om het uitkiezen van het beste masker tegen mee-eters dien je bijvoorbeeld te letten op de ingrediënten die het masker bevat. Kijk ook naar de functies van het product. Zo kan een masker hydratatie bieden of juist verontreinigheden, zoals talg, vuil en dode huidcellen uit je poriën reinigen.

Doorgaans bestaat een masker uit een mix van ingrediënten. Bekende ingrediënten in maskers zijn houtskool, salicylzuur en kleisoorten, zoals bentoniet. Deze type maskers bevatten vele gunstige antioxidanten en andere essentiële huidmineralen die de gifstoffen en verontreinigheden uit je poriën kunnen reinigen. Dit resulteert snel in een verfijnde en egale teint.

Als het gaat om het aanbrengen van een masker tegen mee-eters zijn er ook een aantal punten om op te letten. Het allereerste waar je rekening mee moet houden bij het gebruiken van een gezichtsmasker tegen mee-eters is natuurlijk de tekst op of in de verpakking. De instructies van een masker kunnen namelijk verschillen per type masker en merk.

Zelf breng ik mijn maskers aan nadat ik klaar ben met douchen. Mijn poriën zijn dan meer ontspannen door de stoom. Ook breng ik maar hooguit één keer per week een masker aan op mijn gezicht. Je huid moet namelijk niet teveel gaan wennen aan huidverzorgingsproducten.

Het is fijn dat de maskers tegen mee-eters vandaag de dag een stuk beter zijn dan jaren geleden. Maar je dient wel degelijk voorzichtig te blijvend met de omgang ervan. Vooral de peel-off maskers (afpelbare maskers) kunnen hard zijn voor de huid en de natuurlijke huideigen oliën verwijderen.

Naar waarschijnlijkheid zijn de meeste maskers tegen mee-eters veilig om te gebruiken. Echter, door te vaak een gezichtsmasker te gebruiken kun je last krijgen van een droge, rode of gevoelige huid.

De beste maskers om mee-eters te verwijderen – top 7

Het is tijd voor het leukere gedeelte: we gaan shoppen! Je weet nu namelijk een beetje hoe mee-eters ontstaan en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikt gezichtsmasker tegen puistjes. Hieronder ga je dan ook een top 7 lijst aantreffen bestaande uit de beste maskers tegen mee-eters.

De maskers uit deze lijst heb ik zelf uitgekozen. Aangezien ik deze website beheer krijg ik regelmatig de mogelijkheid om zelf anti mee-eters producten te testen en anti puistjes producten door mijn vaste achterban te laten testen. Daarnaast heb ik rekening gehouden met bewezen ingrediënten tegen mee-eters, onze eigen ervaringen, algemenere reviews van acne patiënten en aanbevelingen van dermatologen.

1. Clay And Glow roze kleimasker

Laten we beginnen met één van mijn favoriete kleimaskers, namelijk het “Clay And Glow” roze kleimasker! Met dit masker heb ikzelf de beste resultaten gezien ten aanzien van mijn mee-eters. De honderden gedeelde reviews van anderen liegen er ook niet om. Roze klei ontstaat wanneer rode en witte klei met elkaar worden gemengd. Door de lichtkorrelige structuur is het één van de zachtste kleisoorten en geschikt voor bijna alle huidtypes. De huid zal bijvoorbeeld niet uitdrogen en de natuurlijke huideigen oliën worden met rust gelaten. Mocht je opzoek zijn naar het beste masker tegen mee-eters, dan kan deze het overwegen waard zijn. Het Clay And Glow roze kleimasker is namelijk ontwikkeld om de zichtbaarheid van de poriën te verminderen, de poriën diep te reinigen, mee-eters en puistjes te bestrijden, roodheid te verminderen, acnelittekens te verminderen en de huid een natuurlijke “glow” (glans) te geven. Naast dat dit dus een zeer geschikt masker is tegen mee-eters kun je ook profiteren van andere voordelen die gunstig kunnen zijn voor je mee-eters en acne-gevoelige huid!

Roze klei masker tegen mee-eters
Clay And Glow

2. L’Oréal Paris Anti Mee-eters Pure Klei Gezichtsmasker

Het tweede gezichtsmasker is van het bekende huidverzorgingsmerk “L’Oréal Paris“. Dit merk bestaat al meer dan 100 jaar, wat laat zien dat zij allang bezig zijn met alles wat te maken heeft met het krijgen van een gezonde, schone huid. Het anti mee-eters gezichtsmasker bestaat uit zeewier extract en 3 pure kleisoorten. Het doel van het gezichtsmasker is mee-eters te verminderen door het masker hard te laten worden op je gezicht en vervolgens de vuiligheden uit je poriën te trekken en overtollig talg te absorberen. Ten slotte is het masker getest door dermatologen, wat het een veilige keuze maakt.

Masker tegen mee-eters L'oréal Paris
L’Oréal Paris

3. Paula’s Choice Hydraterend Masker Tegen Mee-eters

Het merk “Paula’s Choise” staat ook allang bekend om haar effectieve, maar milde producten tegen mee-eters. In dit hydraterende masker zitten plantaardige oliën, antioxidanten en essentiële vetzuren. Het belangrijkste doel van het masker is hydrateren en herstellen van de vochtbalans. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met kalmerende en hydraterende ingrediënten zoals olijfolie, teunisbloemolie en fosfolipiden. Voldoende hydratatie is belangrijk om te voorkomen dat er nog meer talg wordt aangemaakt en de poriën sneller of nog meer zullen verstoppen. Dit masker van Paula’s Choise mag je zelfs de hele nacht laten intrekken op je gezicht!

Hydraterend masker tegen mee-eters Paula's Choie
Paula’s Choise

4. Black Gold Peel Off Gezichtsmasker Blackhead Remover

Het “Black Gold” peel off gezichtsmasker is zeer effectief in het verwijderen van de mee-eters, ofwel blackheads. De werking is het verwijderen van mee-eters, zuiveren van de huid, diep reinigen van de poriën en verwijderen van dode huidcellen. Daarnaast helpt het masker tegen acnelittekens en vroegtijdige huidveroudering. Je zult merken dat na het aanbrengen van je huid de huid direct gekalmeerd lijkt en zachter aanvoelt. Eventueel kun je het alleen voor de mee-eters op je neus gebruiken. Breng het masker aan en wacht 10 tot 15 minuten voordat je het eraf peutert. Het blackhead masker is getest door dermatologen, maar wees wel voorzichtig met het gebruiken van het masker.

Masker tegen mee-eters peel off Black Gold
Black Gold

5. Aichun Beauty Houtskool Modder Masker

Het moddermasker van “Aichun Beauty” hoort zeker thuis in dit lijstje met de beste maskers tegen mee-eters en onzuiverheden. Het bevat namelijk een mix van ingrediënten uit de natuur. Anderen maskers bevatten ingrediënten die veel te hard zijn voor de huid. Dit masker met houtskool is echter geschikt voor alle soorten huidtypes die gevoelig zijn voor acne. Dankzij het verwijderen van de dode huidresten en het reguleren van de talgproductie wordt de huid minder vet en zullen er minder snel verstoppingen van de poriën ontstaan.

Zwart masker tegen mee-eters van Aichan Beauty
Aichan Beauty

6. Garnier Skinactive Mee-eters Masker Met Salicylzuur En Houtskool

Het mee-eters maskertje van “Garnier Skinactive” is effectief, omdat het zowel zuiverend salicylzuur als houtskool van natuurlijke oorsprong bevat. Salicylzuur staat allang om bekend effectief te zijn in het verwijderen van dode huidcellen. Dankzij dit mee-eter masker kun je dan ook de vervuilde poriën diep reinigen, de huidtextuur verfijnen, mee-eters minder zichtbaar maken en de poriën minder zichtbaar maken. Het is één van de beste oplossingen om weer een zuivere huid te krijgen.

Masker voor mee-eters met houtskool van Garnier
Garnier

7. Zwart Blackhead Masker Met Comedonenlepel

Bij het laatste blackhead masker wat ik met je bespreek, krijg je ook twee RVS comedonenlepels. Het “Pilaten” masker is getest door dermatologen, bevat salicylzuur, heeft een exfoliërende werking, en je kunt met de tube tien keer je gezicht behandelen. Daarnaast kun je de kwalitatieve comedonenlepels onbeperkt gebruiken. De bedoeling is om eerst meermaals een masker aan te brengen op je mee-eters. Mochten er dan toch nog onzuiverheden overblijven, dan kun je de comedonenlepels gebruiken om veiliger de achtergebleven mee-eters te verwijderen. Je kunt met de ene comedonenlepel een gaatje prikken in een mee-eter en met de andere comedonenlepel kun je de verontreinigden uit de mee-eter drukken. Deze comedonenlepels worden ook gebruikt in schoonheidssalons, en zijn dus als veilig te bestempelen. Het is sowieso veiliger dan uitknijpen met je nagels. Je krijgt er bovendien een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij.

Beste zwarte anti mee-eter masker
Pilaten

Masker tegen mee-eters ervaringen op een rij

Nu je weet hoe maskers tegen mee-eters werken en wat de beste producten zijn, kan ik begrijpen dat je nog wilt weten wat dan de ervaringen zijn van mensen die het echt hebben getest op hun mee-eters. Zelf gebruik ik elke één a twee weken een masker. Naast dat het voor mij even een genietmomentje is, werkt het ook zeer effectief in het verschonen van mijn poriën en dus het voorkomen van acne.

Hieronder zet ik een aantal algemene reviews op een rij van personen die een mee-eter masker hebben gebruikt. Denk aan reviews over zwarte maskers, blackhead killer maskers van de besproken producten.

  • Ik gebruik regelmatig een masker in mijn skincare routine en ben er écht dol op. Wanneer ik merk dat mijn mee-eters weer erg zichtbaar worden, breng ik even een masker aan. Ik krijg ze altijd op mijn neus. Na het aanbrengen van een masker zie ik direct een verschil.
  • Het is voor mij een wekelijkse extra. Bij mij verschijnen er vaak mee-eters op mijn neus en een neusmaskertje helpt daartegen. Ook leuk om af te pellen! Het geeft een verkoelend gevoel als je het er van af haalt. Mijn huid is aanzienlijk verbetert door het gebruiken van een masker.
  • Voorheen gebruikte ik afpelmaskers die bleven kleven als ik ze probeerde te verwijderen. Deze van L’oréal Paris laat mijn huid weer stralen en geeft daadwerkelijk het gevoel dat mijn poriën worden gereinigd. Ook doet deze helemaal geen pijn bij het verwijderen.
  • Je voelt gewoon dat dit masker werkt. Na lang zoeken naar een geschikt masker heb ik hem eindelijk gevonden. Dit maskers droogt mijn huid niet zo erg uit als andere maskers die ik heb geprobeerd.
  • Dit was de eerste keer dat ik een gezichtsmasker tegen mee-eters uitprobeerde. Er ontstaat vaak huidirritatie op mijn vette acne-gevoelige na het gebruiken van nieuwe producten. Mijn huid lijkt nu diep gereinigd te zijn en ik heb niets van enige irritatie gemerkt.

Ook zijn er natuurlijk zoals bij elk product enkele negatieve reviews te vinden. Sommigen geven bijvoorbeeld aan dat de maskers moeilijk van de huid te verwijderen en te erg blijven pakken. Ook ontstaat er soms huidirritatie, zoals droogheid en roodheid. Dit kan te maken hebben dat zij een onbekend merk gebruiken of een verkeerd masker gebruiken voor hun specifieke huidtype.

Zelf een masker maken? Zo doe je dat

Waarschijnlijk heb je thuis producten liggen waarmee je zelf een gezichtsmasker tegen mee-eters kunt maken. Hieronder deel ik 3 recepten voor gezichtsmasker die je thuis kunt maken.

  • Meng een kwart kopje melk met 2 eetlepels rauwe, onbewerkte honing. Er zit melkzuur in melk, melkzuur is een milde natuurlijke exfoliator om je dode huidcellen te verwijderen en poriën te verschonen. Dankzij honing wordt je huid weer helder en stralend.
  • Week eerst 2 eetlepels havermout met 1 eetlepel yoghurt. Voeg daarna 1 eetlepel citroensap toe. Havermout heeft een exfoliërende werking, yoghurt bevat melkzuur en citroensap helpt de huid steviger te worden.
  • Meng 1 eetlepel aloë vera-gel met een kwart kopje groene thee. Aloë vera bevat super veel goede stoffen voor de huid en groene thee heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Raadpleeg “masker maken tegen puistjes” als je meer wilt weten over het zelf maken van een gezichtsmasker tegen mee-eters en onzuiverheden.

Conclusie

In deze blog is duidelijk geworden dat een masker effectief kan zijn bij het verwijderen van mee-eters. Dit komt, omdat ze bijvoorbeeld verontreinigheden uit je poriën kunnen verwijderen. Het is echter afhankelijk van het type masker wat het uiteindelijke effect is op je mee-eters en huid. Er zijn bijvoorbeeld hydraterende maskers om de talgproductie te verminderen en peel off maskers om verontreinigende uit je poriën te trekken.

Bij het uitkiezen van de beste maskers tegen mee-eters dien je te letten op een aantal punten. Bekijk bijvoorbeeld naar de geschiktheid van de ingrediënten lijst. Zorg ook dat je altijd de instructies naleest. Maskers dienen namelijk op de juiste manier te worden gebruikt. Het is daarom ook belangrijk om niet te overdrijven in de frequentie dat je een masker tegen mee-eters gebruikt. Dit zal namelijk alleen maar averechts werken en de huid irriteren.

Na het lezen van deze blog nog geen keuze kunnen maken? Overweeg dan mijn uitgebreide “Clay And Glow masker review” te lezen. Je gaat dan exact ontdekken wat wij en anderen hebben gehad aan dit masker tegen mee-eters.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *