Mattisson collageen review

Raad ik je de collageen producten van Mattisson aan?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Mattisson Collageen review

Ben je op zoek naar een betrouwbare Mattisson Collageen review? Dat is begrijpelijk. Het merk Mattisson heeft namelijk één van de populairste collageen poeders op de markt uitgebracht. Ik zie dan ook dat in Google ontzettend veel wordt gezocht naar de producten met collageen van Mattisson.

Collageen is een eiwit die het meeste voorkomt in ons lichaam. Van nature maakt je lichaam collageen aan, maar dit neemt af naarmate je ouder wordt. Dit kan resulteren in tekenen van veroudering. Denk aan rimpels, fijne lijntjes, opvallende poriën, de afname van spieren en het minder soepel worden van je gewrichten.

Door het tekort aan collageen op te vullen met producten denken mensen dat zij langer een jeugdig lichaam kunnen behouden. Mattisson heeft bijvoorbeeld meerdere collageen producten ontwikkeld. Blijf verder lezen om mijn Mattisson Collageen review te ontdekken. Ook ga ik de ervaringen van gebruikers met je doornemen.

Is Mattisson een betrouwbaar merk?

Voordat je reviews en ervaringen over Mattisson Collageen gaat ontdekken, zal ik je eerst iets meer vertellen over het merk Mattisson zelf. Mij lijkt immers dat je wilt weten wie zitten achter het collageen supplement die jij wellicht straks in je lichaam gaat krijgen.

Mattisson is opgericht door Ruud van Tol in 2001. Tegenwoordig is Mattisson een zeer gewaardeerd merk met allerlei natuurlijke en biologische producten die kunnen bijdragen aan een gezond leven.

Mattisson producten zijn dan ook veelal gemaakt met ingrediënten, zoals deze uit de natuur komen. Denk aan (vegan) proteïnen, noten, zaden, gezonde snacks, planten, kruiden en kwaliteits-supplementen.

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Hippocrates

Bij Mattisson weten ze dat er vaker medicijnen als voedingsmiddelen worden voorgeschreven door artsen. Echter, vaak kan het aanpassen van voedingspatronen en levensstijlgewoonten veel betekenen voor een gezonder lichaam.

Hoewel de term “Superfood” vaak wordt gebruikt voor de marketing van bedrijven heeft dit wel voor meer aandacht gezorgd omtrent de potentiele geneeskracht van bepaalde voeding.

Mattisson doet aan onderzoek, samenwerkingen en heeft aan breed netwerk aan specialisten. Dagelijks blijven zij ontwikkelingen volgen omtrent alles wat met gezondheid te maken heeft. Ook kunnen de gebruikte grondstoffen voor Mattisson producten zelfs worden getraceerd.

Aangezien het bedrijf Mattisson al meer dan 20 jaar bestaat en veel waarde hecht aan transparantie kan worden geconcludeerd dat het een zeer betrouwbaar merk is. Wanneer zij supplementen zouden aanbieden die niet deugden, dan had dit in al die jaren allang bekend geweest.

Welke collageen producten worden aangeboden door Mattisson?

Hieronder zie je verschillende collageen producten die worden aangeboden door Mattisson:

 • Runder Collageen Poeder Solugel® – Grass-Fed
 • Runder Collageen Poeder Peptan® Puur
 • Runder Collageen Poeder Peptan® Blend – Vanille smaak
 • Runder Collageen Blend Peptan® Type I
 • Marine Collageen Poeder Peptan® Puur
 • Marine Collageen Poeder Peptan® Blend
 • Marine Collageen Blend Peptan® Type I
 • Liposomaal Marine Collageen Drink Beauty
 • Collageen Latte – Cappuccino smaak
 • Collageen Blend Peptan® Type II

Op het moment van spreken is Mattisson bezig met het ontwikkelen van een vegan collageen booster.

Verschillende zaken aan deze lijst vallen mij op. Ten eerste zijn het ontzettend veel producten in vergelijking met anderen merken die collageen aanbieden. Dit kan voor sommigen misschien een beetje overweldigend zijn, maar je bent er in ieder geval een stuk zekerder van dat er een smaak en product tussen zit waarvan je zult houden.

Ook is het goed dat de runder collageen poeder is gemaakt van de huid van runderen, waarbij de runderen grazen en met gras worden gevoerd. Een ander pluspunt is dat er geen gebruik is gemaakt van antibiotica en groeihormonen.

Tevens zou eventueel kunnen worden gekozen voor blend in plaats van puur. Dit betekent dat er naast collageen extra ingrediënten aan zijn toegevoegd. Vitamine C en hyaluronzuur zijn voorbeelden van ingrediënten die vaak worden toegevoegd aan collageen supplementen. Vitamine C kan bijdragen aan het stimuleren van de collageenaanmaak en hyaluronzuur kan bijdragen aan de hydratatie van de huid.

Bovendien kan een keuze worden gemaakt uit collageen poeders, capsules en drankjes.

Peptan® is het wereldwijde Collageen peptides merk. Dit is een gehydrolyseerde vorm. Zelfs verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om een gezonde levensstijl te ondersteunen bewezen.

Wat is mijn favoriete Mattisson collageen?

Op mijn huidverzorgingswebsites heb ik vaak geschreven over collageen. Na dagenlang onderzoek denk ik dat gehydrolyseerd Marine collageen de beste keuze kan zijn. Dit type lijkt bijvoorbeeld het meeste op het collageen in het menselijk lichaam.

Een ander woord voor Marine collageen is viscollageen.

Door Mattisson worden 3 verschillende viscollageen producten aangeboden. Hieruit kan je zelf een keuze maken. Simpelweg zit het verschil veelal in de puurheid, toegevoegde ingrediënten en de supplementvorm.

Ikzelf houd bijvoorbeeld van pure collageen, omdat ik al genoeg vitamine C binnenkrijg.

Mattisson pure marine collageen review
100% Pure Collageen
Mattisson Marine Collageen ervaringen
Collageen met Vitamine C en Hyaluronzuur
Mattisson Collageen Tabletten review
Collageen Viscollageen Tabletten

Wat is mijn Mattisson Collageen review?

Hieronder krijg je mijn Mattisson Collageen review. Ik beoordeel dus hun collageen.

Mattisson Collageen
Mattisson Collageen

Beoordeling door Fleur,

17 mei 2022
4

Mattisson is een betrouwbaar merk welke al zo’n 20 jaar actief is. Veel mensen kiezen voor de producten met collageen van Mattisson. Dit komt bijvoorbeeld door hun grote productaanbod, kwaliteit en transpiratie. Mijn voorkeur gaat uit naar één van de Mattisson Viscollageen producten, omdat dit waarschijnlijk het beste type collageen is. Er is natuurlijk geen garantie dat Mattisson Collageen werkt voor de huid en lichaam van iedereen, maar ik denk dat het wel degelijk het proberen waard is.

Bekijk ook eens: “beste collageen poeder

Ervaringen van anderen met Mattisson Collageen

Het is opvallend dat er weinig ervaringen te vinden zijn over Mattisson Collageen producten.

Op de website van Mattisson staat momenteel slechts één review over de Mattisson collageen drankjes. In de anonieme review wordt aangegeven dat iemand het wilde uitproberen voor huid, haar en nagels. Hieruit bleek dat de persoon direct meer energie had en sterkere en gezondere nagels kreeg.

Dat er weinig reviews te vinden zijn, kan er wellicht mee te maken hebben dat ze niet actief vragen aan klanten om reviews achter te laten. Het is in ieder geval zeker dat veel mensen de Mattisson Collageen producten gebruiken.

Weet ook dat mensen eerder geneigd zijn een slechte review te geven dan positieve feedback achter te laten. Wanneer grote aantallen mensen geen verbetering zouden opmerken aan hun gezondheid, de collageen vies zouden vinden of andere klachten hebben, dan zou dit hoogstwaarschijnlijk duidelijk terug zijn te vinden in slechte reviews.

Er zullen waarschijnlijk personen zijn die slechte ervaringen hebben gehad met Mattisson Collageen poeders of pillen. Ik denk namelijk dat er geen producten bestaan waar iedereen 100% tevreden over is.

Sommigen mensen zouden bijvoorbeeld kunnen klagen dat het blik slechts voor 3/4 deel is gevuld of dat de collageen klontert. Dit kan echter eenvoudig worden weerlegd, omdat van te voren duidelijk staat aangegeven hoeveel collageen je krijgt en hoe je de collageen op de juiste manier gebruikt.

Mattisson Collageen voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen omtrent Mattisson Collageen op een rijtje.

Voordelen

 • Mattisson is een betrouwbaar merk

 • Openheid over herkomst van gebruikte grondstoffen

 • Veel verschillende collageen producten

 • Bij het maken van collageen producten is rekening gehouden met mens, natuur en duurzaamheid

 • Mattisson is in het algemeen ook gericht op het verbeteren van de gezondheid met producten uit de natuur

 • De collageen is gemaakt van grasgevoerde runderen of in het wild gevangen vis

Nadelen

 • Weinig reviews en ervaringen te vinden

 • Er bestaat nog geen vegan collageen booster

 • De vele keuzes kunnen sommigen mensen overweldigend vinden

Mattisson Collageen review conclusie

Je weet nu wat mijn Mattisson Collageen review is en dat ik zeer te spreken ben over hun collageen producten. Het collageen is bijvoorbeeld gewonnen van grasgevoerde runderen en in het wild gevangen vis. Ook is Mattisson erg open. Van deze punten kunnen veel merken van andere collageen producten leren.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Mattisson Viscollageen producten. Dit type collageen is namelijk als beste uit de test gekomen na dagen onderzoek te doen naar collageen, bijvoorbeeld in Nederlandse en buitenlandse bronnen.

Mocht je Mattisson Collageen willen uitproberen, dan kan je via de groene buttons navigeren naar de aanbevolen producten. Ook vind je daar de andere collageen producten. Zorg wel dat je eerst een arts raadpleegt voordat je Mattisson Collageen gaat uitproberen om slechte ervaringen te voorkomen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *