Mee-eters apparaat

Verwijder je mee-eters met deze 8 beste apparaten!

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
mm
mee-eters verwijderen met apparaat

Ben je op zoek naar een apparaat waarmee je mee-eters kunt verwijderen? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen! Ik ga je namelijk alles vertellen wat je moet weten over een mee-eters apparaat.

Aangezien er ontzettend veel verschillende soorten apparaten op de markt verkrijgbaar zijn, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Er wordt immers een hoop troep verkocht op het internet. Met dergelijke apparaten zullen je onzuiverheden juist erger worden in plaats van verdwijnen.

Voordat ik je over de 8 beste apparaten tegen mee-eters ga vertellen, zal ik je eerst uitleggen hoe mee-eters ontstaan en wat de oorzaken van deze plekjes zijn. Met deze informatie kun je mee-eters in de toekomst voorkomen. Mij lijkt immers dat je in de toekomst niet opnieuw mee-eters op je gezicht wil ontdekken, waardoor je weer aan de haal zou moeten met apparaten.

Hoe ontstaan mee-eters?

Naast dat je zo meteen weet hoe je mee-eters in de toekomst kunt voorkomen is het ook handig om te weten waarom mee-eters ontstaan, omdat je op deze manier weet welke apparaten tegen mee-eters het meeste effect zullen hebben. Je wilt immers niet dat er meer, nieuwe mee-eters zichtbaar worden, of zelfs ontstoken puistjes ontstaan. Voordat ik je ga vertellen wat het beste mee-eters apparaat is, zal ik je dan ook eerst meer vertellen over het ontstaan van de puntjes in je huid.

Mee-eters vallen vaak minder snel op dan onderhuidse acne. Toch kan het hebben van veel mee-eters erg vervelend zijn. Mee-eters zijn zichtbaar als kleine bultjes op de huid die vaak een wit, donker of zwart oppervlak hebben. Whiteheads en Blackheads vallen onder een vorm van acne. Net als bij puistjes ontstaan ook mee-eters doordat poriën en haarfollikels verstopt raken. Mee-eters komen het meeste voor in het gezicht. Vaak rond de neus of op de kin. Maar ook op andere plekken op het lichaam kunnen mee-eters ontstaan. 

De meeste mensen gebruiken geen apparaat tegen mee-eters. Anderen halen bijvoorbeeld voldoening uit het uitknijpen van mee-eters. Zij denken dat dit een betere en effectievere behandeling is dan een speciaal apparaat. Het uitdrukken van mee-eters kan echter ontstoken puistjes en permanente putjes in je huid opleveren. Bij het uitknijpen van mee-eters zal je merken dat er een witte talgsliert uit komt. Deze verontreinigheden zijn hetgeen dat de porie verstopte. Het bestaat uit een combinatie van talg en dode huidcellen. Nu hoor ik je denken: maar sommige mee-eters zijn toch zwart? Hoe kan het dan dat er wit talg in zit? Dit heeft te maken met de manier waarop de mee-eter ontstaat. Bij het ontstaan van een mee-eter raakt een haarfollikel verstopt met talg en dode huidcellen. Er vormt een bultje onder de huid. Als de huid over dit bultje open gaat, dan zorgt de lichtval ervoor dat de mee-eter een zwarte kleur krijgt. Je kunt het een beetje vergelijken met het ontstaan van een gat, dat ook altijd donker is als het licht er niet goed in kan schijnen.

Wat zijn de oorzaken van mee-eters?

Als je weet wat de oorzaken zijn van acne hoef jij in de toekomst geen mee-eters apparaat meer te gebruiken. Na het verwijderen van de mee-eters met een apparaat zullen met de juiste aanpassingen de mee-eters namelijk niet meer terugkomen. Ik zal je dan ook even kort meer vertellen over de oorzaken van mee-eters.

Mee-eters zijn een milde vorm van acne. Hierdoor komen veel oorzaken van puistjes overeen met de oorzaken van mee-eters. Een belangrijke factor die de kans op mee-eters vergroot is leeftijd. Dit komt door de verschillende hormoonveranderingen die optreden naarmate je ouder wordt. Deze hormoonveranderingen verklaren ook waarom mee-eters vaak voor komen tijdens de puberteit. Veel mensen hebben tijdens deze periode een hormoonverandering die een piek in de talgproductie veroorzaakt. Het hormoon dat gekoppeld is aan deze piek heet androgeen. Dit hormoon wordt vaak gezien als het mannelijke geslachtshormoon, maar is ook zeker aanwezig bij meisjes. 

Ook na de puberteit kun je last hebben van mee-eters. Oorzaken zijn bijvoorbeeld:

  • Zwangerschap
  • Gebruik van de anticonceptiepil
  • Het dragen van vette make-up
  • Overmatig zweten
  • Onzorgvuldig scheren van de huid
  • De poriën niet voldoende reinigen
  • Bewerkte en suikerrijke voedingsmiddelen
  • Slechte spijsvertering
  • Stress
  • Roken
  • Medicatiegebruik

Wat is het beste mee-eters apparaat?

Het gaan uitknijpen van mee-eters is dus geen goed idee. Op het moment dat je geen schoonheidsspecialiste of dermatoloog bent kun je met deze methode veel schade toebrengen aan je huid. En dit wil je uiteraard voorkomen. Er zijn verschillende apparaten die je wel kunt gebruiken om zelf mee-eters veilig te verwijderen. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de beste apparaten om mee-eters te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat de producten bij verkeerd gebruik schade aan de huid kunnen opleveren. Je dient er dus altijd voorzichtig mee om te gaan en als je een gevoelige huid hebt, kun je beter een gecertificeerd dermatoloog raadplegen. 

1. De mee-eter vacuüm zuiger

Een relatief nieuw apparaat op de markt is een vacuüm zuiger die mee-eters uit de follikels en poriën lijkt te zuigen. Men noemt dit een vacuüm zuiger of blackhead remover. Het is een klein apparaatje dat je gemakkelijk mee kan nemen of op kan bergen. Hoe het werkt? Heel simpel. De kop van de zuiger wordt op de huid geplaatst op de plek waar veel mee-eters zitten. Door de kracht van het vacuüm zuiger worden talg en dode huidcellen uit de poriën van de huid getrokken. Wanneer je van plan bent om te gaan werken met een mee-eter vacuüm zuiger dan is het belangrijk dat je goed let op het product dat je koopt. Om het product veilig op de huid te gebruiken is het belangrijk dat deze goedgekeurd is voor de Europese markt. Deze gekeurde apparaten zijn vaak wat prijziger, maar wel van gegarandeerd goede kwaliteit. Goedkope vacuüm apparaten laten vaak nog een deel van de mee-eter achter, waardoor deze opnieuw kan gaan groeien.

mee-eter apparaat vacuüm
Vacuüm mee-eter apparaat

2. Een mee-eters pincet

Het is mogelijk mee-eters te verwijderen van de huid door een speciaal pincet te gebruiken. Dit is een zogenaamd mee-eters pincet. Het apparaat kun je zelf, thuis uitproberen. Met de scherpe kant kun je een gaatje in de huid prikken en met het andere uiteinde kun je de mee-eter uit de porie drukken. Echter, het nadeel van deze techniek is dat het vaak alleen lukt om de bovenste laag talg te verwijderen. Als je voor gedurende een lange tijd blijft porren of duwen in de huid, dan bestaat de kans dat deze permanent beschadigd raakt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer het niet lukt mee-eters eenvoudig te verwijderen met een pincet dan kun je het beste hulp vragen aan een specialist, zoals een dermatoloog. 

mee-eter apparaat tang
Tang om mee-eters mee te verwijderen

3. Mee-eters verwijderen met ultrasound

Er zijn ook apparaten op de markt te koop die ultrasound gebruiken om mee-eters te verwijderen. Waar de vacuüm zuiger meer lijkt op een stofzuiger, heeft het apparaat dat ultrasound gebruikt een kop die meer lijkt op een spatel. Veel mensen prijzen het gebruik van ultrasound aan, omdat het apparaat waarmee deze behandeling wordt uitgevoerd eenvoudig te gebruiken is. Daarnaast is dit apparaat ook erg effectief tegen mee-eters. De werkzaamheid van het apparaat is gebaseerd op ultrasone geluidsgolven. Deze brengen de huid aan het trillen en maken zo vuil, dode huidcellen en talg los. Door middel van de kop van het apparaat, welke de vorm heeft van een spatel, worden deze losse delen van de huid verwijderd. Hierdoor gaan de poriën weer open en verdwijnen de mee-eters. Helaas zijn deze apparaten moeilijk verkrijgbaar in Nederland.

4. Een stoomapparaat tegen mee-eters

Een stoomapparaat werkt met een combinatie van warme lucht en vocht. Het gebruiken van een stoomapparaat op het gezicht kan een zeer positieve invloed hebben op de aanwezigheid van mee-eters op de huid. De stoom en warmte maakt de huid zacht en soepel. Hierdoor komt de overmatige olie op de huid los, net als de vuilresten en dode huidcellen. Op deze manier is het veel gemakkelijker om mee-eters te verwijderen. Na het stomen kun je bijvoorbeeld een face-scrub of mee-eter pincet gebruiken om de diepe resten talg uit de poriën te halen. Het gebruiken van een stoomapparaat kan dan ook een goede toevoeging zijn aan je acnebehandeling.

stoomapparaat tegen mee-eters
Stoomapparaat tegen mee-eters

5. Microdermabrasie apparaat

Een microdermabrasie apparaat is een ander product om je mee-eters te verwijderen. Het apparaat is in staat diep in de huid te gaan. Dit betekent dat de volledige mee-eter kan worden verwijdert en deze ook niet meer terugkeert. Daarnaast reinigt het de porie, vermindert de zichtbaarheid van een porie, verbetert de elasticiteit van de huid en verbetert de bloedcirculatie van je huid. Je kunt het ook gebruiken als je een droge huid of rimpels hebt. De meeste micodermabrasie apparaten worden namelijk geleverd met meerdere opzetstukjes en je kunt de zuigkracht aanpassen. Op deze manier kun je mee-eters van verschillende groottes op verschillende huidtypes verwijderen.

microdermabrasie apparaat tegen mee-eters
microdermabrasie apparaat tegen mee-eters

6. Kruidvat mee-eter verwijderaar

Ben je op zoek naar een makkelijk apparaat om je mee-eters te verwijderen en kom je vaak in de Kruidvat? Kijk dan eens of je de Kruidvat mee-eter verwijderaar ziet liggen. Het gaat om een apparaat van het Kruidvat huismerk genaamd ‘TS-203 mee-eterverwijderaar’. Dankzij het vacuüm apparaat kunnen verontreinigheden voorzichtig uit je huid worden getrokken. Naast talg kun je er ook dode huidcellen mee verwijderen en fijne lijntjes mee verminderen. Het apparaat wordt geleverd met drie handige opzetjes. Houd er rekening mee dat je er geen batterijen bij krijgt. Ook zie ik op de site van Kruidvat veel slechte reviews staan over dit mee-eter apparaat. Zo zouden er rode plekken en bloeduitstortingen kunnen ontstaan. Het is immers ook een opvallend goedkoop product.

7. Poriestrip

Een ander apparaat om je mee-eters mee te verwijderen is de zogeheten poriestrip of puistjespleister. Je gebruikt een poriestrip als volgt. Om te beginnen reinig je de huid. Daarna maak je de poriestrip een beetje nat met warm water. De strip plak je vervolgens op je neus of op andere plekken waar je last hebt van mee-eters. Na 15 minuutjes kun je de strip rustig van je huid af halen. De strip is nu hard geworden en de mee-eters horen vastgeplakt te zitten aan het lijm van de strip. Vergeet niet achteraf het lijm van je gezicht te wassen. Ik heb zelf eens de poriestrips van Bioré morgen testen. Deze hebben veel vuil uit mijn poriën getrokken. Het werkt dus echt. Houd er echter rekening mee dat je meerdere malen poriestrips moet aanbrengen om je grote poriën schoon te houden.

mee-eter poriestrip apparaat
mee-eters poriestrip

8. Comedonenlepel

Het laatste mee-eter apparaat wat ik met je wil bespreken is de comedonenlepel. Een dergelijk instrument is eenvoudig in gebruik en wordt ook vaak gebruikt door professionals. Om te beginnen zorg je dat je gezicht en de comedonenlepel schoon zijn. Vervolgens zet je het gaatje van de comedonenlepel op de mee-eter. Hierna kun je beginnen te drukken en moet de mee-eter uit de huid springen. Het handige van dit apparaat is dat de mee-eter in de lepel wordt opgevangen en de omliggende huid dus niet geïrriteerd kan raken. Merk je echter dat je veel druk moet zetten? Stop dan met het gebruik van de comedonenlepel. Je kunt eventueel proberen met de andere kant van de lepel een gaatje in de mee-eter te pikken en hem nogmaals uit te drukken. Als er nu nog steeds geen beweging in komt, dan kun je beter enkele dagen wachten en het opnieuw proberen.

mee-eter apparaat comedonenlepel
mee-eters apparaat genaamd de comedonenlepel

Wees altijd voorzichtig met mee-eters apparaten

De huid van de mens is ontzettend gevoelig. Daarom is het altijd belangrijk dat je voorzichtig bent op het moment dat je een apparaat gaat gebruiken om mee-eters te verwijderen.

De apparaten die in dit artikel zijn genoemd, zijn vaak te koop op diverse websites op het internet die lang niet allemaal even betrouwbaar zijn. Het is dan ook belangrijk zorgvuldig het apparaat te kiezen. Daarnaast moet je er ook rustig mee omgaan. Gebruik het apparaat niet te lang op de huid en zorg voor een goede nabehandeling. Dit kan bijvoorbeeld een serum of een gezichtsmasker zijn. Zorg ook dat je dagelijks de poriën blijft reinigen met een milde gezichtsreiniger die geschikt is voor de acne-gevoelige huid om te voorkomen dat er nieuwe mee-eters ontstaan.

Twijfel je of het veilig is een apparaat te gebruiken? Vraag dan advies aan een dermatoloog. Ook voor een professionele en gegarandeerd veilige behandeling voor het verwijderen van mee-eters kun je bij een specialist terecht. Je zult immers niet de eerste zijn die de problemen van mee-eters en acne verergert met een mee-eters apparaat die thuis mag worden gebruikt.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *