Natuurlijke producten tegen acne

Complete lijst met verschillende natuurlijke producten tegen acne

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
natuurlijke producten tegen acne

Je hebt tal van mogelijkheden om acne te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld supplementen gaan slikken of middeltjes smeren. Deze opties zijn echter chemisch, kunnen bijwerkingen opleveren en zijn dus niet de beste oplossingen.

Naar mijn mening werkt het veel beter om natuurlijke producten tegen acne te gebruiken. Hiermee kun je zowel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen als direct de puistjes behandelen. Er zijn dan ook genoeg natuurlijke alternatieven voor supplementen en zalfjes.

In dit artikel zet ik de beste natuurlijke producten tegen acne op een rijtje.

Begrijp dat natuurlijke producten niet altijd bedoeld zijn om acne te behandelen. Er kan dan ook huidirritatie of huid beschadiging ontstaan. Raadpleeg dus een arts voor specifiek medisch advies en doe je eigen onderzoek.

Natuurlijke producten tegen acne gebruiken als crème

Ten eerste kan er worden gekozen voor een aantal natuurlijke producten en deze als crème of zalf te gebruiken. Je dient echter te onthouden dat er niet veel wetenschappelijk onderzoek is geweest naar deze producten in combinatie met acne. De producten kunnen dan ook een verschillend effect hebben op de verschillende vormen van acne.

Toverhazelaar

Toverhazelaar komt uit de bladeren en de schors van de Noord-Amerikaanse toverhazelaarstruik. Het product heeft een aantal eigenschappen die puistjes kunnen verzorgen.

Toverhazelaar is tevens een goede manier om tijdelijk de zichtbaarheid van een puistje te verminderen. De roodheid en zwelling kunnen namelijk worden vermindert.

Je hoeft enkel wat toverhazelaar op een watje te doen en het op je puistjes te smeren. Het is toegestaan om het twee keer per dag te gebruiken.

Groene thee

Groene thee kun je drinken tegen acne. Hier is ook het meeste onderzoek naar gedaan.

Een andere manier om groene thee te gebruiken tegen acne is door een kopje te zetten en het te laten afkoelen. Vervolgens breng je met een watje de thee aan op je puistjes. De bacteriën kunnen worden verwijderd en de ontstekingen kunnen worden geremd.

Kamille

Er zitten verschillende stoffen in kamille die kunnen bijdragen aan een betere huid zonder ontstekingen.

Je kunt een kopje kamille thee zetten, het laten afkoelen en aanbrengen op je gezicht. Echter kun je ook een kamilletheezakje openen en mengen met water. De pasta kun je aanbrengen op de plekjes van je puistjes.

Honing

Sinds eeuwen wordt honing ingezet om de huid te verbeteren en wonden te helen. Honing heef namelijk een antibacteriële werking. Dit komt omdat het een hoge osmotische waarde heeft, het vrij zuur is en het waterstofperoxide bevat.

Je kunt natuurlijk honing rechtstreeks op je puistjes aanbrengen of er een gezichtsmasker van maken. Hierna spoel je het af met lauw warm water.

natuurlijke honing tegen acne
Natuurlijke honing tegen acne

Aloë vera

Een ander natuurlijk product tegen acne is aloë vera. Dit product kan meerdere voordelen bieden voor de huid. Zo kun je het gebruiken bij je zonnebrand, het verlichten van ontstekingen, het sneller genezen van puistjes en het verminderen van littekens.

Simpelweg gebruik je de gel uit de bladeren en breng je het aan op je acne. Als je geen aloë vera plant hebt of wilt kopen, kun je ook een pure aloë-veragel gebruiken. Je profiteert dan nog steeds op een natuurlijke manier van alle eigenschappen.

Tea tree olie

Tea tree olie heb ik zelf ook gebruikt om mijn puistjes te verwijderen. Ik mengde tea tree olie met de dragerolie, kokosolie. Het mengsel kun je rechtstreeks op je puistjes aanbrengen. Je kunt tea tree olie overigens ook in een 100% natuurlijke vorm kopen. Je hebt dus geen hele plant nodig.

Tea tree olie wordt ingezet tegen acne, omdat het de bacteriën kan verwijderen en de ontstekingen kan afremmen. Ook kun je tijdelijk de roodheid en zwelling van je puistjes verminderen.

Natuurlijke producten eten en drinken tegen acne

Naast het aanbrengen van natuurlijke producten op de plekjes van je puistjes, kun je ook natuurlijke producten eten en drinken tegen acne. Om van acne af te komen is het namelijk belangrijk dat je een gezond lichaam en gezonde levensstijl hebt.

Met natuurlijke producten kun je bijvoorbeeld de spijsvertering verbeteren. Hierdoor zullen afvalstoffen beter kunnen worden verwijderd uit het lichaam.

Je dient ook kleine maaltijden te eten, een gevarieerd dieet te volgen en goed te kauwen als je acne wil bestrijden met voeding.

Voedingsmiddelen die veel vitamine A bevatten kunnen helpen bij de aanmaak van huidcellen en keratine, wat ook weer gunstig is voor acne. Naast vitamines kunnen mineralen, zoals zink ook helpen bij het verlichten van ontstekingen.

Andere voedingsstoffen die ik aanraad tegen acne zijn omega-3-vetzuren. Vaak hebben mensen een tekort aan deze vetzuren. Het kan daarom verstandig zijn de balans weer te herstellen.

Tevens kunnen natuurlijke producten de aanwezigheid van acne veroorzakende bacteriën op de huid verminderen. Probeer ook eens wat minder zuivelproducten te eten als je last hebt van hormonale acne.

Hieronder bespreek ik specifieke natuurlijke producten tegen acne en puistjes.

Kurkuma

Een ander woord voor het antioxidant kurkuma is geelwortel. Het schijnt een goed product te zijn tegen acne, omdat er ontstekingen mee kunnen worden geremd.

Je kunt kurkuma thee drinken of de kurkuma verwerken in een gerecht.

Knoflook

Knoflook heeft verschillende eigenschappen die tegen acne kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van je immuunsystemen en de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Je kunt simpelweg meer knoflook in je dieet verwerken.

Zeevruchten

In het wild gevangen zeevruchten en vissoorten zijn erg geschikt om als natuurlijk product te gebruiken tegen acne. Ze bevatten tal van antioxidanten, omega vetzuren, biotine, kalium en andere voedingsstoffen.

Overweeg dus om meer zalm, sardines, makreel en inktvis te verwerken in je dieet.

Mijn natuurlijke behandeling tegen acne!

Ik heb zelf ook jarenlang last gehad van acne en alle ellende die daar bij hoort. Na van alles te proberen, is het mij gelukt om acne erg te verminderen.

Mijn methode is ook gericht op het bestrijden van acne op een natuurlijke manier. Acne bestrijden van binnenuit is naar mijn mening veel effectiever om voor een langere tijd van puistjes af te komen dan een middeltje.

Lees hieronder meer over mijn natuurlijke behandeling tegen acne.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *