Onderhuidse puist

De symptomen, oorzaken en het behandelen van onderhuidse puisten

onderhuidse puist

Onderhuidse puistjes zijn te herkennen aan roodkleurige ontstoken bulten onder de oppervlakte van je huid. Een onderhuidse puist onderscheidt zich van andere puistjes doordat deze geen zwart of wit kopje hebben.

In de geneeskunde zijn de benamingen voor een onderhuidse puist: gesloten comedo en papel. Het is een vorm van acne die iedereen kan treffen. Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen last ondervinden.

Een onderhuidse puist kan pijnlijker aanvoelen dan normale puistjes. De ontsteking heeft zich namelijk diep onder de huid opgehoopt. Rondom de puist zitten zenuwen waardoor hij extra gevoelig is en je hem moeilijker zelf kunt verwijderen.

Je onderhuidse puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om acne te verbeteren van binnenuit.

De onderhuidse puist mag je niet met je vingers uitknijpen. Hij ligt namelijk onder de huid. Hierdoor bestaat een grotere kans op ernstige huidbeschadiging wanneer je hem toch probeert uit te drukken.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe je onderhuidse puistjes kunt herkennen, voorkomen en behandelen. Je kunt bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten gebruiken. Ook kan je bijvoorbeeld het probleem van acne bij de bron bestrijden. Een combinatie hiervan werkt naar mijn mening het meest effectief

Er zijn meerdere manieren om je onderhuidse puist te behandelen. De manieren ga ik verderop in dit artikel toelichten.

Je kunt zelf in actie komen tegen je puisten met middelen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ook kun je naar een specialist gaan om hulp te krijgen bij het behandelen, voorgeschreven producten te krijgen en/of direct puistjes te laten verwijderen op professionele wijze.

Hoe ontstaat een onderhuidse puist?

Onderhuidse puistjes ontstaan eigenlijk op dezelfde manier als dat normale puistjes ontstaan.

Te veel aangemaakt talg hoopt zich op met vuil en dode huidcellen wat uiteindelijk een verstopping tot gevolg heeft. Daarbij kunnen ook nog eens acne veroorzakende bacteriën terecht komen. Dit mondt zich uit in een ontsteking in een afvoerbuisje, oftewel de onderhuidse puist.

De ontsteking wordt zichtbaar als een gezwel onder je huid. Het gezwel kan een pijnlijk gevoel geven. Dit komt, omdat deze diep onder de huid zit. Een onderhuidse puistje is vaak niet goed zichtbaar, maar je voelt een bult bij het aanraken.

Mocht je een vette of glimmende huid hebben, dan is dat een teken dat jouw talgklieren te veel talg aanmaken. Talg beschermt je huid, maar je dient er dus niet te veel van aan te maken

Het verschil met een normaal puistje is dat de verstopping bij een onderhuidse puist plaatsvindt onder de huid, in plaats van boven de huid. Dat is ook de reden waarom je geen zwart of wit puntje ziet, zoals bij een normale pukkel.

Oorzaken onderhuidse puist

De onderhuidse pukkel ontstaat dus wanneer de talgklieren meer talg produceren dan nodig is om de huid soepel te houden. De volgende oorzaken kunnen leiden tot een overproductie van de talgklieren:

 • Hormonen (puberteit, zwanger, menstruatie, menopauze, voeding)
 • Stress, angst en depressie
 • Slaaptekort
 • Slechte hygiëne
 • Zweten
 • Slechte huidverzorging
 • Voeding
 • Erfelijkheid
 • Cosmetica (make-up en dergelijke)
 • Alcohol en/of rook gedrag
 • Sommige medicijnen
 • Schimmelinfecties
 • Belasting/druk/wrijving op de huid
 • Gebrek aan voedingsstoffen

Vaak ontstaat acne door een combinatie van factoren. Het is dus van belang meerdere oorzaken van je acne te vinden en aan te pakken om onderhuidse puisten voorgoed te kunnen laten verdwijnen.

Eén van de bekendste oorzaken van onderhuidse puistjes, en acne in het algemeen, zijn hormonen. Verschillende gewoontes kunnen ervoor zorgen dat de hormonen uit balans raken. Hierdoor blijven de meeste acne patiënten tientallen jaren last houden. Er kunnen zelfs mentale klachten worden ontwikkeld, zoals een lager zelfvertrouwen en zelfrespect.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om onderhuidse puistjes te elimineren bij de bron, in plaats van het tijdelijk bestrijden van symptomen met chemische producten.

De symptomen van onderhuidse puisten

Zoals eerder beschreven zijn onderhuidse puistjes te herkennen aan rode, zichtbare bultjes onder de huid. De puist verschilt qua grootte en is gevoeliger dan een normale puist.

Aangezien hij gevoeliger is, kun je pijn ervaren wanneer de puist in contact komt door wrijving. Wrijving ontstaat bijvoorbeeld door het dragen van strakke kleding. In de meeste gevallen zal je echter lichamelijk geen last ondervinden van een onderhuidse puist.

Het is lastig om de pukkel zelf te verwijderen, omdat hij diep onder de huid zit. Gezien hij onder de huid zit, heeft hij ook alle ruimte om zich verder te ontwikkelen in een grote onderhuidse puist.

Mocht je een onderhuidse puist hebben, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Vooral wanneer deze op je gezicht ontstaat of op een andere zichtbare plek.

Hieronder zie je een overzicht waar je onderhuidse puisten op het lichaam onder andere kunt aantreffen:

 • Rug
 • Billen
 • Ogen
 • Oogleden
 • Wangen
 • Oren
 • Lip 
 • Neus
 • Kin
 • Voorhoofd
 • Oksel
 • Tong
 • Borsten
 • Slaap
 • Wenkbrauwen
 • Schaamstreek
 • Lies

Soms kun je achterhalen hoe een onderhuidse puist ontstaat door naar de plek van het puistje te kijken.

 • Een puist op het gezicht kan te maken hebben met slechte huidverzorgingsproducten die je gebruikt
 • Een puist op de rug kan te maken hebben met een ophoping van zweet na een training

Onderhuidse steenpuist

Een steenpuist kan onderhuids groeien. Het bultje wordt groot, hard en pijnlijk. De ontsteking ontstaat door een infectie met de Stafylokokken bacterie. Je herkent een onderhuidse steenpuist aan de rode of zwarte kleur. Soms scheurt een onderhuidse steenpuist vanzelf open. In andere gevallen kan het verstandig zijn een arts te raadplegen om het dermatologisch te laten verwijderen.

Onderhuidse puist op kin

Een puist onder de huid op de kin hoeft niets ernstigs te betekenen. Toch is de kin een plek die veel wordt genoemd door acne patiënten. Je kunt de tips uit dit artikel gebruiken om er sneller van af proberen te komen.

Onderhuidse puist op bil

Een puistje op de bil is vaak geen acne. De kans is groter dat het gaat om folliculitis dat erg lijkt op acne. Folliculitis ontstaat wanneer haarzakjes verstopt raken en geïnfecteerd raken met bacteriën. In het geval van een onderhuidse ontsteking op de bil kunnen reinigers en warme kompressen helpen. Ook is het verstandig losse, ademende kleding te dragen om wrijving, warmte en bacteriën bij de billen te voorkomen.

Onderhuidse puist op de lies of schaamstreek

Een onderhuidse puist kan voorkomen op je lies of schaamstreek. Wrijving van bijvoorbeeld ondergoed kan de puist irriteren wat een onaangenaam gevoel kan geven. Sommigen wielrenners geven aan hier last van te krijgen.

Misschien ben je geschrokken toen je de bulten op of rondom de lies en schaamstreek hebt ontdekt. Veel mensen denken dat puisten ontstaan door slechte hygiëne of een overgedragen bacteriële infectie.

Mocht een onderhuidse pukkel op deze plekken zeer pijnlijk aanvoelen, is de snelste oplossing om het te laten verwijderen door een specialist.

Onderhuidse puist op neus

Onderhuidse puisten aan de binnenkant van je neus kunnen gevaarlijk zijn. Ten gevolge van een puist aan de binnenkant van de neus die niet vanzelf weg gaat, kunnen bijkomende verschijnselen optreden bij de bijholte en voorhoofdsholte. Raadpleeg in dit geval zo snel mogelijk je huisarts.

Het voorkomen van een onderhuidse puist

Onderhuidse puisten voorkomen doe je op dezelfde manier als bij normale puisten. Helaas kun je er niet altijd aan ontkomen. 

Gebruik in ieder geval de volgende tips om ze zoveel mogelijk te voorkomen:

 1. Let op wat je eet en drinkt
 2. Drink minimaal 2 liter water per dag
 3. Verzorg en verschoon je huid dagelijks
 4. Ga de huid niet hard schrobben
 5. Was je huid nadat je hebt gezweet
 6. Was regelmatig spullen die in contact komen met je gezicht, zoals een kussensloop
 7. Gebruik olievrije producten om de huid te verzorgen
 8. Ga niet naar bed met make-up op
 9. Voorkom stress, slaap voldoende en rust uit
 10. Smeer bij zonnig weer elke dag een olievrije zonnebrandcrème op
 11. Probeer puistjes niet zelf uit te knijpen of eraan te komen
 12. Bezoek een arts of dermatoloog voor een medisch advies
onderhuidse puist voorkomen

Hoe behandel je onderhuidse puistjes?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat te doen bij een onderhuidse puist. Je kunt onzuiverheden op verschillende manieren tegengaan. Zo kan je besluiten de puist zelf te verzorgen of op professionele wijze te laten behandelen door een specialist.

Het kan lang duren voordat een onderhuidse puist uit zich zelf weg gaat. De puist zit namelijk diep onder de huid en vast onder een dikke huidlaag. Zonder goede behandeling kan de puist dus voor een lange tijd aanwezig blijven, en in sommige gevallen terugkomen na verwijdering.

De puist verdwijnt op het moment dat de huidlaag verslapt en de ontsteking niet meer kan worden tegengehouden door je huid. Vandaar kan het soms maanden of zelfs jaren duren voordat het weg is.

Ik raad af een onderhuidse puist zelf open te knijpen met je vingers. Dit kan namelijk zorgen voor verergering, blijvende littekens, putjes, strepen en lelijke plekken. Het is beter een schoonheidsspecialist of dermatoloog te bezoeken die de onderhuidse puist op veilige wijze kan verwijderen. 

Mocht je niet veel geld kunnen of willen betalen voor een behandeling bij een specialist, blijf dan vooral verder lezen tot het einde van deze pagina. Er zijn namelijk genoeg werkzame alternatieven tegen onderhuidse puisten.

Wanneer je last hebt van veel en/of ernstig ontstoken puisten kun je de huisarts bezoeken en vragen om een doorverwijzing naar de dermatoloog. Een dermatoloog is gespecialiseerd in aandoeningen aan de huid. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je de behandeling deels of zelfs helemaal vergoed krijgen.

Zelf een onderhuidse puist behandelen

Onderhuidse puisten dienen eerst een aantal weken tot maanden te rijpen om tot uitbraak te kunnen komen. Met een kompres wordt dit proces soms versneld.

Wanneer je al in de eerste week begint met knijpen aan de puist, zal je de ontsteking alleen maar verergeren. Je drukt de bacteriën namelijk dieper in de huid. Ook zal de huid rondom de puist geïrriteerd raken en rood worden, waardoor de puist nog meer opvalt. Bovendien zal je huid ernstig beschadigd raken met een grote kans op littekens.

Ik ga nu enkele manieren en tips toelichten om onderhuidse puisten zelf te verzorgen. Houd hierbij wel rekening dat onderhuidse puisten eigenlijk nooit zelf mogen worden uitgeknepen. Dit geldt alleen soms voor mee-eters, waarbij de verontreinigheden al aan de oppervlakte van de huid zitten en op het punt staan om open te barsten. Zorg daarom dat je een dermatoloog of schoonheidsspecialist bezoekt in plaats van zelf begint met het uitknijpen van puistjes.

Op zoek naar de beste producten voor jouw puistjes en huidtype? Onze aanbevelingen voor acne vind je hier.

1. Onderhuidse puist verwijderen door uitknijpen

Wanneer een onderhuids puistje is gerijpt, kun je hem soms zelf verwijderen door te uitknijpen. Let er wel op dat het puistje lang genoeg heeft gerijpt, omdat het verwijderen blijvende littekens (en gaatjes) op je gezicht kan veroorzaken. Eigenlijk mag dit klusje alleen worden overgelaten aan iemand die hier verstand van heeft, zoals een dermatoloog.

Aangezien veel mensen het niet kunnen laten, kan een onderhuidse pukkel op de volgende manier worden uitgeknepen:

 1. Was je handen voordat je begint.
 2. Desinfecteer de plek van de puist.
 3. Was je gezicht met een scrub en desinfecteer de puist met alcohol.
 4. Prik een klein gaatje in de puist met een steriele naald. 
 5. Druk de puist uit. Begin rustig en druk steeds iets harder om zo veel mogelijk pus te verwijderen.
 6. Ontsmet de wond met alcohol of desinfectiemiddel.
 7. Smeer een crème op de puist om uitdroging te voorkomen.

Er kunnen veel verontreinigheden komen stromen uit een onderhuidse puist als je deze succesvol hebt uitgeknepen. Het gaat namelijk om grote bulten. Mochten de verontreinigheden niet of moeilijk naar buiten komen door een beetje druk te zetten, stop dan. De puist is nog niet voldoende gerijpt.

onderhuidse puist zelf verwijderen

2. Verlicht de pijn en rijp het puistje

Je kunt warme en koude kompressen aanbrengen op je onderhuidse puist om 4 redenen: 

 1. Het verlicht pijn.
 2. Het opent poriën.
 3. Het vermindert zwelling
 4. Verontreinigheden stromen naar de oppervlakte van de huid

Gebruik een koud kompres wanneer je de pijn wilt verlichten, en een warm kompres wanneer je de puist sneller wilt laten rijpen.

Een warm kompres zorgt ervoor dat bacteriën en talg naar het huidoppervlak wordt gebracht. Hierdoor kan de viezigheid de huid verlaten en zal de onderhuidse puist verdwijnen.

Soms lukt het kleinere onderhuidse puistjes te verwijderen door enkel een kompres te gebruiken. Je kunt warme en/of koude kompressen, online of bij een drogist aanschaffen.

Mocht je het direct willen uitproberen, dan kun je ook gewoon een warme of koude vochtige doek of washandje gebruiken als kompres. Week dan eerst de doek in warm of koud water. Zorg dat het doek niet zo heet is dat je huid verbrandt. Leg de vochtige handdoek zo’n 5 tot 10 minuten op de plek van het puistje. Herhaal de actie drie tot vier keer per dag, zodat je het gewenste effect (pijn verlicht of de puist wegtrekt) bereikt.

In sommige gevallen liggen puisten dermate diep onder de huid dat het niet mogelijk is een puist zelf te verwijderen in korte tijd zonder de huid te beschadigen. Het is dan beter om de puist te laten uitdrukken door een specialist.

3. Zet zorgmiddelen in

Misschien denk je nu dat het gebruiken van een huidverzorgingsmiddel geen nut heeft tegen een onderhuids puistje of pukkeltje. De acne veroorzakende bacterie S. aureus bevindt zich immers diep onder de huid.

Natuurlijke producten of huidverzorgingsproducten, zoals de Gladskin Acne Gel kunnen wel degelijk soms werken. De opperhuid vernieuwd zich namelijk regelmatig. Dieper gelegen huidlagen kunnen dus naar boven komen, waardoor de acne bacterie vanzelf kan worden bestreden.

Onderhuidse puist verwijderen met middel

Ook kun je verschillende natuurlijke middelen gebruiken die je waarschijnlijk al in huis hebt om onderhuidse puistjes te bestrijden. Mits het puistje niet ernstig is ontstoken zijn de volgende huismiddelen effectief:

 • Honing
 • Tea tree olie
 • Aloë vera

Houd er wel rekening mee dat dit soort middelen niet bedoelt zijn puistjes te behandelen. Daarom kun je beter kiezen voor een officieel anti-acne huidverzorgingsmiddel die één van de volgende ingrediënten bevat.

Honing

Onbewerkte honing kan een goed alternatief zijn voor een acne bestrijdingsmiddel. Dankzij antimicrobiële eigenschappen helpt honing acne bacteriën te verwijderen.

Voor het beste resultaat dien je onbewerkte honing te gebruiken. De standaard honing die je in de supermarkt kunt kopen is doorgaans een stuk minder effectief.

Lijkt honing je een goede manier om je puist te verwijderen? Smeer dan voordat je gaat slapen wat honing op je puist. De volgende dag spoel je het eraf met lauw water. Als laatste hydrateer je de huid met een verzorgingsmiddel.

honing

Tea tree olie

Ook Tea tree olie kan worden ingezet als alternatief product tegen acne. Dankzij deze olie zal je huid worden verschoond, omdat vuil, huidschilfers en vet wordt verwijderd.

Tea tree olie kun je kopen in natuurwinkels, drogisterijen en apotheken. Zij bieden de olie aan in verschillende concentraties. Kies een olie welke voor minimaal 5% uit theeboom olie bestaat voor optimaal resultaat.

Een tea tree olie die uit 100% pure theeboom olie bestaat, dien je eerst te verdunnen met bijvoorbeeld kokos- of amandelolie.

Wil je tea tree olie gebruiken om je acne te bestrijden? Smeer dan minimaal 2 keer per dag je onderhuidse puist in met de olie. Gebruik de olie tot dat je het gewenste effect bereikt. Het middel is geschikt om dagelijks en uitwendig te gebruiken.

Bekijk ook eens: “Beste trea tree olie van 2022

4. Combinatie van de methodes

Hierboven hebben we een aantal manieren gedeeld om van een onderhuids puistje af te komen. In de onderstaande video zie je hoe je enkele van de besproken methodes kunt combineren.

Mocht je de Gladskin Acne Gel willen gebruiken, dan kun je het middel via deze link voor €17,95 bestellen.

Professioneel laten behandelen

Zoals eerder beschreven kan een onderhuidse puist het beste genezen wanneer deze ver is gerijpt. Denk op dat moment ook pas aan professionele mogelijkheden, zoals uitknijpen. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht bij een schoonheidsspecialist of dermatoloog voor een acne behandeling. Zij kunnen hem op een veilige en hygiënische manier weghalen.

professionele behandeling onderhuidse puist

1. Doorprikken

Een schoonheidsspecialist of dermatoloog kan een onderhuidse puist op een veilige manier verwijderen door hem open te prikken met een steriele naald. Het doorprikken gebeurt doorgaans op de volgende manier:

 1. De puist wordt gedesinfecteerd.
 2. Subtiele massage rondom de puist om het pus en etter in beweging te brengen.
 3. Klein gaatje in de puist prikken met een steriele naald. Bij een dikke huidlaag zal er een klein sneetje worden gemaakt.
 4. De puist wordt uitgeknepen met speciaal apparatuur.
 5. Het wondje wordt schoongemaakt met verzorgingsmiddelen.
Onderhuidse puist of pukkel doorprikken

2. Microdermabrasie en chemische peelings

Microdermabrasie behandelingen en chemische peelings kunnen worden ingezet tegen onderhuidse puisten. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de huid zichzelf gaat vernieuwen. Hierdoor zullen littekens verminderen en zal de huidstructuur fijner worden. Beide behandelingen mogen alleen uitgevoerd worden door een huidtherapeut.

3. Laserbehandeling of lichttherapie

Laserbehandeling of lichttherapie wordt ingezet om bacteriën tegen te gaan. Ook zal het de talgklieren stimuleren om minder talg te produceren. De kans op puistjes zal hierdoor aanzienlijk afnemen.

De behandelingen zijn geschikt voor onderhuidse puisten. De behandelingen kunnen namelijk diep onder de huid invloed uitoefenen zonder de huid te beschadigen.

4. Geneesmiddelen tegen puisten

Medicijnen tegen acne kunnen worden ingezet wanneer reguliere methodes niet werken. Dit is het geval wanneer een onderhuidse puist niet weg gaat of je last hebt van hardnekkige, ernstige of terugkerende onderhuidse puisten. De geneesmiddelen kun je krijgen op recept van een arts.

De geneesmiddelen voor onderhuidse puisten zijn veelal crèmes of gels. Deze kun je vaak twee keer per dag aanbrengen op je huid. De medicijnen gaan verstoppingen en bacteriën tegen die acne veroorzaken .

Meestal bevat zo’n gel of crème een van de volgende bestanddelen:

 • Retinoïden
 • Antibiotica
 • Clindamycine
 • Zwavel
 • Benzoylperoxide

Daarnaast kan worden gekozen voor pillen, zoals roaccutane en doxycycline om bacteriën en een overmatige talgproductie tegen te gaan. Dergelijke medicijnen moeten altijd worden voorgeschreven door een arts en worden alleen voorgeschreven bij ernstige acne.

5. Cortisone injectie

Bovendien kan een arts een cortisone injectie aanbevelen tegen onderhuidse puistjes. Dit kan een behandeling zijn met snel resultaat. Er wordt dan bijvoorbeeld een cortisone injectie met enfin gebruikt. Een cortisone injectie kan een goede optie zijn, omdat een puistje soms al binnen enkele uren verminderd of zelfs de dezelfde dag volledig verdwijnt.

Je onderhuidse puist verhelpen met de meest effectieve en snelle methode

Het kan vervelend zijn lang te moeten wachten tot een onderhuidse puist uit zichzelf verdwijnt.

Wil jij nu zo snel mogelijk van je acne af? Zonder allerlei medicijnen, dure behandelingen en chemische middeltjes die toch nauwelijks resultaat opleveren? Bekijk dan onze gratis gids met de meest gemaakte fouten bij acne, en uiteraard de oplossingen.

In de gids komen unieke tips voor die je kunt gebruiken tegen je onderhuidse puistje en die je niet zomaar op internet zult terugvinden.

Het is belangrijk dat je actie onderneemt om te voorkomen dat je littekens krijgt, nog tientallen jaren last houdt of zelfs mentale klachten ontwikkelt. Druk dus nu op de onderstaande knop om gratis te beginnen!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Veel gestelde vragen over de onderhuidse puist

Hoe lang blijft een onderhuidse puist zitten?

Het kan dagen, weken of zelfs jaren duren voordat een onderhuidse puist uit zichzelf geneest. Hij zit namelijk diep onder de huid. Een specialist kan hem veilig verwijderen of een cortisone-injectie indienen, maar je betaalt dan veel geld.

Helpt tandpasta tegen onderhuidse puisten?

Doordat de puist onder het huidoppervlak zit, heeft het geen zin om tandpasta te gebruiken. Het zal enkel de huid onnodig irriteren, uitdrogen en roodheid veroorzaken.

Wat te doen met een onderhuidse puist die geknapt is?

Als de puist per ongeluk is geknapt, kun je de pus uit de puist drukken. Mocht je bloed zien, dan kun je de bloeding stoppen door een schoon papiertje te gebruiken. Het kan verder geen kwaad in principe.

Waarom komt een onderhuidse puist terug?

De kans is groot dat een onderhuidse puistje terugkomt als je hem hebt uitgeknepen. Er kunnen namelijk restjes zijn achtergebleven in de poriën. Ook is het mogelijk dat je eerst de grondoorzaken van acne moet verhelpen om er blijvend van af te komen.

Wanneer naar de huisarts?

Bij een ernstig ontstoken puist, koorts of puist aan de binnenkant van je neus is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

Wat is de vertaling van onderhuidse puist in het Engels?

De vertaling van een onderhuidse puist naar het Engels is: “Blind Pimple” (meervoud: blind pimples).

Waar vind ik meer informatie over onderhuidse puisten?

In dit artikel heb je al ontzettend veel informatie gekregen. Daarom kan je voor een medisch advies het beste een arts of dermatoloog raadplegen.

Infographic: samenvatting onderhuidse puist

Hieronder zie je een infographic. Het is een samenvatting over het ontstaan en verwijderen van onderhuidse puistjes.

Infographic over onderhuidse puist

Klik op de link om de afbeelding te downloaden: Infographic “samenvatting onderhuidse puist verwijderen.

Neem even contact met ons op, of laat hieronder een reactie achter, als je nog vragen hebt over de onderhuidse puist.

Één reactie op “Onderhuidse puist

 1. ik heb plotseling een onderhuidse steenpuist op mijn scrotum: komt vervelend uit want ik ben net terug in NL voor een korte (fiets)vakantie. wat kan ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *