Onzeker door acne

6 tips om weer zelfverzekerd te worden!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
onzeker door acne

Acne is een huidprobleem dat veel jonge mensen treft. Door dit huidprobleem voelen veel jongeren zich minder goed in hun vel. Ze worden onzeker door acne en zijn bang dat ze niet geaccepteerd of gerespecteerd worden door anderen.

Helaas is het soms het geval dat mensen worden gepest vanwege hun acne. De schade die acne toebrengt aan het zelfvertrouwen en het zelfbeeld op een jonge leeftijd kan op latere leeftijd, als de acne al lang verdwenen is, nog steeds een rol spelen.

Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je zelfverzekerd wordt mét je acne. In de zomer moet je rond kunnen lopen in een bikini, zonder dat jij je zorgen maakt over de acne op je rug. Ook het vermijden van sociale bijeenkomsten vanwege de acne moet stoppen. Je doet jezelf enorm te kort!

Maar hoe stopt de onzekerheid en hoe word je zelfverzekerd met acne? Daarover vertel ik je meer in dit artikel. Aan het einde vertel ik je ook over mijn eigen methode waarmee je de kernoorzaken van acne kunt aanpakken, zodat je er voor een langere tijd van af kunt komen.

Tips om zelfverzekerd te worden bij acne

Misschien word jij in de ochtend wakker en is het eerste waar je aan denkt: zullen er weer nieuwe puistjes bij zijn gekomen? Wellicht herken je ook wel dat je erg kieskeurig bent met het plaatsen van foto’s en dat je anders maar geen foto plaatst.

Er is een kans dat personen uit jouw omgeving zeggen dat je je niet zo druk moet maken. “Die enkele puistjes zijn toch niet zo erg”, zeggen ze dan. Zij hebben echter zelf niet zoveel last van terugkerende acne, puistjes en littekens als jou.

Veel vrouwen zijn zo onzeker geworden door hun acne dat zij niet meer zonder make-up te deur uit durven te gaan. Zij houden zelfs hun make-up op in bed als zij met iemand willen slapen.

Acne kan dus veel invloed hebben op de kwaliteit van je leven. Hieronder deel ik tips met je om weer zelfverzekerd te worden.

1. Maak je niet druk om wat anderen denken

Als je met acne over straat loopt dan zal je al snel het gevoel hebben dat iedereen naar je kijkt. Echter, dit is helemaal niet waar! Uit onderzoek is gebleken dat mensen weinig geven om acne, zolang de persoonlijke hygiëne maar op orde is.

Iedereen heeft zijn eigen onzekerheden en acne is daarvan een voorbeeld. Zijn er toch mensen die vervelende opmerkingen maken of jou een negatief gevoel geven? Vermijd deze mensen dan en besef dat zij ook onzekerheden hebben. Waarom zouden ze lelijke opmerkingen maken als zij zelf zo’n perfect leven hebben? Schijnbaar is hun leven toch niet goed genoeg. Omring jezelf met mensen die geven om wie je bent, en niet om de acne op je gezicht. 

2. Kijk minder in de spiegel of gebruik positieve affirmaties

Mensen met acne kijken vaak overmatig veel naar hun huid. Het is niet erg vaak in de spiegel te kijken, maar mensen met acne kijken vaak naar de verkeerde karakteristieken. Ze kijken vaak naar de acne, de zichtbaarheid van de acne en eventuele andere opvallende eigenschappen van de huid. Wanneer dit wordt vermeden zal het zelfvertrouwen een stuk toenemen. 

Er zijn twee manieren waarop je het kijken naar de negatieve karakteristieken kunt vermijden. Ten eerste kun je het kijken in de spiegel in zijn geheel verminderen. Haal bijvoorbeeld wat spiegels weg uit je huis en vermijd het kijken in etalageruiten tijdens het winkelen. Ten tweede kun je ervoor kiezen om positieve affirmaties te gaan gebruiken op het moment dat je in de spiegel kijkt. Kijk je in de spiegel en merk je dat je aandacht uit gaat naar de acne? Geef jezelf dan gelijk, het liefst hardop, een compliment over een eigenschap die je mooi vindt, zoals je mooie ronde billen of lange nagels. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven.

Besef dat jij van heel dichtbij in de spiegel naar je gezicht kijkt, terwijl anderen nooit van zo dichtbij kijken en de kleine puistjes dus niet eens zien.

3. Knijp geen puistjes uit

Zoals je weet kan je onzeker worden door acne. Je kunt zelfs depressief worden door acne. Zodra jij in deze mate last hebt van acne en de mentale gevolgen, dan is er een kans dat je zo hopeloos wordt dat je een krab en knijp obsessie door je acne krijgt. Weet echter dat dit voor verergering van de bestaande acne en blijvende littekens zorgt. Je kunt beter accepteren dat je acne hebt. Als je aandacht aan je acne wil geven, doe dit dan op positieve manieren. Je kunt bijvoorbeeld visualiseren over hoe je jezelf zou voelen als je weer een normale huid zou hebben. Als jij aan je puistjes gaat zitten of veel stress hebt over je puistjes, zorgt dat alleen maar voor meer en ergere problemen.

4. Praat en vraag hulp

Voel jij je erg onzeker over je uiterlijk en merk je dat je sociale activiteiten gaat vermijden? Of dat je bepaald ongewenst gedrag ontwikkelt om te compenseren voor de onzekerheid? En weet je niet goed hoe je weer jezelf kunt worden? Vraag dan om hulp! Op het gebied van acne en zelfverzekerdheid zijn er verschillende soorten hulp die jij kunt ontvangen. Praat er bijvoorbeeld over met vrienden en familie, want dit lucht al op. Ook kun je naar de huisarts. Er zijn verschillende therapeuten beschikbaar die gespecialiseerd zijn in het bieden van hulp voor het verbeteren van het zelfvertrouwen. 

5. Weet dat het altijd erger kan

Je hebt maar één leven gekregen, dus geniet. Ik weet natuurlijk niet in welke mate jij last hebt van acne, of je rimpels en diepe littekens hebt, maar weet dat het altijd erger kan! Veel mensen hebben veel heftigere huidaandoeningen en willen helemaal niet meer gezien worden op straat. Kijk maar eens naar het programma Dr. Pimple Popper op de zender TLC. In dit programma worden zeer hevige puistjes en huidaandoeningen behandeld door een dermatoloog. Als je ziet wat hun op hun huid hebben zitten, dan kan dit zeker een positief effect hebben voor jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld.

6. Laat je niet beïnvloeden door Instagram en andere sociale media

De meeste jongeren hebben acne, en dit is ook de groep die bijna alleemaal een Instagram account hebben. Besef dat op Instagram en andere sociale media kanalen personen enkel hun mooiste afbeeldingen en momenten delen. De meeste influencers hebben echter zelf ook onzekerheden en puistjes en maskeren dit met make-up of filters.

Ik was ook onzeker door acne. Nu is alles oké!

Ik herken mijzelf in de acne patiënten die ik dagelijks help.

Zelf heb ik zo’n 10 jaar last gehad van acne en ken dus de sociale en psychische ongemakken die het met zich mee brengt.

Uiteindelijk ben ik zelf van ernstige acne afgekomen door veel onderzoek te doen naar hormonen, voeding en onderliggende problemen in ons lichaam. De kans dat puistjes terugkomen is zeer klein dankzij mijn methode. Nu deel ik mijn beste tips op deze website.

Door te begrijpen hoe acne ontstaat en hoe je het kunt verhelpen, krijg je direct een stukje zelfvertrouwen terug. Ondanks dat ik jou natuurlijk ook wil helpen om je acne te verminderen, is het al een groot voordeel te weten dat je met de juiste stappen bezig bent. Dat vertrouwen ga je direct uitstralen, ook mét je puistjes!

Wil je meer lezen over mijn verhaal en methode? Klik dan op de knop hieronder!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *