Origins tegen acne

Een effectief huidverzorgingsmerk tegen acne?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm
Origins tegen acne

Last hebben van puistjes en acne kan nogal lastig zijn. Er zijn namelijk tal van oorzaken en oplossingen te bedenken voor puistjes.

Een belangrijke stap om van puistjes af te komen is het gebruiken van huidverzorgingsmiddelen. Een bekend merk dat middelen tegen acne aanbiedt is Origins. Het is een populair merk onder acne patiënten, omdat het producten heeft gemaakt die speciaal zijn gericht op mensen met een acne-gevoelige huid.

In dit blog ga je alles te weten komen over het gebruiken van Origins tegen puistjes. Ook ga je ontdekken welke resultaten acne patiënten hebben behaald door de producten van Origins op te nemen in hun huidverzorgingsregime.

Wat is Origins?

Origins is een merk dat zich al meer dan 30 jaar actief bezig houdt met het verzorgen van de huid. Zij bereiken dit door de expertise uit de wetenschap te combineren met de kracht van de natuur. Hieruit ontstaan zeer krachtige huidverzorgingsproducten.

In de producten van Origins worden hoogwaardige natuurlijke ingrediënten verwerkt. Denk aan ingrediënten uit planten, aarde en zee. Jaarlijks worden honderden nieuwe ingrediënten onderzocht door Origins om telkens weer veilige, baanbrekende formules te ontwikkelen. De eisen om een product te ontwikkelen van Origins zijn streng. Ook worden de producten uitvoerig getest door testpersonen. Het kan dan ook jaren duren voordat zij een nieuw product voor de huid hebben ontwikkeld.

In de producten van Origins zijn geen vreemde stoffen, zoals parabenen, ftalaten, minerale oliën en vaseline verwerkt. Ook bevatten de producten geen dierlijke ingrediënten, met als uitzondering de dieproefvrije honing en bijenwas. Bovendien zijn de formules 100% vegetarisch.

Origins weet dat huidproblemen, zoals acne ook vanuit de binnenkant kunnen ontstaan. Naast symptoomgerichte huidverzorgingsmiddelen bieden zij dan ook meerdere producten aan die gunstig kunnen zijn voor een goede innerlijke balans waardoor je tot rust kan komen.

Hoe ontstaan puistjes?

Nadat je weet hoe puistjes ontstaan is het makkelijker om te begrijpen hoe je Origins kunt gebruiken om je acne te behandelen. Ik wil je daarom eerst even kort uitleggen hoe puistjes ontstaan. Hierna zullen we de verschillende Origins producten en hun werkingen doornemen.

Het ontstaan van puistjes kan verschillende redenen hebben. Vaak wordt gedacht dat acne het gevolg is van bepaalde voedingsmiddelen en schommelende hormonen. Dit zorgt er namelijk voor dat de poriën verstoppen met verontreinigheden. Er ontstaan dan mee-eters en puistjes.

Op de huid bevinden zich vele poriën die op hun beurt weer talgkliertjes bevatten. Deze kliertjes produceren talg en door verschillende invloeden kan er opeens teveel talg worden aangemaakt. De poriën zijn te klein om dit allemaal in op te slaan, waardoor er een verstopping ontstaat. Daarnaast kunnen ook nog eens dode huidcellen opstapelen in de poriën. Wanneer een bacterie de verstopte poriën laat ontsteken ontstaan de echte puistjes.

Om van puistjes af te komen is het dus van belang om ervoor te zorgen dat vuil en verontreinigheden geen kans krijgen om de poriën te laten verstoppen en ontsteken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de producten van het merk Origins.

Origins producten gebruiken tegen puistjes en acne

Hieronder deel ik een aantal producten van Origins die effectief kunnen zijn voor de behandeling van acne en puistjes. Houd er rekening mee dat deze producten anders reageren op de huid per acne patiënt. De ene persoon kan hele goede resultaten krijgen terwijl iemand anders juist meer last krijgt van acne. Dit is echter altijd het dilemma wanneer je nieuwe huidverzorgingsproducten gaat gebruiken.

1. Origins Reinigingsgel

De reinigingsgel van Origins bevat geen irriterende olie. Het is een milde face wash om de poriën direct te reinigen. Ook kan je er make-up van je huid mee wassen. Je zult na één week merken dat je gezicht er schoon uit ziet en de poriën minder zichtbaar zijn.

In de reinigingsgel zitten onder andere de ingrediënten salicylzuur en bamboe houtskool verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de poriën kunnen worden gereinigd en de huid kan worden gezuiverd.

Het is een fijne reinigingsgel, want je huid raakt er niet van uitgedroogd. Een bijkomend voordeel is dat er een frisse muntgeur op je huid mee gepaard gaat.

Ervaring met de Origins reinigingsgel: Met deze reinigingsgel kan ik mijn huid wassen zonder dat mijn huid meer geïrriteerd raakt. Ik heb lang moeten zoeken, maar ik denk dat ik dit product voorlopig blijf gebruiken.

2. Origins Anti-acne Toner

Een toner is eigenlijk een nog effectievere reiniger dan een normale reinigingsgel. Deze breng je namelijk aan op de huid en mag je daar ook laten zitten. Je zult merken dat de huid er een stuk gladder uit gaat zien en de poriën verkleinen.

In dit product van Origins zitten onder andere de ingrediënten zaagpalm en salicylzuur verwerkt. Hiermee kan het overtollige talg tot diep uit de poriën worden gereinigd.

In de toner zitten geen vreemde ingrediënten verwerkt, wat het een veilige keuze maakt voor iemand met acne en puistjes.

Ervaring met de Origins toner: Aangezien ik steeds weer nieuwe mee-eters en puistjes krijg, ondanks dat ik trouw iedere dag mijn gezicht was, besloot ik om een toner te gaan gebruiken. Ik merk de laatste weken al een flinke vermindering van het aantal onzuiverheden. Ik ben benieuwd wat dit product verder gaat doen de komende tijd

3. Origins Anti-acne Houtskoolmasker

Een masker kan worden gebruikt om de dode huidlaag van de huid te wassen. Bij mensen met acne hebben dode huidcellen namelijk de neiging om op de huid te blijven en de poriën te verstoppen. Dit proces kan worden voorkomen met een masker.

Het anti-acne masker van Origins bevat honing en bamboe-houtskool. Het houtskool zorgt ervoor dat de huid effectief wordt gereinigd en tegelijkertijd zorgt de honing ervoor dat de huid gehydrateerd blijft, zodat deze niet uitdroogt.

Je kunt een masker één keer per week aanbrengen op een schone huid. Vervolgens laat je het enkele minuten intrekken en was je het er weer van af. Zorg dat alle deeltjes van het masker van je huid worden gewassen.

Ervaring met het Origings houtskoolmasker: Het kan lastig zijn om een masker te vinden die past bij je huidklachten en huidtype. Mijn oog viel op het houtskoolmasker van Origins, omdat houtskool een bewezen ingrediënt is. Mijn man met matige acne houdt erg van dit product.

4. Origins Super Spot Remover

Met de super spot remover van Origins kun je plaatselijk puistjes bestrijden. Het is een effectieve en snelle manier om puistjes en achtergebleven vlekjes van acne te verwijderen.

Het belangrijkste ingrediënt in de super spot remover is salicylzuur. Hiermee kunnen de poriën worden gereinigd waardoor deze minder snel veranderen in echte ontstekingen.

Breng de super spot remover alleen aan op de plekken waar zich puistjes bevinden of de puistjes komen opzetten.

Review over de Origins Super Spot Remover: Ik ben een vrouw die al meer dan 40 jaar last heeft van puistjes. Ik zweer bij dit product. Ook denk je misschien dat de verpakking heel klein is, maar je hoeft er slechts een heel klein beetje van aan te brengen op je puistjes.

Origins Super Spot Remover
Zo ziet de gel in de Super Spot Remover er uit

Conclusie: werken de producten van Origins tegen puistjes en acne?

Puistjes ontstaan wanneer de talgklieren verstoppen en ontstoken raken door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan hormonen en voedingsmiddelen die een invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan van acne en puistjes.

Er zijn verschillende huidverzorgingsmerken die inspelen op de behoefte van acne patiënten om hun huidige onzuiverheden snel te verwijderen en weer een mooie, schone huid te krijgen. Origins is één van de bekende huidverzorgingsmerken die zelfs een aantal producten heeft ontwikkeld die in het specifiek zijn gericht op puistjes.

De producten van Origins kunnen zeker effectief zijn voor personen met acne. Het zijn veilige producten en de gebruikte ingrediënten komen veelal uit de natuur. Overweeg dus eens één of meerdere huidverzorgingsproducten van dit merk uit te proberen. Bovendien kun je ook hun producten uitproberen om acne van binnenuit te gaan bestrijden, door je innerlijke gemoedstoestand te verbeteren met bijvoorbeeld de rustgevende oliën van Origins.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *