Papulopustulosa acne

papulopustulosa acne

Zoals je waarschijnlijk al weet bestaan er verschillende soorten en vormen acne. Eén specifieke vorm van acne wordt papulopustulosa acne genoemd. Hierbij ontstaan er veelal ontstoken mee-eters en puistjes op de huid.

Papulopustulosa acne valt onder een matige tot zware vorm van acne. Dit betekent dat soms verschillende zelfzorg middeltjes er een effect op kunnen hebben zonder dat je direct naar de huisarts hoeft te gaan.

In dit artikel vertel ik je meer over wat papulopustulosa acne precies is en wat je er allemaal tegen kunt doen.

De papulopustulosa acne

Iemand met papulopustulosa acne merkt dat er puistjes op zijn of haar huid ontstaan. Doorgaans gaat het om rode, ontstoken bultjes.

De papulopustulosa acne wordt veroorzaakt door ontstekingen. Staphylococcus aureus is de bacterie die ontstekingen veroorzaakt. Verstopte poriën en pukkels kunnen dan ook gaan ontsteken door Staphylococcus aureus waardoor er puistjes ontstaan.

Papulopustulosa acne ontstaat voornamelijk op het gezicht, de rug en de schouders. Zowel pubers als volwassenen kunnen er last van krijgen.

Aangezien de puistjes ontstoken zijn, is het verstandig om er iets tegen te doen. Ontstoken puistjes kunnen namelijk sneller blijvende littekens veroorzaken.

Hoe herken ik acne papulopustulosa?

Acne papulopustulosa kun je herkennen aan de kleine stipjes en grotere bultjes op je lichaam. De ontstoken bultjes kunnen ervoor zorgen dat de huid naast de puistjes er ook rood uit gaat zien. De puistjes kunnen rood zijn en een witte kop hebben.

Acne papulopustulosa kan beginnen als wat kleinere mee-eters, maar al snel uitgroeien tot ontstoken acne. Er kunnen dan littekens ontstaan, waardoor het een ernstige vorm van acne wordt.

Wat kun je doen tegen acne papulopustulosa?

Wanneer je last hebt van acne papulopustulosa kun je verschillende dingen doen.

Je kunt bijvoorbeeld proberen met een antibacterieel middel de ontstekingen te verhelpen, omdat je de acne veroorzakende bacteriën gaat doden. Ook kun je ontstekingsremmende voedingsmiddelen eten om de acne ontstekingen af te remmen. Tevens kan het bevorderen van je immuunsysteem helpen, omdat de ontstoken dan beter kunnen worden bestreden.

Bovendien kun je een huisarts of direct een dermatoloog raadplegen. Dermatologen zijn huidspecialisten die een anti-acne medicijn of zalf kunnen voorschrijven. Houd dan wel rekening met de eventuele bijwerkingen die kunnen optreden.

Mijn eenvoudige en snelle methode tegen ontstoken acne

Acne papulopustulosa kan een vervelende huidaandoening zijn. Door de ontstekingen ziet je huid er rood uit en als de acne weg gaat, kunnen er littekens achterblijven.

Ik heb zelf ook last gehad van matige acne, acnelittekens en de bijbehorende mentale problemen. Daarom besloot ik een compleet e-book over mijn acne verhaal te schrijven. Je leert hierin exact hoe de grondoorzaken van puistjes kunnen worden bestreden.

Immers, de meeste middelen zijn bedoeld om de symptomen van de papulopustulosa acne tijdelijk de bestrijden in plaats van de echte oorzaken te behandelen.

Via de onderstaande knop kun je mijn methode direct bekijken en zelf aan de slag.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *