Paula’s Choice review

Mijn ervaringen met de producten van Paula's Choice voor de huid en huidproblemen

Gemiddelde leestijd: 30 minuten
mm
Paula's Choice review

Er bestaan momenteel zoveel huidverzorgingsbedrijven dat je misschien niet goed weet wat de beste keuzes zijn voor jouw huid en behoeften. Ook worden er vaak onveilige ingrediënten gebruikt in producten van merken die de huid alleen maar irriteren in plaats van verzorgen.

Een huidverzorgingsmerk die ik regelmatig voorbij zie komen in winkels en op het internet is Paula’s Choice. Momenteel gebruik ik anderhalve maand de producten van Paula’s Choice voor de verzorging van mijn huid. Persoonlijk heb ik een gecombineerde huidtype en een acne-gevoelige huid. Daarnaast heb ik enkele littekens en pigmentatievlekjes. Aangezien Paula’s Choice meerdere lijnen heeft opgezet tegen specifieke huidproblemen en rekening wordt gehouden met huidtypes kunnen de producten erg goed helpen voor veel mensen.

In mijn uitgebreide Paula’s Choice review ga je precies ontdekken welke populaire producten Paula’s Choice verkoopt, wat mijn eigen ervaringen zijn, wat andere gebruikers zeggen en wat de minpunten van het merk zijn.

Wat is Paula’s Choice & wie is Paula Begoun?

Laten we deze review beginnen met een korte introductie en wat achtergrondinformatie over het bedrijf “Paula’s Choice”, de oprichtster en de verschillende huidverzorgingsproducten.

Paula’s Choice is een huidverzorgingsbedrijf- en merk opgericht door Paula Begoun. De oprichtster heeft zelf ook last gehad van puistjes en eczeem, en kent dus de bijbehorende zorgen hiervan. Paula Begoun werkte vroeger op een cosmetica-afdeling waar zij mensen uitgebreid vertelde over de resultaten die je kunt bereiken met huidverzorgingsproducten. Haar werkgever was het hier niet mee eens en Paula Begoun werd ontslagen. Dit waren voor haar redenen genoeg om een eigen huidverzorgingsmerk genaamd “Paula’s Choice” op te richten in 1995.

Oprichtster Paula Begoun review
Paula Begoun

Paula’s Choice werd één van de eerste beautymerken welke zich richtte op de verkoop van huidverzorgingsproducten via het internet. Tot op heden is Paula’s Choice nog steeds één van de dominante beautymerken op het internet. Paula’s Choice en de producten zijn dan ook overal zichtbaar op het internet, in Google, op Instagram en de tijdlijnen van grote influencers. Op de website en de blog van PaulasChoise.nl verschijnen regelmatig waardevolle informatieve artikelen voor fans.

De producten van Paula’s Choise zijn vele malen in de prijzen gevallen.

Grondig onderzoek doen naar huidverzorging en ingrediënten is belangrijk bij Paula’s Choice. Immers, er is nog altijd veel onbekend in de huidverzorgingsindustrie en er worden steeds nieuwe studies uitgevoerd. Alle huidproducten van Paula’s Choice zijn dan ook wetenschappelijk onderbouwd en niet gebaseerd op kortdurende trends. Dit soort informatie kun je altijd terugvinden op de specifieke productpagina. Bovendien zijn de producten eerst getest op mensen voordat zij worden uitgebracht. Producten worden ook nooit getest op dieren.

Paula’s Choice heeft als motto: “Smart, Safe Beauty“. Ze willen de beloftes over hun duurzame producten waarmaken met behulp van veilige ingrediënten met de juiste samenstellingen, zonder de huid uit te laten drogen of de huid op andere wijze tot last te zijn. Ondanks de zachtheid voor de huid moeten de producten een sterk effect hebben op de huid. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met antioxidanten, voedende en huidherstellende ingrediënten. Dit zijn natuurlijke en synthetische ingrediënten afgestemd op de leeftijd, huidtype en het huidprobleem. Je kunt zelfs binnen 60 dagen het aankoopbedrag terugvragen als je om één of andere reden niet tevreden bent over de producten.

Video over Paula Begoun

Een huidverzorgingsproduct van Paula’s Choice uitkiezen

Paula’s Choice is zo’n populair huidverzorgingsmerk geworden, omdat zij inspelen op tal van huidtypes, huidproblemen en productcategorieën. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hydraterende crème voor de droge, acne-gevoelige huidtype of een anti-verouderingsserum voor de normale huid, om maar wat te noemen.

Bij het uitkiezen van Paula’s Choice producten dien je dan ook te letten op een aantal punten. Eén daarvan is je huidtype. Op de webshop van Paula’s Choice kun je vijf verschillende huidtypes terugvinden. Je kunt aan de volgende kenmerken zien welke huidtype jij hebt:

 • Droge huid: schilfers, jeuk en een ruwe huid
 • Vette huid: vettige of glanzende huid
 • Gecombineerde huid: een combinatie van een droge en vette huid, vaak is de T-zone van het gezicht vettig en zijn de wangen droog.
 • Gevoelige huid: hevige gevoeligheid voor huidverzorgingsproducten
 • Normale huid: een mooie huid en geen gevoeligheid voor huidverzorgingsproducten

Doe de skincare test op de website van Paula’s Choise om erachter te komen wat jouw huidtype is en welke skincare routine past bij jouw huidproblemen.

Welke producten heeft Paula’s Choice voor de huid?

Na het bepalen van je huidtype kun je bedenken welke huidproblemen je wil aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan acne, rosacea, rimpels of littekens. Paula’s Choice kan in ieder geval helpen bij 14 huidproblemen. Hieronder zet ik de bekendste werkingen van producten en de collecties op een rijtje:

 • Acne: de producten van Paula’s Choice kunnen op verschillende manieren helpen tegen acne. Denk bijvoorbeeld aan het ingrediënt salicylzuur waarmee dieper gelegen verontreinigheden en dode huidcellen uit de poriën kunnen worden verwijderd. De collectie die zij hebben gemaakt voor de acne-gevoelige huid is de “Clear” lijn.
 • Eczeem: de producten van Paula’s Choice zijn niet specifiek gericht op eczeem, maar kunnen er wel goed tegen helpen. Dit komt, omdat de producten de huid kunnen reinigen en droogheid en schilfers tegen kunnen gaan. De collectie “Calm” bevat bijvoorbeeld veel producten tegen eczeem.
 • Rosacea: de milde producten van Paula’s Choice zijn erg geschikt voor de huid met rosacea. De producten kunnen helpen de huid te reinigen, roodheid te verminderen, ontstekingen tegen te gaan en de huid te beschermen tegen de zon. De collecties “Calm”, “Clear” en “Skin Recovery” worden vaak aanbevolen.
 • Zonbescherming: veel dagcrèmes van Paula’s Choice bevatten ook een bepaalde SPF (Sun Protection Factor) waardoor de huid kan worden beschermt tegen huidbeschadiging en pigmentvlekken van de zon. Ook zijn er zonnebrandmiddelen voor de normale huid te koop.
 • Huidveroudering en rimpels: sommige producten van Paula’s Choice bevatten hyaluronzuur en antioxidanten. Deze ingrediënten kunnen de huid helpen collageen aan te maken om zich te kunnen beschermen en rimpels en fijne lijntjes te vervagen. De collectie die zij hiervoor hebben gemaakt is de “Resist Anti-Aging” lijn.
 • Littekens, pigmentvlekken en huidveroudering: de sterkere producten van Paula’s Choice uit de “Clinical” collectie kunnen zelfs helpen bestaande littekens, diepe rimpels, rode pukkels, pigmentvlekken en tekenen van huidveroudering in je gezicht minder zichtbaar te maken. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met het hoge concentratie retinol, collageen, ceramiden en vitamine C in de producten.
 • Droge huid: de producten van Paula’s Choice kunnen ook helpen de huid gehydrateerd te houden. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met het ingrediënt sheaboter. De collectie die zij hiervoor hebben gemaakt is de “Skin Recovery” lijn.

De gebruikte ingrediënten in de Paula’s Choice producten verschijnen in gezichtsreinigers, exfolianten, serums, maskers, toners en crèmes. Een basisverzorging bestaat uit een reiniger, exfoliant, dagcrème en nachtcrème en is perfect om mee te beginnen.

Mijn eigen Paula’s Choice review en ervaringen

Persoonlijk maak ik ook gebruik van de producten van Paula’s Choice. Aangezien ik meerdere grote websites beheer in de huidverzorgingsmarkt test ik regelmatig zelf producten uit of laat ik deze testen door fans.

De onderstaande producten van Paula’s Choice heb ik dan ook uitgetest op mijn eigen huid. De producten zijn aanbevolen door huidexperts van Paula’s Choice en er is rekening gehouden met mijn gecombineerde, acne-gevoelige huid met enkele acnelittekens. Deze routine is dus gepersonaliseerd voor mijn huid en huidprobleem. Misschien moet jij andere producten gebruikt. Het fijne is dat jij altijd deskundig advies kunt vragen door simpelweg hun website te bezoeken en even een chat te openen of mail te sturen.

Eigen Paula's Choice producten
Mijn Paula’s Choice skincare routine

De Paula’s Choice producten die ik zelf gebruik

De producten van Paula’s Choice die ik gebruik voor het verzorgen van mijn huid en acne zijn:

 • Paula’s Choice Clear Pore Normalizing Cleanser: Allereerst gebruik ik de Cleanser, oftewel de reinigingsgel van Paula’s Choice. Hiermee kun je make-up en vuil van je huid verwijderen. Voor het verzorgen van je huid is het dan ook belangrijk dat je je gezicht voldoende reinigt. Hiervoor kun je de zachte reiniger van Paula’s Choice goed gebruiken. De cleanser reinigt de huid, beschermt tegen uitdroging, laat de huid stralen en laat de huid schoon en zacht aanvoelen.
 • Paula’s Choice Clear Anti-Redness 2% Salicylzuur (BHA) Regular Strength Exfoliant: Om verstoppingen van mijn poriën te voorkomen gebruik ik de Paula’s Choice 2% salicylzuur (BHA) exfoliant van een normale sterkte. De salicylzuur helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en vuil uit de poriën, het verminderen van roodheid, het verminderen van de zichtbaarheid van de poriën en het bestrijden van puistjes. Het fijne van deze exfoliant vind ik dat je het spul niet van de huid hoeft af te wassen en dus gewoon kunt laten intrekken. Ook voelt mijn huid erg glad aan na het gebruik.
 • Paula’s Choice Calm Soothing Toner: Een toner kan worden gebruikt om de huid te kalmeren en de huidbarrière te versterken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van irritaties en roodheid van de huid met een toner. Het spul kan worden gebruikt voor je hele lichaam. Daarom gebruik ik het ook om roodheid weg te werken na het epileren van mijn benen.
 • Paula’s Choice Clear Ultra-Ligt Hydraterende Crème met SPF 30: Deze dagcrème op waterbasis met SPF 30 van Paula’s Choice gebruik ik elke dag om mijn huid gehydrateerd te houden, droge of rode plekjes weg te werken en de huid te beschermen tegen de zon. De zon is immers vrijwel altijd aanwezig en kan de huid verder irriteren of beschadigen. De crème bevat een niet-vette formule.
 • Paula’s Choice Clear Azealïnezuur Skin Clearing Treatment: De Skin Clearing Treatment met azealïnezuur gebruik ik als spotbehandeling voor mijn plaatselijke puistjes en onzuiverheden. Je kunt met deze behandeling puistjes verminderen, bruine vlekjes vervagen en tekenen van huidveroudering tegen gaan. Het heeft dan ook kalmerende, herstellende en antioxiderende eigenschappen. Het product wordt gezien als een alternatief voor benzoylperoxide, dit is een ander bekend middel waarmee acne wordt bestreden.
 • Paula’s Choice Ultra-light Super Antioxidant Concentrate Hyaluronzuur Serum: Misschien herken je wel het ontstaan van die vervelende rode vlekjes op je huid. Dankzij het super antioxidant serum met hyaluronzuur kunnen deze plekken worden tegen gegaan. Je kunt er dan ook grove poriën, een dove huid, huidverkleuringen en fijne lijntjes mee behandelen. Ik merk dat het serum een sterk hydraterende werking heeft en inderdaad ideaal is tegen rode vlekjes.
 • Paula’s Choice Resist Repair Nachtcrème met Retinol: In de repair crème van Paula’s Choice zitten huid-identieke ingrediënten. Ook kan retinol helpen bij het vervagen van fijne lijntjes, rimpeltjes, grove poriën en zonneschade. Dankzij de aanmaak van collageen kan de huid versterken en kunnen tekenen van huidveroudering worden tegen gegaan.
Paula's Choice dagcrème review
Paula’s Choice dagcrème met SPF (CLEAR)
Paula's Choice nachtcrème ervaringen
Paula’s Choice herstellende nachtcrème

Mijn review en oordeel over de gebruikte Paula’s Choice producten

Ik waardeer de transparantie vanuit Paula’s Choice erg. De gebruikte ingrediënten in de producten worden allemaal benoemd en uitvoerig besproken. Er zijn zelfs bronnen bij te vinden die de werking en veiligheid bevestigen. Dit heeft dan ook waarschijnlijk te maken met de reden waarom Paula Begoun vroeger is ontslagen. Ze was namelijk te open tegen klanten over de werking van huidproducten. Hieronder zie je nog eens mijn Paula’s Choice review en de ervaringen op mijn huid.

Paula's Choice
Paula's Choice

Beoordeling door Fleur,

13 jan 2022
5

Je kunt altijd bij Paula’s Choice terecht voor productadviezen, zodat je de juiste keuzes kunt maken voor je huid. Ik raad je aan hier gebruik van te maken. Voor mij helpen de producten van Paula’s Choice erg bij het verminderen van puistjes en het vervagen van littekens. Bovendien ziet mijn huid er een stuk gezonder en schoner uit door alle voedende en herstellende ingrediënten in de producten. De meer dan 25 jaar lange ervaring in de huidverzorgingsmarkt van Paula’s Choice is dus zeker terug te zien.

Wat zeggen anderen gebruikers over Paula’s Choice?

Voor mij is Paula’s Choice één van de weinige merken die daadwerkelijk een groot effect heeft op mijn huid. Ik merk dan ook dat puistjes vrijwel direct verminderen. Daarnaast werken de producten goed tegen roodheid, littekens en bruine vlekjes na puistjes.

Echter, op het internet zijn niet alleen maar positieve ervaringen over Paula’s Choice te vinden. Hoewel het vrij moeilijk is om ze er uit te vissen, zijn er dus wel degelijk een aantal slechte beoordelingen te vinden. Sommige mensen geven bijvoorbeeld aan dat de huid prikt na het aanbrengen van een toner en een exfoliant kan soms te sterk zijn voor de gevoelige huid. Ook kunnen de huidproducten geen lange termijn resultaten garanderen. Om een gezonde huid te krijgen, dien je bijvoorbeeld ook te letten op je algemene levensstijl en je voedingspatroon.

Er zijn meer positieve dan negatieve ervaringen te vinden op het internet. Voor alle en meer reviews kun je dan ook op Google, de officiële Paula’s Choice website en op YouTube kijken. Bol.com staat ook vol met Paula’s Choice reviews.

Voor- en nadelen van Paula’s Choice huidverzorgingsproducten

Hieronder zet ik de voor- en nadelen van Paula’s Choice producten op een rijtje. Deze punten zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en gedeelde ervaringen op internet. Je kunt dit gebruiken bij de keuze om producten van Paula’s Choice te kopen. Geen één product heeft alleen maar voordelen en geen slechte punten. Dit geldt dus ook voor de producten van Paula’s Choice.

Voordelen

 • Milieuvriendelijk, dierproefvrij en geurvrij

 • Geen irriterende ingrediënten, zoals schurende deeltjes, alcohol, essentiële oliën en phtalaten

 • Duidelijk overzicht van de gebruikte ingrediënten in de producten met verwijzingen naar bijbehorende onderzoeken

 • Veel verschillende huidproducten voor verschillende huidtypes en huidproblemen

 • Deskundig advies bij het uitkiezen van producten

 • Duizenden positieve ervaringen te vinden

 • Veel kortingscodes beschikbaar

 • Milieuvriendelijk, dierproefvrij en geurvrij Geen irriterende ingrediënten, zoals schurende deeltjes, alcohol, essentiële oliën en phtalaten Duidelijk overzicht van de gebruikte ingrediënten in de producten met verwijzingen naar bijbehorende onderzoeken Veel verschillende huidproducten voor verschillende huidtypes en huidproblemen Deskundig advies bij het uitkiezen van producten Duizenden positieve ervaringen te vinden Veel kortingscodes beschikbaar Er worden geen potjes gebruikt om te voorkomen dat ingrediënten hun werkzaamheid verliezen

Nadelen

 • Redelijk dure producten

 • Huidverzorgingsproducten werken niet voor de lange termijn

 • Er kan irritatie ontstaan op de huid van sommige gebruikers

 • Het kan soms enkele weken duren totdat resultaten zichtbaar worden

Is Paula’s Choice de moeite waard?

Zoals je misschien al doorhebt, ben ik zeer te spreken over de producten van Paula’s Choice. Mijn eigen ervaringen en de duizenden positieve reviews geven aan dat de kwaliteit en werkzaamheid van de producten erg goed is. In mijn ogen zijn de reinigers, toners, serums en andere huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice dan ook zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Als we kijken naar de nadelen van Paula’s Choice zijn deze eigenlijk vrij logisch. Aan hoogwaardige producten die daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de gezondheid van de huid hangt nou eenmaal een prijskaartje. Ook stopt de werking van alle huidverzorgingsproducten wanneer iemand stopt met smeren. Bovendien kan er irritatie aan de huid ontstaan wanneer iemand verkeerde producten of producten op de verkeerde manier gebruikt. Het is normaal dat de huid even moet wennen aan nieuwe producten en pas na dagelijks gebruik zichtbare resultaten kunnen worden opgemerkt. Het verschilt natuurlijk ook per product en persoon hoe snel resultaten merkbaar worden.

Waar kun je Paula’s Choice huidverzorging kopen?

De producten van Paula’s Choice worden aangeboden op verschillende verkooppunten. Het meest eenvoudig en goedkoopst is rechtstreeks te winkelen bij PaulasChoise.nl. Veel personen bestellen ook op het vertrouwde bol.com platform.

De producten zijn wat goedkoper op de eigen website van Paula’s Choice, omdat bol.com hun eigen prijzen bepaalt. Neem bijvoorbeeld de Clear Dagcrème met SPF 30. Op bol.com is de 15ml 16,- euro en op PaulasChoice.nl is hij 13,- euro. Daarnaast geldt er op de site altijd een actie, ofwel door een gratis cadeau, of door korting op bepaalde producten.

Bovendien kun je via de Paula’s Choice website binnen 60 dagen volledig retourneren of binnen 180 dagen winkeltegoed krijgen. Via Bol.com kun je slechts binnen 30 dagen retourneren.

Kortingscode en promoties bij Paula’s Choice

Aangezien voor sommige mensen de producten van Paula’s Choice prijzig kunnen zijn, gaan zij logischerwijs op zoek naar een kortingscode. Je kunt op verschillende manieren geld besparen op de producten van de Paula’s Choice website, namelijk:

 • Ontvang 5,- euro korting door je aan te melden op de nieuwsbrief
 • Ontvang een cadeau op je verjaardag door je aan te melden op de nieuwsbrief
 • Ontvang 25% korting op de verjaardag van het merk
 • Ontvang 20% korting tijdens seizoensgebonden sales
 • Ontvang 10% korting voor sommige studenten
 • Ontvang gratis verzending door 40,- euro te besteden
 • Ontvang de full size 2% BHA Liquid Exfoliant cadeau (t.w.v. € 34) zelf en voor een vriend via het Paula’s Choice vriendenvoordeelprogramma

Door je aan te melden op de nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste kortingscodes en acties.

Kortingscodes en de hoogtes van de kortingen kunnen ieder moment worden aangepast.

Paula’s Choice acne review: conclusie & kopen

Na het lezen van mijn Paula’s Choice review en het zien van mijn eigen ervaringen weet je al dat ik zeer positief ben over het merk. Ze hebben tal van huidproducten voor verschillende huidtypes en huidproblemen die worden aanbevolen doormiddel van deskundig advies.

Paula’s Choice biedt producten aan van hoge kwaliteit die je huid zeker ten goede kunnen komen. Dit geldt voor acne patiënten, personen met andere huidproblemen of personen die simpelweg hun huid schoon en gezond willen houden.

Heb je nog vragen na het lezen van mijn Paula’s Choice review? Laat dan hieronder een reactie achter of neem zelf contact op met Paula’s Choice via:

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *