P-CL-E crème tegen acne en puistjes

Werkt deze crème voor acne + review

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
PCLE crème tegen acne en puistjes

Volgens Biodermal heeft maar liefst 90% van alle Nederlandse vrouwen last van huidproblemen of huidirritaties. Denk bijvoorbeeld aan een droge, gevoelige, onrustige of vlekkerige huid.

Om je huid te verzorgen kun je gebruik maken van de serie P-CL-E producten van Biodermal. Sommigen mensen vragen zich nog af of de P-CL-E crème tegen acne en puistjes kan worden gebruikt.

Hoewel ik zie dat de P-CL-E crème of PCLE crème geschikt kan zijn voor verschillende huidbehoeftes gebruikt Biodermal niet specifiek puistjes of acne-gevoelige huid. Daarom is het de vraag of deze crème daadwerkelijk voor acne gebruikt kan worden.

Hoe ontstaat acne?

Om erachter te komen of de PCLE crème geschikt is voor acne is het handig te weten hoe deze huidaandoening ontstaat.

Acne is het gevolg van poriën die verstopt en ontstoken raken. Er ontstaan dan namelijk mee-eters en puistjes. Deze zien eruit als witte of zwarte puntjes op de huid en rode bultjes, waar soms een witte kop op verschijnt.

Het kan verschillende oorzaken hebben waarom jij momenteel last hebt van acne. Waarschijnlijk heeft het te maken met hormonen.

Er zijn namelijk tal van redenen die ervoor kunnen zorgen dat de hormonen uit balans raken. Denk aan voeding, stress en slaapgebrek. Het gevolg is dat er meer talg wordt geproduceerd dan nodig is, en de poriën verstoppen.

Hoe gebruik je Biodermal tegen acne?

Biodermal bestaat al ongeveer 45 jaar. Ook wordt het merk soms aanbevolen door dermatologen. Daarom is het een betrouwbaar bedrijf.

De producten van Biodermal kunnen worden gebruikt om de huid te verzorgen. Zij hebben producten ontwikkeld voor verschillende huidproblemen en huidbehoeften. Zo bestaan er zelfs enkele specifieke Biodermal producten tegen acne.

Wat is P-CL-E crème?

Waarschijnlijk vraag jij jezelf af waar P-CL-E voor staat. Simpel, “P” staat voor proteïne, “CL” staat voor collageen en “E” staat voor vitamine E.

Goed om te weten is dat er meerdere P-CL-E producten zijn, namelijk:

  • P-CL-E Crème
  • P-CL-E Olie
  • P-CL-E Serum
  • P-CL-E Fluïde
  • P-CL-E CC-Fluïde
  • P-CL-E Body

De formulering van de P-CL-E crème is mild. Het product bevat lichaamseigen werkstoffen en natuurlijke extracten, zodat het natuurlijke herstellende vermogen van de huid kan verbeteren.

De ingrediënten zorgen er dus voor dat de huid zelf weer in actie komt. Ook worden schadelijke invloeden van buitenaf tegengegaan, zodat de huid weer in balans kan komen.

In de PCLE crème zit bijvoorbeeld ceratonia-extract. Dit wordt gezien als plantaardig alternatief voor collageen. Dit geeft de crème zijn beschermende en herstellende werking. Dankzij huideigen aminozuren en natuurlijke glycoproteïnen wordt de celvernieuwing bevordert. Bovendien kan vitamine E helpen de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Honderdduizenden vrouwen hebben de werking van P-CL-E ondervonden.

Laatst heeft Biodermal P-CL-E Body ontwikkeld. Hiermee kan de huid van het lichaam worden gehydrateerd, een rode huid worden gekalmeerd en tekorten in de huid worden aangevuld. Anderzijds is P-CL-E Olie bijvoorbeeld bedoelt om littekens en striae te verzorgen. Onbekend is of dit product ook helpt tegen acnelittekens.

Werkt P-CL-E crème tegen puistjes?

P-CL-E crème is dermatologisch getest, pH huidneutraal en multifunctioneel. Ook kan het worden gebruikt door personen met alle huidtypen. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat het ook kan worden gebruikt voor de acne-gevoelige huid.

Je kunt de crème bijvoorbeeld gebruiken als een dagcrème of een voedende nachtcrème.

Ook kun je de huid verzachten en intensief hydrateren. Dit kan gunstig zijn voor acne, omdat de talgproductie kan worden gereduceerd en er minder talg wordt opgeslagen in de poriën.

Daarnaast kan de celvernieuwing worden bevordert, waardoor poriën mogelijk minder snel verstopt raken met dode huidresten.

Bovendien kan de huid intensief worden verzorgd, zodat deze weer in conditie komt. Het resultaat is een huid die glad aanvoelt en er gezond en stralend uitziet.

Aangezien de P-CL-E crème een beetje vet is, kan de huid gaan glimmen. Het vettigheid is waarschijnlijk niet ideaal voor acne.

Daarom kun je overwegen te kiezen voor de P-CL-E fluïde. Dit is een lichtere en niet-vette textuur. Het smeert soepeler uit over de huid, plakt niet, trekt snel in en laat de huid niet glimmen.

Simpelweg breng je de P-CL-E crème aan op de huid van je gezicht en hals nadat je deze hebt gewassen. Vermijd hierbij de oogcontouren, omdat dit zeer gevoelige en dunne plekjes zijn.

P-CL-E crème review en ervaringen

De P-CL-E crème kan dus worden gebruikt als dag- en nacht verzorging voor meerdere huidproblemen.

Aangezien Biodermal nergens specifiek heeft aangegeven dat je het kan gebruiken als een crème voor acne, denk ik dat je beter voor andere producten kunt kiezen in jouw geval. Overweeg bijvoorbeeld Gladskin tegen acne.

Sommigen personen zweren bij de P-CL-E crème. Voor sommigen mensen is het echter wel een dure crème.

Een acne patiënt geeft aan dat de huid gaaf en zacht werd door het gebruiken van de P-CL-E crème. Iemand anders geeft aan dat het helpt tegen littekens na puistjes en roodheid op de huid. De persoon geeft eerlijk aan dat het even duurt voordat je resultaat gaat zien.

PCLE crème
PCLE crème

Beoordeling door Fleur,

28 mrt 2022
4

Een handige crème die veel kan betekenen voor de huid, maar het is onduidelijk of de PCLE crème ook specifiek geschikt is om de huid met acne te verzorgen.

P-CL-E crème gebruiken voor acne

Ik denk dat je het beste even Biodermal kan raadplegen om te vragen of de P-CL-E crème ook gunstig kan zijn voor acne. Er wordt namelijk nergens aangegeven dat de P-CL-E crème daadwerkelijk kan helpen voor acne.

Aangezien deze crème kan helpen de huid te beschermen en herstellen, kun je eventueel een verbetering opmerken van je acne. Het hydrateren van de huid en het bevorderen van de celvernieuwing kunnen bijvoorbeeld een positief effect hebben op acne.

Doe zelf je onderzoek en kies je favoriete PCLE product uit via onderstaande button.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *