De plaats van je puistjes en de betekenis

Ontdek de onderliggende oorzaak van jouw acne!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
oorzaak van acne achterhalen met de locatie

De plaats op jouw gezicht waar jij jouw puistjes en acne krijgt, zegt vaak iets over de gezondheid van jouw lichaam. Hierdoor kun je ook goed achterhalen wat nou de grote boosdoener is van je acne.

Chinese geleerden gebruiken deze techniek al erg lang om de oorzaak van acne te achterhalen en hier een passende behandeling voor te kiezen.

In dit artikel ga ik je dan ook alles vertellen over het achterhalen van de betekenis van acne aan de hand van de plaats. Je komt er achter wat de puistjes proberen te vertellen over de gezondheid van je organen. Ook zal ik je tips geven waarmee je de onzuiverheden kunt bestrijden.

Acne en puistjes op het voorhoofd

Wanneer je acne en puistjes hebt op je voorhoofd, dan kan dit ontstaan door verteringsproblemen, problemen met je dunne darm of je lever, een slecht slaapritme of het ervaren van stress. Ook kunnen de puistjes op het voorhoofd ontstaan door ongezonde voeding, wat vaak komt door een slecht slaapritme of het ervaren van stress. Vergeet ook niet dat de puistjes kunnen ontstaan door bepaalde artikelen die je in je haren stopt.

Om puistjes op deze locatie te bestrijden dien je elke nacht minimaal zeven uur te slapen, te letten op je voeding en elke dag twee liter water te drinken om gifstoffen weg te spoelen. Probeer bijvoorbeeld eens bij te houden wat voor een effect het heeft op je huid als je een tijdje geen suikerhoudende of bewerkte voedingsmiddelen meer eet en drinkt. Controleer ook of je momenteel gebruik maakt van comedogene haarverzorgingsproducten.

Puistjes rond de haarlijn

De plek die erg dichtbij het voorhoofd zit, is de haarlijn. Hier ontstaan vaak puistjes door het gebruiken van schoonheidsproducten die ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. De agressieve ingrediënten kunnen namelijk in de poriën trekken waardoor er een ontsteking, oftewel een puistje kan ontstaan. Denk ook aan bezwete hoofdbanden en hoeden die de huidporiën aan de bovenste rand van je gezicht kunnen irriteren.

De puistjes rond de haarlijn kunnen worden verholpen door over te stappen op gels of waxen en shampoos die geschikt zijn voor een acne gevoelige huid. Deze bevatten vaak geen agressieve ingrediënten, geuren, parabenen en sulfaat. Ook is het belangrijk dagelijks de huid goed te reinigen met een anti-acne middel. Zo voorkom je dat cosmetica restjes de poriën rond de haarlijn kunnen verstoppen.

Puistjes op de neus

Puistjes op de neus ontstaan veelal door een slecht eetpatroon. Ook kunnen puistjes en acne op je neus ontstaan door problemen in je darmen, brandend maagzuur of een verkeerde bloedsomloop.

Puistjes op je neus zou je kunnen verminderen door meer vitamine B te nemen en minder gekruid voedsel en zout te eten. Ook helpt het om regelmatig je neus te reinigen.

Puistjes op de slaap en rondom of tussen de wenkbrauwen

Acne en puistjes in de buurt van je wenkbrauwen en/of je slaap heeft vaak te maken met een verkeerde bloedsomloop, problemen in de galblaas of het nuttigen van veel vettig voedsel. Merk je dat je veel puistjes op deze plaats krijgt als je een avond veel hebt gedronken? Dan kan alcohol de oorzaak zijn.

De puistjes kunnen worden verminderd door voldoende water te drinken, bewerkte, vette voedingsmiddelen en alcohol te vermijden. Controleer ook eens of je gevoelig bent voor lactose.

Puistjes en acne op de wangen

Puistjes en acne op je wangen hebben vaak te maken met stress. Heb je in deze zone vaak puistjes en acne? Dan kan het heel goed zijn dat dit door stress komt. Ook kunnen puistjes in dit gebied ontstaan door long of leverproblemen, te veel en te grote porties eten, maagklachten of viezigheid dat in aanraking komt met de huid.

De oplossing is om minder te roken en spullen die in aanraking komen met je wangen, zoals telefoons en kussenslopen vaker te wassen. Was ook je gezicht elke dag met een milde reiniger. Gebruik tevens een geurvrij wasmiddel voor het wassen van je kussensloppen om irritatie van de wangen te voorkomen.

Puistjes rond je mond en lippen

Puistjes rond de mond en lippen hebben vaak te maken met een probleem met je darmen of het eten van te veel pittig of gefrituurd voedsel. Ook kunnen lippenstiften en lippenbalsems invloed hebben op puistjes op deze plek.

Heb jij last van puistjes rond deze locatie? Eet dan voldoende vezels, natuurlijke producten groenten en fruit. Wellicht kun je ook overstappen op een ander merk tandpasta zonder fluoride.

Puistjes op je oren

Puistjes op je oren duiden er vaak op dat er iets mis is met je nieren. Bijvoorbeeld wanneer je nieren niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen of water krijgen.

De behandeling voor de puistjes op deze plaats is misschien het drinken van voldoende water en het verminderen van de hoeveelheid cafeïne, suiker en zout dat je binnenkrijgt. Water kan erg goed helpen bij het wegspoelen van acne veroorzakende gifstoffen.

Puistjes op je kin en kaak

Puistjes op je kin en kaak ontstaan vaak wanneer je gynaecologische problemen of veel stress hebt. Ook kan de betekenis van deze plaats zijn dat de hormoonhuishouding niet in balans is. Denk bijvoorbeeld aan de hormonale onbalans als je zwanger bent of in de pubertijd zit of door hormonen in voedingsmiddelen. Er kan ook iets mis zijn met je nieren. Vaak ontstaat er een zware vorm van acne op deze plaats, namelijk hardnekkige cystes.

Om de hormoonhuishouding weer in balans te krijgen, kan je ervoor kiezen om omega-3-supplementen te slikken of genoeg voedingsmiddelen met omega-3 te eten. Het is belangrijk dat je niet te veel aan je gezicht zit. Ook kan het erg helpen om voldoende water te drinken en rust te nemen.

Op mijn website die je thans bekijkt staan honderden artikelen over acne en puistjes. Je kunt hier alle betekenissen van puistenplekken ontdekken.

De plek van je acne vertelt niet altijd over de onderliggende oorzaak

De betekenis achterhalen door naar de plek van je acne te kijken, is een goede manier om te zien wat er in ons lichaam gebeurt. Het is echter raadzaam om een arts te raadplegen als je zeker wilt zijn of je daadwerkelijk acne hebt door een specifieke onderliggende oorzaak. Persoonlijk raad ik je aan om je levensstijl aan te passen. Je huid kan hier al aanzienlijk door verbeteren.

Er zijn nog tal van andere betekenissen van acne die niet zijn besproken op deze pagina. Daarom kun je mijn gratis e-book downloaden. Je leert dan de echte oorzaken van acne te ontdekken.

Wil je ook even in de reacties laten weten of je misschien zelf een betekenis van je acne hebt herkent in combinatie met een plaats waar je momenteel puistjes hebt? Ik ben erg benieuwd!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *