Plotselinge uitbraak puistjes

10 tips om een uitbraak van oneffenheden op de huid tegen te gaan!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
plotselinge uitbraak puistjes

Een plotselinge uitbraak van puistjes kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn gelukkig verschillende manieren om een puisten uitbraak effectief tegen te gaan.

Na de pubertijd verdwijnen de puistjes meestal vanzelf. Echter, dit is niet het geval bij ongeveer 1 op de 5 mensen waardoor acne nog jaren kan duren. Je kunt dan in ieder geval proberen meer controle te gaan krijgen over de puistjes.

De grootste orgaan van je lichaam is je huid. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzorgen en vitaal te houden om plotselinge uitbraken van puistjes te voorkomen.

Liever het informatieve gedeelte overslaan en door naar het praktische gedeelte? Download mijn gratis e-book, zodat je de meest effectieve en snelle oplossing gaat krijgen tegen puistjes!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat kun je doen tegen een plotseling uitbraak van puisten?

Er zijn verschillende acne behandelingen die je kunt ondergaan in de Nederlandse markt. Echter heeft het voor mij, en voor vele andere geholpen om het probleem bij de bron uit te roeien, in plaats van de symptomen te bestrijden.

Door een schoonheidsspecialist te bezoeken of middeltjes te gebruiken zullen puistjes tijdelijk verdwijnen. Hierna kun je uit het niets weer last krijgen van puistjes, omdat het echte probleem nog niet is opgelost.

In deze blog ga je dan ook 10 natuurlijke tips geven wat helpt tegen puistjes. Door de besproken tips herhaaldelijk toe te passen kun je weleens de acne voorgoed verhelpen.

De onderstaande video kan wellicht ook helpen om een acne uitbraak te bestrijden.

Ontdek de meest effectieve en snelle oplossing tegen een uitbraak van puistjes

Download direct mijn gratis e-book met de top 10 gemaakte fouten bij acne, en uiteraard de oplossingen!

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

#1: Slaap voldoende en rust uit

De eerste tip tegen een plotselinge uitbraak puistjes is het vermijden van stress. Stress en acne hebben een verband. Door stress kunnen hormoonschommelingen plaatsvinden wat slecht is voor puisten. Voldoende slapen (minimaal 7 uur) en uitrusten kan helpen acne uitbraken tegen te gaan. Het is goed voor zowel je huid als je algemene gezondheid.

#2: Let op slechte suikers

Een uitbraak van puisten kan ontstaan door het binnenkrijgen van bepaalde voeding. Eerder schreef ik over de invloed van zuivel, eiwitten en melk op acne. Koolhydraten en geraffineerde suikers verstoren namelijk je bloedsuikerspiegel. Dit leidt tot ontstekingen op de huid en een verslechterde immuunsysteem. Volgens onderzoek zou een grote hoeveelheid insuline in je bloed, acne ontwikkelen en verergeren. Om uitbraken tegen te gaan kun je dus beter voor voeding met een lage glycemische index kiezen.

#3: Meer sporten en lichaamsbeweging

Door meer te sporten en je lichaam te bewegen kun je stress vermijden. Tevens kun je hiermee je hormonen en bloedcirculatie een boost geven. Het zweten kan bovendien helpen de huid zichzelf te laten reinigen. Vergeet daarna niet om te douchen, anders kan het zweet in de poriën gaan trekken en uiteindelijk ontsteken.

#4: Drink minimaal 2 liter water per dag

Je hebt vast en zeker al vaker gelezen dat het drinken van water helpt tegen acne. Echter passen weinig mensen de tip toe in hun leven. Ga dus elke dag minimaal 2 liter water te drinken en kijk wat dit met je huid doet. Door water te drinken kun je op een natuurlijke manier je lichaam reinigen van onderhuidse bacteriën en toxines, wat goed is voor de bloedcirculatie.

#5: Let op met zonnen

De meningen zijn verdeeld of zonnen helpt tegen acne. Te veel zonnen of te vaak naar naar de zonnebank gaan is in ieder geval nooit goed. De huid kan namelijk flink beschadigt raken. Bij sommigen helpt het echter om soms naar een zonnestudio te gaan. Vergeet niet om een zonnebrand (die geschikt is voor acne) op te doen. Normale zonnebrand kan de poriën volledig blokkeren waardoor een plotselinge uitbraak op de loer ligt.

#6: Neem Omega 3 tegen puistjes

Producten met Omega 3 staan bekend om hun helende werking bij acne. Het voorkomt namelijk ontstekingen en reduceert de talgproductie. De gezonde vetten kunnen je ook beschermen tegen hart- en vaatziekten. Voorbeelden van producten met daarin Omega 3 zijn: lijnzaadolie, vlees, groene bladgroente, vis en in schaal- en schelpdieren.

#7: Het reinigen van je gezicht

Gedurende de dag komen er allerlei toxines en stoffen op de huid terecht. Het is daarom van belang regelmatig je gezicht te reinigen. Probeer elke dag meerdere keren je gezicht te wassen met koud water. Gebruik hierbij een geschikt verzorgingsmiddel voor jouw droge, vette of normale huid. Wassen helpt poriën te beschermen en een plotselinge uitbraak van puistjes te voorkomen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

#8: Cosmetica en een puisten uitbraak

Als je veel last hebt van acne is het begrijpelijk dat je het liefst een dikke laag make-up op je gezicht doet om de puistjes minder zichtbaar te maken. Make-up kan er echter voor zorgen dat je huid wordt afgesloten en niet goed kan ademen. Het gevolg is dat de poriën verstoppen en een uitbraak van puisten ontstaat. Kies voortaan voor niet-comedogene make-up. Ook doucheproducten en haargels kunnen acne aanwakkeren en verergeren.

#9: Verschoon regelmatig je beddengoed en kussenslopen

Als je slaapt, vallen er dode huidcellen van je huid. Het vuil en de bacteriën belanden dus op je bed. Daarnaast kan gel of wax uit je haren op je kussenslopen terecht komen. Het is uiteraard niet fijn om hier op te liggen als je acne hebt. Verschoon daarom dagelijks je kussenslopen. Probeer ook je gezicht niet aan te raken, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich te verspreiden.

#10: Stop met sigaretten roken en alcohol drinken

Door veel te roken komen meerdere gifstoffen in je huid terecht. Ook het drinken van te veel alcohol is slecht de lever en gezondheid. In beide gevallen zal je huid sneller uitdrogen. Sterke drank en bier (vanwege de hoge glycemische index) schijnen gevaarlijker zijn voor acne dan rode of witte wijn. Je kunt zelf controleren of jouw huid door sigaretten en/of alcohol wordt beïnvloed. Als het zo is, heb je een extra reden om te stoppen met deze middelen, namelijk: het voorkomen van een plotselinge puisten uitbraak.

Vaak last van een plotselinge uitbraak puistjes? Krijg direct toegang tot de meest effectieve methode!

In deze blog heb je tips gekregen om een plotselinge uitbraak van puistjes zoveel mogelijk tegen te gaan.

Het kan zomaar zo zijn dat je al jaren rondloopt met acne, en al van alles hebt geprobeerd. De meeste middeltjes en behandelingen werken dan ook maar tijdelijk, waarna de acne na een tijdje in een uitbraak terugkeert.

In mijn gratis e-book omschrijf ik stap-voor-stap de beste behandelingen tegen acne. De ervaringen van onze gebruikers zijn uitstekend. Het is echt een combinatie van de juiste (niet teveel) verzorging van je huid, je overige verzorging en voeding.

Je gaat leren wat de meeste mensen fout doen in hun strijd tegen puistjes. Door op de onderstaande groene knop te drukken kun je de revolutionaire methode bekijken:

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Het kan even duren voordat je acne volledig verdwijnt. Geef niet op en neem ook eens een kijkje tussen de andere blogs.

Heb je zelf nog een super tip tegen een plotselinge uitbraak puistjes? Reageer dan even hieronder in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *