Puist gaat niet weg

Wat kun je doen tegen puisten die niet weg gaan?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Als een puist niet weg gaat uit zichzelf, kun je verschillende dingen doen. Op deze pagina vertel ik je over enkele manieren om puistjes weg te werken. Aan het einde leer je ook een methode kennen om snel puistjes te verminderen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
puist gaat niet weg

Puist gaat niet weg? Gaan mee-eters vanzelf weg? Misschien valt je puistje niet heel erg op. Het kan wel vervelend zijn als een puist niet weg gaat na een tijd. Normaal verdwijnen puistjes binnen enkele weken. Het is dus goed om te onderzoeken of het daadwerkelijk een puistje is.

Rode plekjes en witte bultjes op het gezicht kunnen bij iedereen voorkomen. Puistjes kunnen zelfs pijnlijk aanvoelen. Ik kan dan ook begrijpen dat je zo snel mogelijk de puistjes wilt verwijderen. Probeer ze echter niet uit te knijpen. Op deze pagina zal ik je vertellen wat je wel kunt doen als een puist niet weg gaat, en hoe je puistjes in de toekomst kunt voorkomen.

Puistjes zijn te herkennen aan rode bultjes en witte kopjes op de huid. Een puist ontstaat door opgehoopd talg en vuil wat een ontsteking wordt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen onder- en bovenhuidse puisten. Puistjes ontstaan voornamelijk op het gezicht en de rug. In bepaalde periodes zoals puberteit en zwangerschap kunnen meer puistjes ontstaan.

Mocht een puist veel pijn doen en telkens terugkomen, is het raadzaam om een afspraak te maken bij een arts of schoonheidsspecialiste.

Wat kun je doen als een puist niet weg gaat?

Als je nu last heb van puistjes, wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk weer weg gaan. Hieronder vertel ik wat je wel en niet moet doen als een puist niet weg gaat.

Zelf puistjes verwijderen

Het is begrijpelijk dat je je puistjes vandaag al wilt zien verdwijnen. Echter kunnen er littekens en gaatjes in de huid ontstaan als pukkels verkeerd worden uitgeknepen. Ook kunnen de puistjes opnieuw terugkomen als er bacteriën vrij komen tijdens het uitknijpen of vuil onder je nagels in het wondje komt. Daarom kun je het beter niet riskeren om zelf puistjes te verwijderen.

Anticonceptiepil gebruiken

De anticonceptiepil kan voor vrouwen wel eens de oplossing zijn voor puistjes die niet weg gaan. Dankzij de anticonceptiepil zullen hormonen weer in balans raken, wat goed is bij puistjes. Mannen kunnen geen gebruik maken van de pil.

Puistjes professioneel laten behandelen

Puistjes uitknijpen kan op een veilige manier door een afspraak te maken met een schoonheidsspecialist. Bij ernstige vormen van acne kun je besluiten een afspraak te maken met je huidarts. Er zal dan naar een passende acne behandeling worden gezocht.

Tips tegen puistjes die niet weg gaan

Voorkomen is beter dan genezen! Ik raad je dan ook aan om je lichaam en huid gezond te houden. Dat komt het aantal puistjes zeker ten goede. Zie hieronder enkele tips om puistjes en acne te voorkomen:

  1. Het gezicht reinigen
  2. De huid verzorgen
  3. Voldoende water drinken
  4. Vermijd bepaalde voeding
  5. Slaap voldoende

1. Het gezicht reinigen

Een bekende oorzaak van een puist die niet weg gaat is het niet reinigen van de huid. Het is van belang om zowel in de ochtend als avond je gezicht te reinigen. Hierdoor zullen poriën minder snel verstoppen en ontstekingen worden voorkomen. Vergeet ook niet om je make-up te verwijderen. Gebruik onze gezichtsreinigingsproducten voor een betere huid.

2. De huid reinigen

Het kan helpen een hydraterende crème op de huid aan te brengen als een puist niet vanzelf weg gaat. Daarnaast zullen nieuwe puistjes worden voorkomen. Door je huid te voeden zal er minder talg worden aangemaakt, wat de kans op puistjes aanzienlijk kleiner maakt. Kies voor verzorgingsmiddelen die geschikt zijn bij acne. Vermijd dus producten waarin alcohol of zeep wordt gebruikt. Anders kan de huid uitdrogen en poriën verstoppen. Het zal dan nog langer duren voordat een puist weg gaat.

3. Voldoende water drinken

Door water te drinken kan je lichaam afvalstoffen afvoeren. Talg is bijvoorbeeld een afvalstof. Drink daarom 2 liter water per dag om veel afvalstoffen af te kunnen voeren en je poriën schoon te houden.

4. Vermijd bepaalde voeding

Door gezond te eten en genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen zal je huid gezonder worden. Er wordt ook wel eens gezegd dat voedingswaren als varkensvlees en chocola puistjes zouden veroorzaken. Echter blijft het voornaamste advies om gezond en gevarieerd te eten.

5. Slaap voldoende

Voldoende slaap is goed voor je huid. In de nacht herstelt de huid zich namelijk. Voorkom ook stress en rust veel uit.

Puist gaat niet weg: de oplossing!

Je hebt nu gelezen wat je kunt doen als een puist niet weg gaat, en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen.

Er zijn echter nog tal van andere manieren om snel een puist te verwijderen.

In de meeste gevallen gaat een puist niet weg, omdat de echte onderliggende oorzaken niet worden aangepakt met een verzorgingsmiddel of medicijn.

In mijn e-book, Leven Zonder Acne, laat ik je stap-voor-stap zien hoe je voor de langere termijn je puistjes kunt verminderen.

Klik op de knop hieronder om naar de revolutionaire methode te gaan.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *