Puist weg in 1 uur

Ontdek 15 natuurlijke producten om van puistjes af te raken binnen één uur!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
puist weg in 1 uur

Een puist weg in 1 uur? Een puistje kan helaas niet helemaal verdwijnen binnen één uur. Je hebt echter wel veel mogelijkheden om de zichtbaarheid van puistjes te verminderen in 1 uur.

Je kunt bijvoorbeeld een puistje of de roodheid minder laten opvallen door te camoufleren. Je kunt hierbij verschillende natuurlijke producten gebruiken die je waarschijnlijk thuis al hebt liggen. Daarnaast zijn er speciale camouflerende producten verkrijgbaar bij de drogisterij.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij razendsnel van jouw puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

Het is mogelijk puisten te verwijderen in 1 uur. Het wondje van het puistje zal echter moeten genezen voordat je er helemaal niets meer van ziet. Binnen enkele dagen kun je er wel voorgoed vanaf zijn. Dit is natuurlijk een klein beetje afhankelijk van de ernst van het specifieke puistje.

Let op: In dit artikel worden producten besproken die mogelijk schade kunnen toebrengen aan je huid bij verkeerd gebruik. Doe dus altijd zelf voldoende onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Hoe gaat een puist weg in 1 uur?

Hieronder ga ik je vertellen over een aantal producten waarmee je snel de zichtbaarheid van een puistje kunt verminderen. Een puist wegwerken in 1 uur kan hiermee erg goed lukken.

Het zijn in totaal 15 verschillende natuurlijke producten. Hierdoor zal er vast en zeker een product tussen zitten die jij thuis al hebt liggen en dus direct kunt gebruiken om je puistjes te verwijderen in 1 uur.

Aan het einde van dit artikel laat ik je ook kennis maken met een betere methode. Lees dus verder tot het einde, zodat jij jouw puistjes snel en blijvend kunt verwijderen.

Laten we eerst kijken naar de manieren om een puist weg te werken in 1 uur.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

1. Citroen

Citroen en dan met name citroensap kan helpen je puistje te laten verdwijnen in korte tijd. Dep rustig wat citroensap op het puistje en laat het intrekken. Je hoeft de sap niet af te spoelen van je huid. Dankzij stoffen in de citroensap kan je puistje al verminderen binnen 1 uur.

Citroensap droogt het puistje en de huid uit. Dit bevordert het proces, waardoor het puistje sneller verkleint en verdwijnt. Let er wel op dat je niet in de zon komt als er citroensap op je huid zit om te voorkomen dat een stukje huid gebleekt wordt.

puist weg met citroen
citroen tegen puistjes

2. Ijs(blokje)

Het tweede product om een puist te verwijderen in 1 uur is een ijsblokje. Een ijsblokje kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een afspraak hebt en echt niet wil worden gezien met een puistje. Normaal wordt ijs bij blessures gebruikt, maar je kunt het ook gebruiken voor je vervelende puistjes.

Neem een ijsblokje en wikkel hem in een schone doek. Houd dit even tegen het puistje aangedrukt. Dankzij ijs kan de ontsteking, zwelling en roodheid van de puist verminderen in een korte tijd. Ook kan dit natuurlijke middel verdere ontsteking van de huid voorkomen.

3. Honing

Natuurlijke, onbewerkte honing doodt bacteriën en werkt hydraterend op de huid. Het is dus een erg goed middel om in te zetten tegen je puistjes. Smeer wat verdunde honing op het puistje, laat het intrekken en was het na een uur van je gezicht af.

Voordat je gaat slapen, kun je wat honing smeren op je puistjes. Vervolgens doe je een pleister of gaasje eroverheen, zodat de honing goed blijft zitten. Mocht je last hebben van meerdere puistjes, dan kun je honing ook gebruiken als een gezichtsmasker. Het gezichtsmasker laat je 15 minuten intrekken.

Een mengsel van honing en kaneel kan tevens erg effectief zijn. Een beetje honing met een halve theelepel kaneel aanbrengen op het puistje, voor 20 minuten laten intrekken, afspoelen en klaar ben je.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

4. Zeezout

Zeezout werkt goed bij het doden van bacteriën en het uitdrogen van puistjes. Meng 2 eetlepels water met 1 eetlepel zeezout. Breng het mengsel aan op het puistje en laat het de hele nacht intrekken.

5. Tandpasta

Volgens vele bronnen op internet kan natuurlijke tandpasta soms effectief zijn tegen puistjes. Dankzij het uitdrogende effect van tandpasta kan de zichtbaarheid van je puistje al verminderen in 1 uur. Je kunt ook besluiten tandpasta de hele nacht in te laten trekken voor een beter resultaat.

Tandpasta op je huid smeren klinkt misschien raar, omdat het plakkerig is en naar pepermunt ruikt. Er wordt echter beweerd dat tandpasta de ontsteking in je puistje afremt, talg uit de puist trekt en de zwelling slinkt.

Let erop dat je geen gel-tandpasta gebruikt en de tandpasta geen sodium lauryl bevat. Dergelijke ingrediënten kunnen namelijk irritatie veroorzaken op je huid. Het gebruiken van tandpasta heeft dan ook vaak flinke huidirritatie of zelfs huidbeschadiging opgeleverd.

6. Aspirine

Aspirine is een medicijn welke bij veel klachten kan worden ingezet, en misschien ook tegen puistjes. Je dient de aspirine fijn te stampen en te mengen met warm water, zodat het een pasta/crème wordt. Breng het mengsel aan op het puistje en laat het 2 uur zitten. Hierna was je het eraf met water.

Door ontstekingsremmende effecten van aspirine kan het puistje verdwijnen. Je kunt het mengsel zelfs op al je puistjes smeren. Helaas droogt aspirine de huid ook uit. Je kunt deze tip dus beter overslaan als je al een droge huid hebt.

7. Bananenschil

Het klinkt misschien een beetje gek: “je puist weg in 1 uur dankzij een bananenschil”. Toch kunnen banenschillen waarschijnlijk helpen bij allerlei klachten, zoals hoofdpijn, insectenbeten, wratten, jeuk, rimpels en puistjes. Bananenschillen bevatten namelijk luteïne en antioxidanten. Deze stoffen vormen zich om in je lichaam tot vitamine A. Een bananenschil kan helpen de ontsteking van een puistje af te remmen.

Voordat je gaat slapen, dien je de binnenkant van de bananenschil over je gezicht te wrijven. Je laat de schil twee uur intrekken in je huid. Als je geen haast hebt, dan kun je het zelfs de hele dag laten intrekken voordat je het eraf wast. Hierdoor kunnen alle voedingstoffen uit de bananenschil optimaal worden opgenomen in de huid.

puist weg in 1 uur bananenschil
Puist weg in 1 uur met bananenschil

8. Groene thee

Groene thee bevat antioxidanten, wat goed is voor je huid. Laat een groene thee zakje intrekken in heet water. Nadat de thee goed is ingetrokken, verwijder je het zakje uit het water. Vervolgens leg je het afgekoelde zakje thee op de plekken van je puistjes.

9. Tea Tree olie

Tea Tree olie wordt vaak in producten verwerkt, zoals crèmes en bodylotions. Voor de beste werking op je puistje kun je pure tea tree olie gebruiken. Voordat je gaat slapen, breng je wat verdunde tea tree olie met een dragerolie aan op het puistje en laat dit de hele nacht intrekken. Puistjes kunnen dan verkleinen en rode vlekjes kunnen worden weggewerkt.

10. Sinaasappel

De tiende manier om een puist weg te halen in 1 uur is door de schil van een sinaasappel te gebruiken. Hiervoor druppel je wat water op de witte kant en slaat er een paar keer op met een zwaar voorwerp . Met de schil zou je de puistjes en huid kunnen masseren. Wees ook bij deze methode weer erg voorzichtig en doe vooral je eigen onderzoek.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

11. Aardbeien

Aardbeien worden bijvoorbeeld gebruikt om tanden te witten. Je kunt de bovenste kant van aardbeien bijvoorbeeld ook gebruiken als anti-puisten middel. Wanneer je de bovenste kant van de aardbei afsnijdt en dit stukje een half uurtje laat intrekken, kan het je puistjes ten goede komen.

12. Muntblaadjes

Misschien drink je regelmatig verse muntthee, waardoor je muntblaadjes thuis hebt liggen. Je kunt dan muntblaadjes gaan inzetten tegen je puistjes. Door een blaadje tussen je vingers te wrijven, zal er sap vrijkomen. Het sap kun je aanbrengen op het puistje.

13. Tomaat

Een andere manier om je puist weg te werken in 1 uur is door een schijfje tomaat te gebruiken. Je brengt het schijfje aan op de huid en laat dit opdrogen. Sap uit de tomaat droogt het puistje uit en doodt bacteriën. Mocht je veel pukkels op je gezicht hebben, kun je een wattenschijfje deppen in verse tomatensap en dit over je gezicht wrijven. Na een uurtje was je het weer van je gezicht.

14. Soda

Soda is ook bekend als zuiveringszout en baking soda. Soda heeft dezelfde werking als tandpasta. Je maakt een crème door soda en water te mengen, waarna je het mengsel de hele nacht laat intrekken in je puistje.

15. Witte azijn

Gezichtsreinigers tegen puistjes kunnen wel eens bitter ruiken. Dit komt door de azijn in de reinigers. Dankzij de zuurgraad van witte azijn lost talg op binnen een puist. Doordat talg naar buiten wordt getrokken, kan de grootte van een puistje afnemen en het uiterlijk verbeteren . Dep dus rustig wat appelazijn op je puistje.

Puisten weg in 1 uur? Deze methode werkt snel en voor de lange termijn!

In dit artikel ‘puist weg in 1 uur’ heb ik 15 natuurlijke producten toegelicht waarmee je mogelijk een puist (deels) kunt verwijderen. Je weet nu in ieder geval hoe je tijdelijk de zichtbaarheid van je puistjes kunt verminderen.

Probeer het een en ander uit in overleg met een arts om te bepalen wat voor jou het beste resultaat oplevert. Om er zeker van te zijn dat er geen vreemde reacties ontstaan op de huid van je gezicht, kun je eerst wat van het product aanbrengen op de binnenkant van je elleboog en in de gaten houden wat er gebeurt.

Je moet begrijpen dat deze producten eigenlijk niet zijn bedoeld om puistjes te behandelen, en ik je dus aanraad echte huidverzorgingsproducten te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beste crèmes tegen acne.

Begrijp ook dat het onderliggende probleem van je puistjes niet wordt verholpen met een natuurlijk middel of huidverzorgingsmiddel. De kans is dus groot dat je puistjes terugkomen na het inzetten van één van de besproken producten.

In mijn gratis e-book bespreek ik meer met je dan enkel methodes waarmee je tijdelijk symptomen van puistjes kunt bestrijden. Om voor de lange termijn verlost te raken van acne moet je namelijk vaak meerdere kernoorzaken oplossen in plaats van alleen een middel op je puistjes aan te brengen.

Wil jij je ook nooit meer zorgen hoeven maken om puistjes, en weten hoe je er voor de langere termijn van af kunt komen? Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot het gratis e-book én lees wat anderen vinden van de methode!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Puistjes kunnen pijnlijk zijn en personen zelfs vreselijk onzeker maken. Door je huid goed te behandelen en andere acne oorzaken op te lossen, heb je de meeste kans snel puisten te verwijderen en onzuiverheden in de toekomst te voorkomen.

De 15 tips uit dit artikel dien je niet dagelijks toe te passen. Het droogt namelijk niet alleen de pukkels uit, maar ook de huid eromheen. De besproken middelen worden immers ook niet expliciet verkocht om puistjes te verwijderen in 1 uur.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *