Puisten op kin bestrijden

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
puisten op kin bestrijden

Puistjes op je kin bestrijden? Je puistjes kunnen op verschillende manieren worden bestreden. Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen te maken krijgen met puisten op de kin. Door de pukkels op de juiste manier te bestrijden, zullen ze snel verdwijnen.

Puistjes op de kin zijn erg vervelend. Ze zitten namelijk op je gezicht, en dus in het zicht van al je collega’s en vrienden.

Doorgaans ontstaan puistjes op je kin op dezelfde manier als dat een doorsnee pukkel ontstaat. Talgkliertjes kunnen namelijk verstopt raken met overtollig talg, vuil en bacteriën. Hierdoor ontstaat een ontsteking, oftewel een puistje.

De kin is een plek waar zich veel talgkliertjes bevinden. Op en rondom de kin wordt dus veel talg geproduceerd en vuil opgestapeld. Het is daarom een extra gevoelige plek voor puistjes.

Voornamelijk krijgen jongens en meisjes in de pubertijd last van jeugdpuistjes op hun kin. De hormonen beginnen in deze periode erg op te komen waardoor het lastiger is om puistjes te bestrijden. Echter, ook vrouwen vanaf 25 jaar kunnen veel last ondervinden van puistjes op hun kin.

Puisten op je kin bestrijden doe je zo!

Heb je last van een puistje of zelfs meerdere grote puisten op je kin? Je kunt dan verschillende dingen doen om je puisten te bestrijden en in de toekomst te vermijden, bijvoorbeeld: 

  1. Reinig regelmatig je huid
  2. Let op je voeding
  3. Ga sporten
  4. Let op met make-up
  5. Gebruik een gezichtsmasker
  6. De Leven Zonder Acne Methode (aanrader)

Hieronder ga ik je de verschillende tips nader toelichten.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

1. Reinig regelmatig je huid


De eerste manier om puisten op je kin te bestrijden is door je huid regelmatig te reinigen.

Een puistje op je kin ontstaat van binnenuit, maar kan sterk worden beïnvloedt van buitenaf. Door vuil en aanrakingen bijvoorbeeld. Door je huid regelmatig te wassen wordt het vuil van buitenaf tegen gehouden.

Was daarom minimaal 2 keer per dag je gezicht. Vooral wanneer je een vette huid hebt en/of make-up draagt, is het belangrijk om dit echt te gaan doen. Het vuil in de make-up kan namelijk de boosdoener zijn van je puistjes.

puistjes kin bestrijden
Puistjes bestrijden door je kin te reinigen.

Mocht je bij het wassen van je huid een speciaal reinigingsmiddel gebruiken, zal het ook nog eens helpen je huid gezonder te houden. Kies wel voor een middel dat bij jouw huidtype past.

2. Let op je voeding


Zoals ik net vertelde ontstaan puisten van binnenuit. Hierop kun je inspelen door het probleem aan de binnenkant te bestrijden. In veel gevallen zal de kwaliteit van je huid zichtbaar verbeteren door een gezonder voedingspatroon na te leven.

Voedingsmiddelen met daarin veel suiker en/of kunstmatige toevoegingen zijn bijvoorbeeld niet goed voor je lichaam. Suiker zorgt er namelijk voor dat hormonen uit balans raken. Dit zal resulteren in puistjes op je kin.

Natuurlijke voedingsmiddelen zoals, appels en kiwi’s worden sterk aangeraden om puistjes te bestrijden.

Groente en fruit bevat onder andere veel vitamine C. Vitamine C is zeer effectief voor het bestrijden van pukkels en huidontstekingen. Ook bevatten groente en fruit veel andere vitamines en mineralen die je gezond houden.

3. Ga sporten


Sporten is goed voor het hele lichaam, inclusief puistjes op je kin te bestrijden. Door te sporten verbeter je de doorbloeding van je haarvaatjes en huid. Hierdoor zal er minder snel een onzuivere huid ontstaan en geneest acne sneller.

Door in de schone buitenlucht te sporten zal je lichaam meer voorzien zijn van zuurstof. Dit heeft positieve effecten op je huid. Dat komt omdat het aantal bloedcellen groeit en organen beter worden doorbloed.

Het kan slim zijn om (sport)oefeningen uit te voeren die je rust geven. Stress is namelijk ook een belangrijke factor voor het krijgen van puistjes op je kin. Door te sporten zal je het aantal stresshormonen verminderen op natuurlijke wijze.

sporten tegen kin acne
Oefeningen om stress te verminderen.

Ontspannen is goed voor je huid. Zorg dus ook dat je een goede nachtrust neemt. Als je te weinig slaapt, zal je eerder gestrest raken en zal je lichaam meer insuline aanmaken. Dit kan beide je lichaam doen ontregelen wat zichtbaar wordt als puistjes.

4. Let op met make-up


Na het ontdekken van een puistje op de kin zijn de meeste mensen geneigd om het puistje te camoufleren met een dikke laag make-up. Echter kan dat de huidstructuur en het aantal pukkels juist doen verergeren.

Puistjes ontstaan wanneer poriën verstopt raken. Make-up zorgt er dan ook juist voor dat de poriën verstopt raken. Daarom is het verstandig om uit te kijken met het dragen van make-up als je puistjes op je kin wilt bestrijden.

Kan je het niet laten om zonder make-up, de deur uit te gaan? Kies dan voor een ademende make-up variant. Ook dien je make-up meteen te verwijderen wanneer je thuiskomt. Zo ben je de huid niet onnodig aan het irriteren.

5. Gebruik een gezichtsmasker


De vijfde tip om puisten op je kin te bestrijden is door een gezichtsmasker aan te brengen. Dit doe je nadat jij je gezicht hebt gewassen of gestoomd. Je poriën staan dan open waardoor de werkende stoffen van het gezichtsmasker optimaal kunnen intrekken.

Na het verwijderen van je gezichtsmasker dien je de huid goed schoon te maken met koud water. Hierdoor sluiten de poriën zich weer. Wanneer je de huid niet goed schoonmaakt, blijven de poriën open staan en kan vuil zich makkelijk ophopen. Dat willen we natuurlijk voorkomen :-).

6. De Leven Zonder Acne Methode


In dit artikel heb je gelezen over het bestrijden van puistjes op je kin. Ook heb je enkele tips gekregen om puistjes in de toekomst te vermijden.

Wil jij nu zo snel mogelijk je pukkels bestrijden zonder allerlei medicijnen, dure behandelingen en chemische middeltjes? Maar gewoon stap-voor-stap leren hoe je de kernoorzaken van puistjes aanpakt? Dan raad ik je aan mijn methode “Leven Zonder Acne” te bekijken. Dankzij deze methode zullen je puistjes zichtbaar verminderen voor de langere termijn.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Het kan verstandig zijn het een en ander uit te proberen om te kijken wat voor jou het beste resultaat oplevert. Puistjes op de kin kunnen zorgen voor een onprettig gevoel en zelfs pijnlijk zijn. Door de huid rondom je kin goed te behandelen, heb je de meeste kans om de puisten te verwijderen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ps. Heb je nog vragen over het bestrijden van puistjes op je kin? Aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *