Puistjes op schouders

Ontdek 10 tips om er zelf van af te komen!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
puisten op schouders

Puistjes op je schouders? Zowel jongeren als ouderen kunnen last krijgen van puistjes op hun schouders.

Vooral in de zomer kunnen er opeens veel grote puisten op de rug en schouders zichtbaar worden. De ontstekingen op de schouders zijn vaak groter dan bulten op andere plekken van het lichaam. Als je bij warm weer graag een jurkje of bikini wil dragen, dan is het hebben van een onaantrekkelijke huid natuurlijk erg vervelend.

Puistjes op je schouders ontstaan bijvoorbeeld door een opstapeling van vuil, talg en zweet. Door het dragen van T-shirts kunnen de puistjes worden afgesloten van lucht, waardoor de problemen verergeren. Vaker hebben de problemen te maken met hormonen.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Acne op de schouders is moeilijker te verwijderen dan normale puistjes, omdat je er moeilijker bij kunt komen. Toch wil ik je in deze blog 10 tips geven om de puistjes zelf te verzorgen, zodat je niet gelijk dure middeltjes hoeft te kopen of zelfs zware behandelingen hoeft te ondergaan.

Overleggen met een arts of dermatoloog is natuurlijk wel aan te raden bij een zeer hardnekkige vorm van acne.

Puistjes op de schouder: de oorzaak

Het lijkt me goed eerst even de oorzaak van puistjes op je schouders te bespreken. Op deze manier kun je mogelijk zelf het probleem bij de bron uitroeien in plaats van tijdelijk de symptomen te bestrijden met behandelingen van een schoonheidsspecialist of het inzetten van huidverzorgingsproducten.

Voor puistjes op je schouders zijn meerdere oorzaken te bedenken. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van factoren die acne aanwakkeren. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid en hormoonwisselingen die een plotselinge uitbraak van puisten kunnen veroorzaken.

De hoeveelheid groeihormoon IGF-1 in het lichaam kan tijdens de puberteit flink stijgen. Volgens bevindingen van enkele dermatologen zouden mensen met puistjes meer IGF-1 in hun lichaam hebben.

Door suiker en koolhydraten te eten of drinken, wordt er meer insuline aangemaakt. Een verhoogde insulineproductie kan weer leiden tot meer IFG-1 in het lichaam.

Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen zoals zuivel of tekorten aan bepaalde voedingsstoffen zoals vitamine C één van de oorzaken zijn.

Bovendien zijn er verschillende factoren die puistjes kunnen verspreiden en verergeren, zoals: stress, cosmetica, vette verzorgingsmiddelen, bepaalde type kledingstoffen, onderliggende lichamelijke problemen, wrijving en zelf puistjes uitknijpen.

Wil je weten wat de beste voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten zijn om van puistjes op je schouders af te komen? Download dan hieronder onze gratis gids en kom achter de échte oplossingen voor acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Kun je de puisten en pukkels op je schouders zelf behandelen?

Er zijn genoeg natuurlijke manieren om zelf je acne te behandelen. Bij zeer ernstige acne is het echter aan te raden een huisarts of dermatoloog te bezoeken. Er kan dan naar een passende professionele oplossing worden gezocht.

Puisten op de schouders zijn moeilijker te behandelen dan bijvoorbeeld puistjes in het gezicht. Dat heeft een aantal redenen:

  1. Het is lastiger 2 keer per dag je schouders te wassen, omdat je er moeilijker bij kunt komen.
  2. De huid op de schouders is dikker en bevat meer talgklieren, waardoor meer puisten kunnen blijven ontstaan.
  3. Wrijving van kleding kan puistjes opnieuw laten ontsteken en openen.
  4. Door het dragen van kleding gaan puistjes moeilijker weg en kunnen bacteriën makkelijker verspreiden.

Mijn tips tegen je acne

Gelukkig zijn er meerdere manieren om zelf puistjes op je schouders weg te werken. Het is raadzaam eerst zelf onderzoek te doen voordat je één van mijn tips gaat toepassen. Ook zullen de effecten van de tips verschillen per persoon. We hebben namelijk allemaal een andere huid gevoeligheid en huidtype.

Bekijk de onderstaande tips tegen puistjes op je schouders:

1. Invloed van levensstijl op acne

Verschillende factoren uit je levensstijl kunnen invloed uitoefenen op acne rondom je schouders. Je dient bijvoorbeeld elke dag een schoon T-shirt aan te trekken om de kans op puistjes te verkleinen. Het dragen van strakke kledingstukken en rugtassen kan ook een reden zijn van puistjes op de schouders. Zorg dus dat je kleding vermijd waarin je snel gaat zweten of die wrijving veroorzaken. Het beste kan zijn katoenen kleding te dragen. Van synthetische kleding kan je huid namelijk niet goed ademen.

Denk ook aan je voedingspatroon, stress en slaapgebrek. Dit zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot hormonale acne op de schouders.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om puistjes te elimineren bij de bron, in plaats van het tijdelijk bestrijden van de symptomen.

2. Direct douchen na het sporten

De tweede tip tegen puistjes op je schouders is om na het sporten direct onder de douche te stappen. Het vuil en zweet wordt dan verwijderd en kan niet gaan ophopen in je poriën. Let ook op het type shampoo dat je gebruikt. Sommigen producten veroorzaken namelijk acne. Een PH-neutrale douchegel met salicylzuur of amandelzuur is geschikt voor puistjes en voorkomt huidirritaties. Was eerst je gezicht en daarna je schouders. Zorg vervolgens dat al het shampoo eraf wordt gewassen met niet te warm water. Je moet namelijk voorkomen dat er resten shampoo achterblijven op de schouders en de huid uitdroogt.

acne schouders betekenis

3. Gebruik geen ruwe spons

Veel personen gebruiken een spons om hun schouders en de rest van hun lichaam te reinigen. Ruwe scrubhandschoenen, borstels en sponzen kunnen echter de puisten makkelijk openhalen. Ook zitten er vaak een hoop bacteriën genesteld op een spons. Het is dus raadzaam gewoon je handen te gebruiken bij het aanbrengen van een olievrije gel tegen puistjes. Lichtjes scrubben kan ook helpen tegen puistjes, omdat het de hoornlaag dun houdt. Hier ben ik normaal gesproken geen fan van, maar de de huid van de schouders is minder gevoelig dan de huid van het gezicht.

4. Verkeerd gebruik van verzorgingsmiddelen

Wanneer mensen puistjes ontdekken, dan gaan zij vaak allerlei middeltjes kopen om er maar zo snel mogelijk vanaf te komen. Het gebruiken van veel middelen en merken door elkaar heen kan acne juist verergeren. Houd het dus in ieder geval bij 1 soort scrub, 1 soort reiniger, 1 soort douchegel, etc. Kijk ook op de verpakking of bijsluiter hoe vaak je het product mag gebruiken. Houd je aan de aanwijzingen voor het beste resultaat.

De Gladskin Revolutie: Pak gericht alleen de slechte acne-veroorzakende huidbacteriën aan met de producten van Gladskin.

5. Een goede algemene hygiëne

Een goede algemene hygiëne is erg belangrijk in de strijd tegen puistjes op je schouders. Douche 1 keer per dag, verschoon je kleding en gebruik schone handdoeken om puisten tegen te gaan. Vooral in de zomer is het belangrijk contact met zweet van jezelf of anderen te vermijden. Probeer je schouders te laten “luchten” in plaats van kleding te dragen over de puistjes om sneller resultaat te zien. Reinig bovendien elke dag de huid rondom je schouders met een speciaal reinigingsmiddel voor puistjes op het lichaam. Als je niet goed bij je schouders kunt komen, dan kun je dit laten doen door een familielid, vriend of vriendin.

6. Kijk uit met je type wasmiddel en wasverzachter

Chemicaliën van bepaalde type wasmiddelen en wasverzachters kunnen wellicht de oorzaak zijn van de puistjes op je schouders. Je ligt immers elke dag op je beddengoed en draagt kleren waar resten van je wasmiddel op kunnen zitten. Vervang je geparfumeerde wasmiddel voor een geurvrij middel om extra puistjes te voorkomen.

7. Kijk uit met de zon

Houd je ervan te zonnen? Het is dan in ieder geval belangrijk een geschikte non-comedogene zonnebrandcrème te smeren. Van verkeerde producten kun je echter pukkels op je schouders krijgen. Het is niet wetenschappelijk bekend of de zon en acne een verband hebben. Er zijn echter veel verhalen te vinden op het internet waarbij er meer puistjes ontstonden wanneer mensen gingen zonnen of op vakantie gingen. Anderen zeggen dat een zonnebank kan helpen tegen acne.

8. Knijp niet zelf aan puistjes op je schouders

Een andere tip tegen puisten op je schouders is ze niet zelf uit te knijpen. Ga ook niet jeuken of krabben aan pukkels en korstjes. Als je een puistje uitknijpt blijft er vaak nog veel pus achter. Het puistje kan dan groter worden en opnieuw terugkeren. Het is dus gevaarlijk puistjes op je schouder uit te knijpen, omdat je er niet altijd goed bij kunt, het puistje nog niet rijp is, bacteriën zich verspreiden naar andere gebieden of zelfs blijvende littekens ontstaan.

9. Eet en drink gezond

Het eten en drinken van meer gezonde voeding kan een goede, natuurlijke oplossing zijn tegen puistjes. Neem je voedingspatroon eens goed onder de loep. Ga vervolgens de hoeveelheid koolhydraten, suikers en zuivel verminderen of helemaal verwijderen uit je voedingspatroon om te kijken wat het met je huid doet. Sommigen gezonde voedingsmiddelen en voedingsstoffen kunnen juist puistjes op je schouders tegemoet komen. Voordat je grote veranderingen aan je dieet gaat maken, dien je dit met een arts te overleggen.

10. Puistjes op je schouders voorgoed de baas worden

Je hebt nu gelezen wat je kunt proberen om puistjes op je schouders te verwijderen. Er zijn echter nog tal van andere manieren om weer een mooie huid te krijgen, en dus weer zelfverzekerd door het leven te gaan.

Onze gratis gids bevat de beste no-nonse tips voor acne en puistjes. Wist jij bijvoorbeeld dat hormonen invloed kunnen hebben op het ontstaan van puistjes op je hele lichaam?

Je gaat leren hoe je puistjes de baas kunt worden en blijven dankzij onder andere een combinatie van de juiste huidverzorging, goede algemene hygiëne, herstellen van de hormonale balans en het aanpassen van je voedingspatroon.

Klik op de onderstaande groene knop om gratis te beginnen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Heb je nog vragen over puisten op en rondom je schouders? Of heb je zelf nog tips tegen puistjes op schouders? Laat dan onderdaan deze pagina een reactie achter!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Andere bezoekers vonden deze artikelen ook interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *