Puistjes op armen

Hoe ontstaan puistjes op de armen en hoe kom je er snel vanaf?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
puistjes op armen

Puistjes op armen? Veel mensen hebben last van puisten op hun armen. Puistjes op de armen zijn in de meeste gevallen niet ernstig en pijnlijk.

Veel vrouwen vinden de puistjes lelijk waardoor zij zelfs onzeker kunnen worden.

Puistjes zijn te herkennen aan rode of witte bultjes gevuld met pus. Puistjes kunnen overal op de huid voorkomen, en dus ook op de armen.

Acne en andere huidinfecties kunnen de boosdoener zijn van die vervelende puistjes op je armen. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om de puistjes te verhelpen.

Je kunt bijvoorbeeld de puistjes laten behandelen om de kans op terugkeer te verkleinen. Daarnaast kun je puistjes op de armen zelf gaan behandelen door een goede huidhygiëne na te leven. Op deze pagina lees je alles over het verwijderen van je puistjes.

Hoe ontstaan puistjes op armen?

Puisten op je armen ontstaan wanneer de rijping van de hoorncellen bij de haarzakjes wordt verstoord.

Bacteriën en vuil kunnen een haarzakje laten ontsteken met een puistje tot gevolg. De kleine rode bobbeltjes komen dan ook vooral voor op plekken waar haartjes uit de huid komen.

Het is niet bekend waarom de rijping van de hoorncellen mis kan gaan.

Er wordt gezegd dat sommigen een grotere kans hebben op puistjes rondom hun armen. Mensen met een droge huid zouden meer puistjes krijgen. Ook is de huidaandoening op de armen mogelijk erfelijk. Bovendien zouden hormonale schommelingen van invloed kunnen zijn. Een verhoogde talgproductie is namelijk een van de oorzaken van acne.

Meestal ontstaan puistjes tijdens de puberteit. Echter kunnen ook ouderen uit het niets last krijgen van puistjes op hun armen.

Soorten puistjes op de armen

soorten puisten op armen
Soorten puisten

Er zijn verschillende soorten puistjes die op de armen kunnen voorkomen. Soms lijkt een bult erg op een puistje terwijl het eigenlijk iets anders is zoals een muggenbult.

Hiernaast zie je een vrouw met puistjes op haar armen. Nochtans is het lastig te zien wat daadwerkelijk puistjes zijn.

Ik zal je vertellen over de verschillende soorten puisten en bultjes op de armen.

Acne

De huidaandoening acne komt vaak voor in de puberteit. Acne kan zelfs aanhouden tot 25-jarige leeftijd.

Acne houdt in dat je puistjes hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Talg, olie en dode huidcellen blokkeren de huidporiën waardoor puistjes ontstaan.

Witte, rode en zwarte puistjes kunnen overal op je lichaam ontstaan. Het gezicht, de rug en de bovenarmen zijn plekken waar acne vaak voorkomt.

Folliculitis

Folliculitis betekent dat de haarzakjes ontstoken zijn.

Je ziet dan ook vaak puistjes op plekken waar haartjes uit je huid komen. Op je armen zitten veel haren waardoor het erg kan jeuken.

Meestal ontstaan de puistjes door scheren, te strakke kleding dragen en andere dingen die wrijving veroorzaken.

Folliculitis kan een probleem zijn voor zowel mannen als vrouwen ongeacht leeftijd.

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris komt bij veel mensen voor. Het is te herkennen aan ruwe, rode bultjes op je huid.

De bultjes zijn goedaardig, doen geen pijn en veroorzaken geen jeuk.

Keratosis pilaris komt vooral voor bij mensen met een te droge huid. Om van je puistjes af te komen, zal je de droge huid moeten aanpakken.

Je kunt bijvoorbeeld een speciale crème gebruiken tegen een droge huid.

Netelroos

Netelroos kan verschijnen op je armen bij een allergische reactie, zoals een insectenbeet of het eten van bepaald voedsel.

De rode bultjes op je huid kunnen uit het niets ontstaan en flink jeuken.

Netelroos verdwijnt uit zichzelf. Meestal zie je er niks meer van na enkele uren of dagen.

Puistjes op armen behandelen

Je kunt in de meeste gevallen niet veel doen tegen puistjes op je armen.

Het kan tijden beter gaan, maar in andere tijden (de zomer) heb je juist meer last van puistjes. Naarmate je ouder wordt, is de kans groter dat alle puistjes verdwijnen.

Ik zal je enkele tips geven om puisten op armen te behandelen:

  • Knijp de puistjes op je armen niet uit, want je kan de huid beschadigen en huidinfecties aanwakkeren.
  • Probeer uitdroging van de huid te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door niet te lang en te heet te douchen. Droog je huid rustig en deppend af. Smeer daarna je armen in met een milde huidolie.
  • Zachtjes scrubben kan helpen de huid te egaliseren. Let er wel op dat je dit niet te hard doet, anders kan het de huid irriteren.
  • Probeer bovendien op je voeding te letten. Vermijd het eten van veel vet voedsel en drink minimaal 1,5 liter water per dag.

Dankzij huidverbetering en het letten op je hygiëne kan je puistjes voorkomen, maar het zal niet voor iedereen de oorzaak van puistjes op armen zijn.

Speciale crème tegen puistjes op armen

Vind je de puistjes op je armen heel vervelend? Dan kun je eventueel een afspraak maken met een huisarts of dermatoloog.

De huisarts zal een huidcrème voorschrijven. Hierin zit bijvoorbeeld ureum of salicylzuur verwerkt, wat de hoornlaag verbetert.

Dankzij de crème zal je een zachtere huid krijgen, maar ook hiervoor geldt dat het niet voor iedereen hetzelfde effect heeft.

Puisten op armen verwijderen met een simpele methode

Je hebt nu gelezen hoe puistjes op je armen ontstaan.

In mijn e-book, Leven Zonder Acne, laat ik je stap-voor-stap zien hoe je voor de langere termijn je puistjes kunt verminderen.

De methode is gericht op het aanpakken van de kernoorzaken van acne. De meeste mensen gebruiken dan ook alleen een middeltje met de hoop dat een puist ooit weg gaat, terwijl acne vaak ontstaat door een combinatie van factoren.

Klik op de knop hieronder om naar mijn methode te gaan.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Hopelijk kun je nu jouw puistjes verwijderen! Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over puistjes op armen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *