Puistjes bestrijden in 1 dag? Een stappenplan voor verbluffend snel resultaat!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
puistjes bestrijden in 1 dag

Wil je puistjes bestrijden in 1 dag? Zowel jongeren als ouderen kunnen in verschillende mate last krijgen van puistjes. Zelfs zo’n 80% van de mensen heeft wel eens last van puistjes.

Door de puistjes kun je je schamen en ongemakkelijk voelen. Vooral opvallende puistjes op het gezicht wil je het liefst zo snel mogelijk bestrijden.

Als je puistjes wilt bestrijden in 1 dag heb je verschillende opties. Er zijn namelijk talloze acne behandelingen en verzorgingsproducten op de markt. Helaas hebben de meeste opties geen groot effect op puistjes.

In deze blog ontdek je hoe puistjes ontstaan en hoe je puistjes kunt bestrijden in 1 dag met een aantal handige tips.

Waarom puistjes bestrijden in 1 dag?

Voordat ik ga vertellen hoe je puistjes kunt bestrijden in 1 dag zal ik kort toelichten hoe puistjes ontstaan. Acne wordt namelijk zichtbaar wanneer er te veel talg wordt geproduceerd door de talgklieren. Wegens de overproductie verstoppen je poriën. Wanneer er een ophoping ontstaat van talg, bacteriën en vuil in de poriën gaat het ontsteken. De ontsteking is een puistje.

Om puistjes te bestrijden in 1 dag dien je dus te weten hoe de poriën verstopt raken en hoe je de talgproductie kunt verlagen.

Een veel voorkomende oorzaak van puistjes ligt bij de hormoonhuishouding. Er worden namelijk soms te veel androgenen aangemaakt in het lichaam. Hierdoor ontstaan hormoonschommelingen die zorgen voor acne. Vandaar zie je ook vaak puistjes tijdens de zwangerschap, de menopauze, de puberteit en bij gebruik van bepaalde medicatie. Zelfs je levensstijl kan invloed hebben op de talgproductie.

Een andere factor van puistjes zijn een ophoping van toxines (natuurlijke giftige stoffen) in je lichaam. Dit komt bijvoorbeeld door:

 1. Belemmeringen spijsvertering (ontstaat vaak door slechte voeding)
 2. Candida infectie
 3. Je lichaam reageert op bestanddelen in voedingsmiddelen
 4. Veel stress kan zorgen voor hormoonschommelingen

Puistjes bestrijden in 1 dag kan door het probleem bij de bron uit te roeien. Het lukt helaas niet om alle acne in 1 dag te verwijderen, maar je kunt wel vandaag al beginnen met puistjes bestrijden!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe kun je puisten bestrijden in 1 dag?

Acne bestrijden in 1 dag kan door de talgproductie te verlagen. Wanneer er namelijk minder talg op de huid zit, kunnen ontstekingen moeilijker ontstaan.

De meeste middeltjes, die zogenaamd werken tegen acne verminderen inderdaad de talgproductie. Het gevolg is wel dat de huid een stuk gevoeliger en droger wordt. Ouderen hebben een minder dikke huid dan jongeren. Het is daarom goed om een middel te smeren tegen acne dat past bij jouw huidtype.

Ik zal je een exempel geven:

Veel mensen die last hebben van puistjes krijgen direct een winkelwagentje vol middeltjes en medicatie voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan minocycline, salicylzuur en benzyolperoxide. Tieners kunnen wel minocycline 50 mg en benzoylperoxide 20% verdragen. Echter, op latere leeftijd kan je huid erg snel uitdrogen en geïrriteerd raken door de zon bij gebruik van dergelijke middeltjes.

De juiste informatie om puistjes in 1 dag te bestrijden, zal ik toelichten in dit artikel.

Puistjes bestrijden in 1 dag kan door een combinatie van de volgende 3 punten:

 1. Hormoonschommelingen tegengaan
 2. Juiste (niet teveel) verzorging van de huid
 3. Voeding tegen acne

1. Hormoonschommelingen tegengaan

De eerste stap om puistjes te bestrijden in 1 dag is ontdekken of je last hebt van hormonale acne. Als vrouw kun je kijken of je meer last hebt van puistjes tijdens verschillende fases in de menstruatie cyclus. Vooral 1 week voor het menstrueren zouden meer puistjes kunnen ontstaan. Hormonale acne is vaak te herkennen aan onderhuidse puisten.

Als man kun je meer puistjes krijgen wanneer er te veel mannelijke hormonen in het lichaam zijn. Er ontstaan dan veel puistjes op je rug, borst, schouders en rug.

De hormonen androgeen en testosteron verhogen de talgproductie en veroorzaken een onbalans van de hormonen. Je levensstijl kan ook invloed hebben op de aanmaak van hormonen. Er zijn dus erg veel hormonale factoren die puistjes kunnen laten ontstaan.

Puistjes bestrijden in 1 dag kan door hormoonschommelingen tegen te gaan op de volgende manieren:

 • Voorkom veel stress in je leven
 • Eet minder vaak voedingsmiddelen met hormonen (vaak dierlijke producten)
 • Neem de anticonceptie pil (alleen geschikt voor vrouwen)
 • Pas je algehele voedingspatroon aan

Er zijn dus best wat dingen die je kunt doen tegen hormoonschommelingen. Natuurlijk zijn er ook genetische factoren. Door je foutieve voedingspatroon aan te passen en dus gezonder en gevarieerder te eten en drinken, kun je vandaag al beginnen met puistjes bestrijden. Vooral als je ook stress vermindert kan het resultaat opleveren.

2. Juiste (niet teveel) verzorging van je huid

Sommige verzorgingsproducten kunnen zeker helpen puistjes te verwijderen. Echter gebruiken veel mensen van alles door elkaar heen. Het is verstandiger om 1 soort product te gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype.

Je huid verzorgen is niet moeilijk. Je kunt de volgende stappen aanhouden om puistjes te bestrijden in 1 dag:

 1. Gebruik een reiniger/cleanser zonder alcohol die geschikt is voor puistjes.
 2. Gebruik een vochtinbrenger op basis van aloë Vera. Het middel moet in ieder geval geschikt zijn voor acne.
 3. Gebruik een zalf zoals “zz crème” of benzoylperoxide 5% als natuurlijke methodes niet werken.
 4. Gebruik een zonnebrand crème factor die geschikt is voor een gevoelige huid.
 5. Houd je huid gehydrateerd om uitdroging te voorkomen, vooral bij gebruik van benzoylperoxide.

3. Voeding tegen acne

De laatste tip om puistjes te bestrijden is om te letten op je voeding. Volgens veel artsen en dermatologen is het niet waar dat voeding invloed heeft op acne. Als je echter gaat zoeken naar informatie en ervaringen van anderen, kom je er al snel achter dat er wel een verband is.

Persoonlijk merk ik dat veel voedingsmiddelen met een hoge glycemische index meer puistjes veroorzaken op mijn gezicht. Denk aan broodproducten, een snelle hap, aardappelen en witte rijst. Het helpt voor mij om meer groenten, fruit en zetmeelrijke voedingsmiddelen te eten.

Bovendien kunnen gezonde vetten helpen puistjes te bestrijden in 1 dag. Het komt namelijk je hormoonhuishouding ten goede en beschermt je tegen hart- en vaatziekten. Producten met daarin gezonde vetten zijn bijvoorbeeld: avocado’s, lijnzaadolie, vette vis, olijfolie en walnoten.

Het Ultieme Stappenplan om puistjes te bestrijden in 1 dag!

Je wilt natuurlijk direct de puistjes bestrijden en deze zo snel mogelijk zien verdwijnen. Het is echter belangrijk om niet al na 1 dag op te geven.

Probeer eerst je hormonen in balans te krijgen, je huid goed te verzorgen en te letten op je voeding. Zo kun je vandaag al beginnen met de strijd tegen acne.

In mijn e-book, Leven Zonder Acne, ga ik je tot in details leren hoe je razendsnel je puistjes kunt verminderen. Ik ben overtuigd van deze methode en het is in mijn ogen beter en toegankelijker toepasbaar dan veel alternatieven.

Klik op de onderstaande groene knop om het stappenplan tegen puistjes te bekijken:

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Heb je zelf nog een goede aanvullende tip om puistjes te bestrijden in 1 dag? Laat het dan even weten hieronder in de reacties. Zo kan iedereen meeprofiteren!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Andere vonden deze artikelen ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *