Puistjes rond de bikinilijn

Hoe voorkom en behandel je het?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
puistjes op en rondom de bikinilijn

Naast puistjes op je gezicht kun je ze ook op andere plekken, zoals de bikinilijn aantreffen. Het hebben van acne en puistjes rond de bikinilijn kan erg ongemakkelijk zijn, vooral als je bijvoorbeeld naar het strand of een intieme relatie wil.

De puistjes rond je bikini kunnen pijn doen. Ook kan er gemakkelijk verergering optreden door wrijving van je ondergoed en andere strakke kledingstukken.

Het ontstaan van puistjes rond de bikinilijn kan verschillende redenen hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld zichtbaar worden door de gebieden rond je bikini te scheren of het naar binnen groeien van een haartje. In dit artikel vertel ik wat je er tegen kunt doen.

Waarom krijg je puistjes op de bikinilijn?

Rond de bikinilijn en de schaamstreek zitten poriën en haarzakjes. Er kunnen dan ook gewoon puistjes ontstaan op deze plekken.

Zodra een haartje niet door het huidoppervlak kan, zal het haartje de verkeerde kant opgroeien. Hierdoor kan een rood bultje zichtbaar worden. Het goede nieuws is dat dergelijke puistjes binnen enkele dagen verdwijnen. Echter kan een haarzakje ook geïnfecteerd raken door bacteriën, waardoor folliculitis ontstaat. Je herkent dit aan de rode bultjes gevuld met pus.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom puistjes en ontstoken haarzakjes rond de bikinilijn ontstaan. Veel vrouwen willen bijvoorbeeld hun huid langs de rand van het broekje van de bikini of slip glad maken. Helaas kan het scheren, harsen en het smeren van ontharing crèmes leiden tot puistjes. Ook kunnen puistjes ontstaan door zweet op de huid. Het zweet kan namelijk in de poriën trekken. Tevens kan een bikini of ander kleidingstuk te strak zitten, waardoor wrijving ontstaat. Door de wrijving en druk raakt de huid geïrriteerd en zullen er puistjes ontstaan. Dit geldt tevens voor een beroep waarbij je veel moet zitten.

Hoe kun je de puistjes voorkomen en behandelen?

Aangezien puistjes rond de vagina en bikinilijn erg vervelend zijn, lijkt me dat je ze in de toekomst wil voorkomen. Misschien vraag je jezelf nu ook af hoe je de puistjes zo snel mogelijk kunt verwijderen, omdat je je schaamt.

Je kunt de volgende tips voor de puistjes op je bikinilijn gebruiken:

 • Scheer met de haargroeirichting mee of trim
 • Gebruik een schoon scheermesje
 • Gebruik een scheermesje van goede kwaliteit
 • Bewaar je scheermesje buiten de douche, zodat hij niet dof en roestig wordt
 • Draag geen strak ondergoed of strakke broeken
 • Vermijd zweet in en rondom je bikini
 • Knijp je puistjes niet uit om verspreiding te voorkomen
 • Breng een warm kompres aan om het puistje te verwijderen
 • Maak eventueel een afspraak bij de dermatoloog om hem veilig te laten verwijderen
 • Gebruik een scrub nadat je de bikinilijn hebt onthaard
 • Exfolieer de huid met salicylzuur om te voorkomen dat ingegroeide haartjes ontstaan
 • Houd het gebied rond de bikinilijn schoon met een antibacteriële zeep (stop het niet in de vagina)
 • Door warme wax te gebruiken, hoef je minder vaak te scheren
 • Gratis e-book downloaden met praktische stappen die je nu kunt nemen tegen bikinilijn puistjes

Laat een bultje controleren als je vermoed dat het om een SOA gaat. Echter kan het bultje ook een moedervlek of genitale wrat zijn.

In de meeste gevallen zal het gewoon gaan om vaginale acne of normale puistjes rond de bikinilijn. Heb jij ook op andere plekken last van puistjes? Bekijk dan eens mijn gratis e-book met de meest effectieve en snelle oplossing tegen puistjes. Deze methode bevat alles wat je moet weten de kernoorzaken te bestrijden. Hierdoor hoef je je voortaan niet meer te schamen voor de puistjes rond je bikinilijn!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *