Puistjes op borst, en nu?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
puistjes op borst

Bijna iedereen krijgt in zijn leven puistjes. De een vaker dan de ander helaas.

Als er een puistje op ons gezicht zit vinden we dat vaak vervelend, maar valt het niet altijd meteen op. Wanneer er puistjes op de borsten te zien zijn, is dat naar ons idee vaak vreemd. Dit is echter niet vreemd, want het heeft verschillende oorzaken die door onwetendheid kunnen voorkomen.

In dit artikel krijgt je meer inzicht in het ontstaan van een puist op je borst, maar ook tips om in de toekomst het hebben van puistjes te verminderen.

Hopelijk krijg je in dit onderzoek nieuwe inzichten om dit vervelende probleem te verhelpen.

Hoe ontstaan puistjes op de borst?

Onze huid is bijvoorbeeld gevoelig voor invloeden die van buitenaf komen.

Puistjes, maar ook bultjes, zijn het resultaat van irritatie die er eerder voor je lichaam is geweest. Puistjes kunnen ontstaan door verschillende soorten irritaties. Deze irritatie is per persoon weer anders en daarom is het belangrijk om te weten waar bij jou de puistjes vandaan komen.

Hieronder deel ik meerdere oorzaken voor het ontstaan van puistjes op de borst:

  • Zo kunnen puistjes onder andere ontstaan door het dragen van een (sport)beha die vies is. Het is belangrijk om bijvoorbeeld na het sporten je sportbeha te wassen en niet dezelfde beha te dragen voor meerdere work-outs. Bacteriën die naar de broeierige omgeving van jouw beha worden getrokken, vertrekken ook weer van de beha naar jouw huid. Dit zorgt voor de irritaties, die resulteren in puistjes.
  • Niet alleen een vieze (sport)beha, maar ook vieze nachtkleding of lakens op het bed kunnen als broeiplek dienen voor bacteriën. Wanneer je slaapt zweet je zonder dat je het misschien doorhebt.
  • Misschien zit er wel iets in de lichaamsproducten die je gebruikt die zorgen voor irritatie op de huid. Mocht je meer puistjes op borsten hebben dan normaal? Dit kan mogelijk komen door een nieuw product dat je voor jouw lichaam gebruikt.
  • Heb je mooi lang haar waar je trots op bent? Dit kan helaas leiden tot meer puistjes op decolleté of borsten. Dit kan komen door de reactie die jouw huid geeft op de producten die jij voor je haar gebruikt. Conditioner is in dit geval vaak de boosdoener, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Zorg er altijd voor dat je je haar goed uitspoelt en dat je haarproducten goed van je huid spoelt.
  • Ben je gezegend met grote borsten? Dan kan je sneller last krijgen van irritaties en puistjes. Jouw borsten schuren meer tegen de stof van kleding en/of beha’s aan dan bij vrouwen die een kleinere boezem hebben. Dit effect kan vervolgens vergroot worden wanneer je beha niet goed aansluit.
  • De kans is aanwezig dat je voeding onzuiverheden kan veroorzaken. Voedsel dat veel suiker bevat zorgt voor snelle pieken in jouw bloedsuikerspiegel. Dit kan leiden tot acne op de borst en op andere delen van jouw lichaam die wat vatbaarder kunnen zijn voor acne. Het is daarom raadzaam om de hoeveelheid suiker die je consumeert te verminderen.
  • Hormonen kunnen een grote rol spelen in je leven. Niet alleen tieners en bij adolescenten krijgen hiermee te maken, maar ook bij oudere vrouwen kunnen hormonen een grote rol spelen. Een verandering in je hormoonhuishouding en wrijving door de zwelling van de borst kunnen leiden tot het ontstaan van acne.

Wat kun je doen tegen puistjes op de borst, borsten en decolleté?

Hieronder geef ik je een overzicht van mogelijkheden om puistjes op de borst te bestrijden:

  • Droog je huid droog wanneer je aan het zweten bent. Na een work-out is het een goed idee om jezelf te wassen en je (sport)beha in de was te doen. Op deze manier krijgen vet en vuil minder de kans om samen te komen en samen met de wrijving van je kleding poriën te verstoppen. Wil je helemaal goed voor je huid zorgen? Zorg er dan voor dat je na elke douchebeurt een schone handdoek gebruikt. Jouw badkamer is namelijk dé ideale plek om bacteriën te laten broeden.
  • Zorg ervoor dat zowel je dekbed als je pyjama regelmatig wast. Zo krijgen bacteriën minder de kans om je huid te vervuilen en de kans op puistjes op decolleté of puistjes op borsten te verkleinen. Wekelijks je pyjama en dekbed wassen zal al zeker bijdragen aan een rustigere huid met minder onzuiverheden.
  • Drink minder frisdrank en kies voor water! Je lichaam heeft 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Dit staat gelijk aan zo’n 6 tot 8 glazen water per dag. Water zorgt er namelijk niet alleen voor dat je gehydrateerd blijft, maar ook dat gifstoffen uit je lichaam weggespoeld worden. En het heeft een betere invloed op je lichaam dan dat frisdranken hebben.
  • Reinig niet alleen je gezicht goed, maar ook je huid. Door je huid goed te verzorgen verklein je de kans op verstopte poriën. Kies er eens voor om een milde, lekker ruikende scrub te gebruiken. Dit product zorgt ervoor dat dode huidcellen zich minder ophopen en jouw poriën minder kunnen verstoppen. Kan je gelijk van dit moment een selfcare momentje maken.
  • Zorg ervoor dat je zowel lichaamsproducten als haarproducten op de juiste manier gebruikt. Zorg ervoor dat je haarproducten goed van je huid afspoelt, maar kijk ook naar mogelijke ingrediënten die een vervelende reactie op je huid veroorzaken. Mogelijk zit er in een product dat je nieuw gebruikt een ingrediënt waar je huid niet blij van wordt en nu door het te gebruiken achter komt. Dit kan je in de toekomst (hopelijk) minder onzekerheden voorkomen.
  • Deze optie is niet voor het meest voor de hand liggend, maar kan er voor zorgen dat je na een (iets) langere tijd verschil merkt: probeer verschillende wasmiddelen uit! Het ene wasmiddel kan je huid laten irriteren, waar het andere wasmiddel dit niet veroorzaakt. Dit komt door geur- en kleurstoffen die in wasmiddel zitten en per wasmiddel verschillend zijn. De stoffen komen bijvoorbeeld in je beha terecht, wat op je borst terecht komt en puistjes ontstaan.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om van de puistjes af te komen die je zelf kunt proberen. Probeer een aantal dingen uit om te kijken of het wel of niet helpt tegen je acne.

Hopelijk heb je genoeg tips gekregen om verder opzoek te gaan naar wat helpt tegen de vervelende puistjes. Mocht je er veel last van hebben en lijkt er niks te helpen, is het een idee om mogelijk contact op te nemen met je huisarts of met een dermatoloog.

Deze methode vermindert acne voor de lange termijn!

Persoonlijk heb ik ook last van puistjes op mijn borsten gehad.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in de methode waarmee ik mijn puistjes heb bestreden, dan raad ik je mijn e-book, Leven Zonder Acne, zeker aan.

Je krijgt precies wat je nodig hebt om je acne de baas te worden, namelijk een aanpak tegen verschillende oorzaken van acne. Ja, je puistjes kunnen alleen worden verminderen door meerdere oorzaken bij de bron aan te pakken.

Ondertussen ben ik al jaren vrij van puistjes en acne. Je krijgt bijvoorbeeld een compleet voedingsschema, de do’s & dont’s op gebied van voeding, een dagschema voor je huidverzorging, en andere hacks waar je veel dieper op de stof in gaat om de kans op nieuwe acne te verkleinen. Super waardevol!

Om jou nu te kunnen helpen, heb ik een mooi welkomstaanbod voor je! Check de knop hieronder en profiteer!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Heb je zelf last van puistjes op je borst(en)? Deel dan jouw verhaal hieronder in de reacties, zo kunnen we elkaar helpen!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *