Puistjes in hals

12 makkelijke manieren om puistjes in de hals te bestrijden!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
puistjes in hals

Puistjes in de hals ontstaan doorgaans hetzelfde als puistjes op het gezicht en in de nek. Veel mensen denken dat de hals en de nek hetzelfde zijn. De hals is echter het gedeelte aan de voorkant van het lichaam tussen het hoofd en romp. Het deel aan de rugzijde wordt de nek genoemd.

Mocht je al last ervaren van puistjes op andere plekken, kan het zijn dat je ook puistjes in je nek of hals krijgt. Als je voornamelijk in de zomer last hebt van puistjes rondom je hals dien je wat aanpassingen te doen aan je huidverzorging.

In dit artikel ga ik dan ook toelichten hoe je acne in de hals kunt bestrijden. Ook zal ik je kort vertellen over de oorzaak van puisten in de hals, zodat je de puistjes in de toekomst kunt voorkomen!

Last van puistjes?

Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Geen dure medicijnen, maar een 100% natuurlijke oplossing!

Ja! Ik wil ook van mijn puisten af!

Hoe ontstaan puistjes in de hals?

Puisten in de hals ontstaan door verstopte talgklieren. Een talgkliertje maakt talg aan. Wanneer een talgklier meer talg aanmaakt dan gebruikelijk kan dit een talgkliertje verstoppen. Wanneer bacteriën en vuil gaan mengen bij de verstopping, zal het gaan ontsteken. De ontsteking is eigenlijk hetzelfde als een puistje in de hals.

Over het algemeen hebben vrouwen vaker last van puistjes op de hals dan mannen. Puisten kunnen op allerlei plaatsen voorkomen. Meestal ontstaan puistjes op het gezicht, de rug en de hals. Puistjes in de hals zijn extra vervelend, want iedereen kan de puistjes zien. Voornamelijk in de zomer is het lastig om puistjes te verbergen.

Dingen zoals make-up, zonnebrand, moisturizer en zweet maken je huid ‘vies’. Daarnaast creëren bacteriën ontstekingen met puistjes als gevolg. Vaak reinigen mensen wel hun gezicht, maar vergeten de hals en nek. Gezien puistjes op dezelfde manier ontstaan als puistjes op andere plekken op het lichaam, dien je de huid in de hals hetzelfde te gaan behandelen als puistjes op je gezicht

Het is helaas niet altijd te voorkomen om puistjes op bepaalde plekken te krijgen. Zo zullen jongeren meestal puistjes in hun gezicht krijgen, in de nek en op de rug.

Puisten in hals: de oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor puistjes in de hals. Ook zijn er veel factoren waardoor de hoeveelheid puistjes kan toenemen. Hieronder ga ik de oorzaken kort met je bespreken:

Vettig haar

Een mogelijke oorzaak voor puistjes in de hals is vettig haar. Viezigheid uit je haar kan namelijk terecht komen op de huid van je hals. Hierdoor zullen de talgkliertjes verstoppen en de puistjes ontstaan.

acne in hals
acne in hals door vette haren

Te lang dezelfde kleding dragen

Het dragen van bepaalde kleding kan puistjes in de hals veroorzaken. Veel onzuiverheden verzamelen zich bij de rand van je trui of t-shirt, en dus bij de hals. Zorg er daarom voor dat je niet te lang dezelfde kleding draagt om verstopte poriën te voorkomen. Hetzelfde geldt voor nachtkleding.

Te weinig je beddengoed verschonen

Door te weinig je beddengoed te verschonen kan viezigheid zich makkelijk ophopen. In je bed, kussen en matras komt zweet en vet uit je haren terecht. Op dezelfde plek lig jij met je hals waardoor puistjes makkelijk kunnen ontstaan.

Irritatie door bepaalde stoffen

Acne in de hals kan aangeven dat je huid niet goed tegen bepaalde stoffen kan. Onderzoek daarom eens of je wasmiddel en wasverzachter bepaalde stoffen bevatten die de oorzaak zijn voor de puistjes in je hals.

Bepaalde voeding

Bepaalde voeding kan wel eens de oorzaak zijn voor die vervelende puisten. Zo kan patat en andere vette voeding de acne verergeren. Mocht je vaker dan 1 keer per week vet eten, dan kun je wellicht wat aanpassingen in je eetpatroon brengen. Ook zouden melkproducten zoals kaas en yoghurt acne in de hals verergeren. Het beste is om zelf te ervaren of voeding de oorzaak is van je puistjes door een eigen eetschema bij te houden.

hals acne chocola
acne in hals door vette voeding

Stress en acne

De laatste oorzaak van puistjes in de hals is een overmatige productie van cortisol door je bijnieren. Vaak gaat dit gepaard met stress. Probeer dus om stress te vermijden. Je kunt eens zoeken naar stressverminderende activiteiten zoals mindfulness en meditatie. Sporten helpt ook tegen stress. Zo zullen de hormonen weer in balans raken en de acne verminderen.

Puisten in hals behandelen

Doe in ieder geval het volgende om van puistjes in de hals af te komen en te voorkomen in de toekomst:

 • Verwijder make-up
 • Verwijder zonnebrand
 • Verwijder zweet
 • Verwijder shampoo en/of andere haarproducten
 • Kijk uit voor ander vuil op je hals
 • Was ’s ochtend en ’s avonds je hals
 • Het bewegen van de hals kan zelf puistjes veroorzaken

Behandel je acne momenteel met een speciaal middel zoals benzoylperoxide? Dan kun je dat ook gebruiken voor puisten op de hals. Kijk wel uit dat het spul niet in je trui trekt. Ook kan benzoylperoxide een blekende bijwerking hebben.

Puisten op de hals dien je hetzelfde te behandelen als puistjes op het gezicht. Reinig de hals dus s’ochtends en s’avonds en vergeet niet om conditioner en andere resten van haarproducten uit te spoelen.

Acne rondom gebieden zoals de hals en nek wordt vaak veroorzaakt door stress. Probeer dus te ontdekken waar de stress vandaan komt en hoe je dit kunt oplossen. Je zou je zowel op het werk als in huis op je gemak moeten voelen en geen stress mogen ervaren.

Wat kan ik nog meer doen tegen puistjes?

 • Draag geen kleding die irritaties aan de huid veroorzaken
 • Drink 2 liter water per dag
 • Vitamine C helpt infecties te bestrijden
 • Niet zelf puistjes uitknijpen om uitbraak te voorkomen
 • Huid scrubben
 • Schoonheidssalon bezoeken

Hieronder ga ik mijn laatste 12 tips met je bespreken om puistjes in de hals te bestrijden.

Acne in hals bestrijden met 12 tips

Je weet nu wat de oorzaken zijn en hebt al een aantal ideeën opgedaan om acne en puisten in de hals te bestrijden. Dit zijn specifieke tips die je kunt implementeren in je dagelijkse leven om puistjes te bestrijden:

1. Draag dagelijks schone kleding

Het is belangrijk om dagelijks schone kleding aan te trekken. Door lang dezelfde kleding te dragen, zal je hals namelijk steeds opnieuw in aanraking komen met onzuiverheden.

2. Vermijd bepaalde kleding

Vermijd bepaalde kleding om puistjes in de hals te bestrijden. Zorg dat de shirts die je draagt uit ademde stoffen bestaan, zoals katoen. Hierdoor zal zweet verdampen waardoor poriën minder snel zullen verstoppen. Wist je dat je minimaal 1 liter zweet per dag? Of je nu sport of de hele dag televisie aan het kijken bent.

3. Verschoon vaker je beddengoed

Het kost misschien wat moeite, maar het is echt goed voor je puistjes om je beddengoed frequent te verschonen. Hetzelfde geldt wanneer je in een pyjama slaapt. Je pyjama pak kan verschuiven waardoor de hals niet goed wordt beschermd. Verschoon in ieder geval je kussenhoezen regelmatig.

beddengoed veroorzaakt puistjes
beddengoed verschonen om puistjes te voorkomen

4. Draag nachtkleding maximaal 3 nachten achter elkaar

Zowel t-shirts als pyjama’s verzamelen vuil, talg en bacteriën wat acne op de hals veroorzaakt. Het is daarom van belang om je pyjama regelmatig te wassen en maximaal 3 nachten elkaar in dezelfde pyjama te slapen.

5. Was vaker je haren

Het vuil uit je haren kan poriën in de hals doen verstoppen. Zo zullen de vervelende puistjes ontstaan. Het kan daarom geen kwaad om je haren dagelijks te wassen. Je haren zullen dan niet te vet worden.

6. Gebruik een niet vettige conditioner

Voor droge haren is het fijn om een goede conditioner te gebruiken. Echter kunnen conditioners ervoor zorgen dat acne in de nek en in de hals ontstaat. Probeer daarom verschillende conditioners uit om te ontdekken welke de acne veroorzaakt. Ook kun je proberen om een tijdje geen conditioner te gebruiken om de oorzaak van acne vast te stellen.

7. Douchen na het sporten

Zoals ik heb verteld is zweet een belangrijke factor van acne. Acne op de hals door zweet heeft zelfs de naam Mallorca acne gekregen. Bij hoge temperaturen kan zweet makkelijk ontstaan. Mensen in warmere klimaten krijgen dan ook vaak last van puistjes door het vele zweten. Ga daarom douchen nadat je hebt gezweet tijdens het sporten of andere activiteiten. Zo zal het zout en andere viezigheid van het zweet niet de huid gaan irriteren.

8. Kijk uit met bodylotion

Regelmatig je huid hydrateren helpt goed tegen puistjes op de hals. Echter kan het gebruik van een bodylotion juist de acne verergeren. Door een tijdje geen bodylotion te gebruiken kun je vaststellen of dit daadwerkelijk de oorzaak is. Ga op zoek naar betere huidverzorgingsproducten die geschikt zijn bij acne.

9. Een peeling gebruiken

Acne kan ontstaan door ingegroeide haren. Je kan dan een peeling gebruiken om de acne te verminderen. Een peeling zal ervoor zorgen dat viezigheid op de bovenste huidlaag in de hals wordt verwijderd. Vervolgens kan een nieuw haartje ontstaan en zal het minder snel gaan ontsteken.

10. Controleren op allergieën

Producten zoals een wasverzachters kunnen een allergische reactie geven met acne op de hals als gevolg. Laat je daarom controleren op allergieën. Op deze manier kan worden vastgesteld of bepaalde stoffen je huid irriteren waardoor de puistjes ontstaan. Jezelf laten controleren kan bij een huisarts.

11. Verander je eetpatroon

Vetten en suikers kunnen zorgen voor hogere ontstekingswaarden waardoor puistjes sneller ontstaan. Het kan daarom verstandig zijn om bij te houden wat je lichaam precies binnenkrijgt. Zo kun je ontdekken of bepaalde voeding zoals patat en chocola invloed hebben op je pukkels. Water en gezonde voeding is een stuk beter voor je lichaam. Eet vaker een banaan, salade of wortels. Dergelijke voedingsmiddelen bevatten namelijk goede stoffen die je huid zullen verbeteren.

12. Gegarandeerd nooit meer last van puistjes in je hals

In dit blogbericht ‘puistjes in hals‘ heb ik je kort verteld over de oorzaken van acne. Ook heb ik een aantal tips gegeven om je huid te verbeteren. Naast deze tips zijn er nog tal van andere manieren om acne in je hals effectief te bestrijden.

Veel geld uitgeven aan dure middeltjes, schoonheidssalons en medicijnen is in de meeste gevallen niet nodig. Dergelijke producten van fabrikanten aanschaffen is vaak zelfs zonde van je geld. Phillip Costa heeft zijn natuurlijke stap-voor-stap methode onthuld in een e-book. Dankzij deze informatie en methodes kan je razendsnel van je puistjes afkomen.

Hiermee is niet de bedoeling om de symptomen te bestrijden, maar het probleem bij de wortel uit te roeien. Je zult je eindelijk beter voelen, er beter uitzien en je zelfvertrouwen terugkrijgen. Hieronder kun je op de blauwe knop drukken om toegang te krijgen tot mijn gratis e-book over de Nooit Meer Acne Methode.

Wil jij meer informatie over de Nooit Meer Acne Methode?

Ja! Ik wil meer informatie!

Ps. Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over puistjes en acne in de hals.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en veilig te verwijderen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Dit doe ik zowel op deze website, als in magazines en schoonheidssalons. Bekijk hier de revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verwijderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *