Puistjes op lichaam

De beste oplossingen voor lichaamsacne!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
puistjes op lichaam

Puistjes op je lichaam, dat kan erg vervelend zijn! Misschien schaam je jezelf voor de oneffenheden of kan je niet goed bij bepaalde plekken komen.

Veel mensen weten niet hoe zij lichaamsacne kunnen behandelen. Vaak hebben zij alleen kennis over normale puistjes in het gezicht. De meeste mensen gebruiken dan ook simpelweg een toner of een lotion en hebben geen producten voor andere lichaamsdelen.

Waarschijnlijk heb je momenteel last van acne op je rug, borst, billen, schouders en op andere lichaamsdelen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over puistjes op het lichaam en hoe je deze kunt behandelen.

Wat zijn de puistjes op je lichaam?

Lichaamsacne kan worden omschreven als het verschijnen van puistjes en onzuiverheden op verschillende plekken op de huid van het lichaam. Het gaat vaak om whiteheads, papels, cysten en pijnlijke onderhuidse puistjes.

Meestal verschijnen puistjes in dezelfde gebieden. Denk bijvoorbeeld aan het midden van de borst, billen en bovenrug. Dit kan worden verklaard, omdat op deze plekken veel talgklieren zitten. De talgkliertjes produceren talg, maar als hier teveel van wordt aangemaakt, kan er een verstopping in een porie ontstaan.

Eigenlijk kunnen puistjes overal op je lichaam ontstaan waar haarzakjes en poriën zitten. Het is dus niet vreemd om een puistje te krijgen op een ander gebied dan het gezicht.

Er zijn verschillende soorten lichaamsacne. Je kunt ook schimmelacne krijgen. Dit is een schimmelinfectie op de huid die kan ontstaan als je veel zweet.

Hoe ontstaat lichaamsacne?

Als we het hebben over de laatste tijd is er een forste stijging te zien aan het aantal personen die last hebben van stress of andere mentale problemen. Ook waren de sportscholen dicht terwijl de MC Donalds gewoon open was. Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op het ontstaan van lichaamsacne.

In tijden van stress maakt ons lichaam androgenen hormonen aan. Dit zijn mannelijke hormonen die in balans horen te zijn met de hoeveelheid oestrogenen hormonen in het lichaam. Bij een onbalans van de hormonen kunnen de poriën echter verstoppen door de grote hoeveelheid talg die wordt geproduceerd.

De wetenschap is er nog niet helemaal over uit of voeding een rol kan spelen bij het ontstaan van puistjes op het lichaam. Echter kunnen er wel degelijk hormonen en andere ingrediënten inzitten die voor een acne uitbraak kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan omega-6-vetzuren die ontstekingen uitlokken.

Ook zien we vaak acne ontstaan op plekjes waar haarzakjes zitten. Deze haartjes kunnen de huid in groeien waardoor er een puistje met een witte kop ontstaat.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat kun je doen tegen acne op je lichaam?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen acne op je lichaam. Hieronder ga ik je een aantal tips geven. Aan het einde vertel ik je ook nog even over mijn eigen revolutionaire methode tegen acne waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Producten die je moet vermijden

Als mensen puistjes op hun lichaam willen verwijderen door een middeltje te gebruiken, zijn ze vaak geneigd een dikke laag aan te brengen. Ook proberen zij vaak meerdere producten en meerdere merken door elkaar heen. Echter hoort je huid te wennen aan de ingrediënten van een nieuw product en kan overmatig smeren een averechts hebben op je acne.

Ook kunnen producten die je onder de douche gebruikt invloed hebben op het verergeren van je acne. Misschien bevatten de doucheproducten die je momenteel gebruikt te agressieve ingrediënten voor acne. Je wilt natuurlijk niet dat dit in je poriën terecht komt. Voorbeelden van producten die de poriën verstoppen zijn op olie gebaseerde douchegels en vochtinbrengende crèmes.

Onthoud dat normale producten voor het gezicht minder effectief kunnen zijn voor puistjes op het lichaam. De huid van het lichaam is namelijk een stuk dikker dan de huid van het gezicht. Het kan daarom een overweging zijn speciale antibacteriële producten te kopen die gericht zijn op lichaamsacne.

Tip: Controleer of het misschien om keratosis pilaris of een allergische reactie gaat in plaats van acne. Er kan namelijk rode uitslag op de huid verschijnen door bijvoorbeeld een aanraking van een bepaald product met je huid. Verschillende aandoeningen kunnen erg lijken op acne.

De lichaamspuistjes behandelen met salicylzuur en benzoylperoxide

Krachtige ingrediënten die kunnen worden ingezet tegen acne zijn salicylzuur, glycolzuur en benzoylperoxide. Ik ben zelf erg fan van deze producten, omdat ze hebben geholpen de puistjes op mijn lichaam te verwijderen.

Salicylzuur kan worden gebruikt tegen acne door de exfoliërende werking. Dit kan helpen bij het opruimen van de dode huidcellen die anders zouden opstapelen in de poriën. Ook stimuleert een exfoliant de huid om nieuwe gezonde huidcellen aan te maken.

Benzoylperoxide kan worden ingezet tegen lichaamsacne, omdat het effectief is bij plaatselijk gebruik. Je kunt simpelweg wat benzoylperoxide aanbrengen op je puistjes. Het doel van benzoylperoxide is de acne veroorzakende bacterie C. acnes te doden.

Zorg voor een goede hygiëne

Bij fanatieke sporters zien we vaak een zweetplek op de achterkant van hun shirt. Sommigen denken dat het geen kwaad kan na een training niet te douchen of nog een paar uur uit te stellen. Aangezien het zweet kan opdrogen en in de poriën kan trekken, is het beter zo snel mogelijk onder de douche te stappen en op tijd schone kleding aan te trekken.

Er zijn zelfs speciale douche crèmes en zepen die gemaakt zijn voor acne. Op deze manier kun je tijdens het douchen je acne bestrijden. Ook raad ik je aan loszittende katoenen kleding te dragen, omdat je huid hierin kan blijven ademen en geen last heeft van wrijving.

Bovendien kun je een vochtinbrengende crème aanbrengen als je wakker wordt of hebt gedoucht. Dit voorkomt dat je huid gaat uitdrogen.

Het lichaam van binnenuit helpen tegen acne

Een onderschatte stap bij het bestrijden van puistjes is het bestrijden van acne van binnenuit. Ik ben hier zelf een groot voorstander van. Naar mijn mening kan het namelijk effectiever zijn de problemen bij de wortel aan te pakken dan de symptomen te blijven bestrijden. Er moet immers een oorzaak zijn dat er steeds puistjes op je lichaam ontstaan, ook al blijf je smeren met middeltjes. Dit kan te maken hebben met onderliggende problemen in je lichaam.

Verschillende processen in het lichaam kunnen invloed hebben op acne, wanneer zij verstoord raken. Denk bijvoorbeeld aan een slechte spijsvertering, schommelende hormonen en een slechte bloedsuikerspiegel. Deze problemen kunnen vaak worden verbeterd met voeding en levensstijl aanpassingen. Eventueel kun je ook een dermatoloog contacteren voor een medische behandeling om je hormonen in balans te krijgen.

Een goede gezondheid van het lichaam

In deze bijzondere tijd horen we goed voor ons lichaam te zorgen. Het kan bijvoorbeeld goed zijn ons immuunsysteem te versterken om onszelf te beschermen tegen het coronavirus. Echter, de realiteit is dat veel mensen minder op zichzelf en hun gezondheid zijn gaan letten.

Voeding kan helpen je lichaam gezond te houden. Tevens zouden er ingrediënten en voedingstoffen in kunnen zitten die effectief zijn tegen acne. Denk bijvoorbeeld aan omega-3-vetzuren en voedingsmiddelen met een lage glycemische index die gunstig zouden kunnen zijn tegen acne.

Waarschijnlijk weet je wel dat het gezond voor je is gezond te eten, stress te vermijden en op tijd naar bed te gaan. De vraag is alleen waarom je het niet doet. We hebben maar één lichaam gekregen, dus we kunnen er maar beter zuinig mee doen.

Door je gezond te voelen, ga je lekkerder in je vel zitten. Dat kan ook weer positief bijdragen aan de puistjes op je lichaam.

Compleet strijdplan voor puistjes op je lichaam!

Het kan slim zijn een strijdplan te volgen tegen de acne op je lichaam. Als je dat wilt, dan kan ik je hierbij helpen.

Door met mijn Leven Zonder Acne Methode aan de slag te gaan, krijg je een compleet voedingsschema en schema voor jouw huidverzorgingsregime welke is afgestemd op jouw huidtype. Ook leer je hoe je de problemen van acne bij de bron kunt bestrijden.

Op deze manier ga je puistjes van binnen en van buiten bestrijden! Je kunt ook eerst even mijn gratis e-book downloaden, dat kan via de onderstaande knop.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *