Puistjes op wangen

Ontdek de oorzaken en snelle oplossingen tegen puistjes op je wangen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
puistjes op wangen

Puistjes op wangen? Het kan verschillende redenen hebben dat je last ondervindt van acne op de wangen. Gelukkig ga ik in dit artikel een compleet overzicht geven van de verschillende oorzaken en behandelingen omtrent puistjes op wangen.

Pukkels zijn erg vervelend. Een puist op je wang is namelijk voor iedereen zichtbaar. Mocht je vaak last hebben van terugkerende puistjes op dezelfde plek, kan dit wat zeggen over je levensstijl. Bepaalde plekken van puisten kunnen namelijk heel wat zeggen over je gezondheid.

Zowel pubers als volwassenen kunnen last ondervinden van puistjes. Bij volwassenen komt acne voornamelijk voor aan de zijkant van de wangen en de kin, ook wel de U-zone genoemd. Bij pubers ontstaan meer puistjes op het voorhoofd en de neus, ook wel aangeduid als de T-zone. Lees snel verder om te ontdekken hoe je die vervelende puisten kunt verwijderen!

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Puistjes op de wangen: oorzaak

Voor puistjes op de wangen zijn allerlei oorzaken te bedenken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je met vieze handen aan je wangen hebt gezeten en er opeens een puistje is ontstaan. Aan je handen zitten onzichtbare bacteriën, doordat je een lichtknop, toetsenbord of kraan hebt aangeraakt, of iemand een hand hebt gegeven. Deze bacteriën kunnen ontstekingen veroorzaken met puistjes tot gevolg.

Je telefoon zou dus een mogelijke oorzaak kunnen zijn voor de puistjes op je wangen. De hele dag zit je met je smartphone, wat dus een bron van bacteriën is. Misschien word je zelfs meerdere keren op een dag gebeld en houd je de smartphone lange tijd tegen je wangen aan waardoor de pukkels sneller kunnen ontstaan.

Andere producten waar veel bacteriën zich kunnen verzamelen zijn make-up kwasten en kussenslopen. Aan het einde van de dag zit er een hoop vuil op je huid en in je haren wat uiteindelijk op je kussensloop terecht komt. Wellicht lig je elke avond met je gezicht en wangen in het “vuil” van je kussensloop.

Daarnaast kan de betekenis van puistjes op je wangen te maken hebben met enkele onderliggende gezondheidsproblemen, zoals maagklachten en long- of leverproblemen. Je longen zitten dan overvol met energie wat er niet uit kan. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je een roker bent, weinig in de buitenlucht komt, jezelf eenzaam voelt, stress ervaart of veel slechte voeding (zuivelproducten) en weinig gezonde voeding binnenkrijgt.

Zie hieronder alle mogelijke oorzaken van puistjes op je wangen:

 • Te veel eten– Grote hoeveelheden voeding achter elkaar binnenkrijgen.
 • Te veel suiker– Veel suikerrijke producten binnenkrijgen kan pukkels veroorzaken.
 • Stress– Stress ervaren kan te zien zijn aan je huid.
 • Maagklachten– Klachten van de maag kunnen invloed hebben.
 • Vieze mobiele telefoon– Op je telefoon stapelt vuil wat belandt op je huid.
 • Vieze kussensloop– Op je kussensloop verzamelt vuil, bijvoorbeeld door haargel.
 • Cosmetica– Bijvoorbeeld make-up kan de poriën doen verstoppen.
 • Vuil op wang– Creëert een bron voor bacteriën.
 • Long- of leverproblemen– (bijvoorbeeld) roken kan een puist veroorzaken.
acne op wangen
acne op wangen door sigaretten

Puistjes op wangen bestrijden

Om puistjes op wangen te bestrijden kan je verschillende dingen doen. Het is in ieder geval belangrijk je hygiëne op peil te houden. Hierdoor zal je verspreiding van pukkels voorkomen en de huidige puistjes bestrijden. Op drukke plekken kunnen bacteriën zich enorm snel verspreiden. Je zal dus extra moeten letten op je hygiëne als je in een drukke stad woont.

Vergeet niet om cosmetica van je huid af te halen voordat je gaat slapen, en de volgende ochtend de huid goed te wassen. Check ook even je make-up producten. Synthetische make-up kan mogelijk puistjes veroorzaken door de verstoppende ingrediënten. Producten zoals wasmiddelen kunnen tevens ingrediënten bevatten die puistjes op de wangen veroorzaken.

Verschoon je kussensloop en reinig je telefoon dagelijks. Je wangen zijn hier regelmatig mee in aanraking. Probeer zo veel mogelijk gezonde voeding binnen te krijgen en te minderen/helemaal te stoppen met roken.

De onderstaande 14 tips kunnen helpen bij het verminderen of bestrijden van een puist op de wang. Echter hebben we allemaal een andere huidtype waardoor het niet voor iedereen evengoed gaat werken. Aan het einde van dit artikel ontdek je mijn ultieme e-book met een bijzondere methode tegen puistjes!

 1. Vermijd suikers.
 2. Voorkom stress.
 3. Vermijd grote hoeveelheden voeding achter elkaar te eten.
 4. Zit niet met je vingers aan je wangen.
 5. Vervang regelmatig je kussensloop (om de twee dagen).
 6. Gebruik make-up op waterbasis.
 7. Reinig regelmatig je mobiele telefoon met alcohol of een antibacterieel doekje.
 8. Maak andere producten die in contact komen met je wangen schoon.
 9. Reinig regelmatig je huid.
 10. Ga vaker naar buiten.
 11. Eet minder zuivelproducten.
 12. Eet meer fruit en groenten.
 13. Rust uit en slaap voldoende.
 14. Havermout en zilvervliesrijst schijnen een positieve werking op je huid te hebben.

Mocht je merken veel last te hebben van puistjes op de linker of juist op de rechter wang, kun je de onderstaande tips eens uitproberen om de puistjes te bestrijden:

Op je linker wang

Puistjes op de linker wang kunnen te maken hebben met je weerstandsvermogen, je lever of hygiëne. Je kunt het volgende eens proberen:

 • Creëer een dagelijkse routine
 • Wees meer positief in plaats van negatief
 • Relax meer
 • Je lever is tussen 13:00 en 15:00 het zwakst. Probeer dus rust de houden op dit tijdstip.
 • Vervang je kussenovertrek dagelijks
 • Desinfecteer regelmatig je smartphone

Op je rechter wang

Puistjes op de rechter wang kunnen te maken hebben met je eetpatroon, je longen of hygiëne. Probeer eens het volgende om de puistjes te bestrijden:

 • Vermijd mango, wijn en vis
 • Kies voor producten met minder suiker
 • Vervang je kussenovertrek regelmatig
 • Desinfecteer regelmatig je smartphone
 • Je longen werken tussen 07:00 en 09:00 het best. Probeer wat ontspannende sportoefeningen om de puistjes te verhelpen.
puistjes op wangen bestrijden
puistjes op wangen bestrijden: natuurlijke manieren

Acne op wangen gaat niet weg, wat kan ik nog doen?

De tips uit dit artikel zullen simpelweg niet voor iedereen werken, omdat de acne kan verschillen van vorm. Mocht je last hebben van ernstige acne zijn er nog andere dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een peeling behandeling nemen om de acne te verbeteren. Hierbij worden ook gelijk pigmentvlekjes (ontstaan door acne) vervaagd.

Dermatologen bieden laser of lichtbehandelingen aan die bacteriën zullen doden en de talgproductie zullen verlagen. Zo zijn er behandelingen met de KTP laser of de 1064 YAG laser. Ook hierbij zullen pigmentvlekjes en littekens worden vervaagd. Behandelingen met blauw of rood licht zijn goedkoper. Echter zorgt dit voor een tijdelijk effect waarna de acne vanzelf terugkomt. Voor ernstige acne kan Photo Dynamische Therapie worden ingezet. De talgkliertjes worden dan verwijdert. Het is een nieuwe, dure behandeling.

Naar de arts met acne

Veel mensen schamen zich, of willen gewoon niet naar een arts. Om je huid goed te verzorgen kan een arts middelen/behandelingen voorschrijven die geschikt zijn voor jouw vorm van acne. Mocht je naar een schoonheidsspecialist gaan, is het ook belangrijk dat hij of zij communiceert met je arts.

Meestal krijg je van een arts een crème met antibiotica voor overdag en voor ’s nachts een crème met vitamine-A-zuur. Bij hevige vormen van acne zullen er meer middelen worden ingezet, zoals orale antibiotica, de anticonceptiepil en Accutane. Dergelijke middelen kunnen heftige bijwerkingen hebben en de huid erg laten uitdrogen. De talgproductie wordt namelijk volledig tegengehouden.

Puistjes op de wangen: dit is dé beste behandeling!

In dit artikel heb ik je verteld over een aantal natuurlijke acties die je kunt ondernemen tegen de puistjes op je wangen. Naast deze tips zijn er nog tal van andere manieren om acne effectief te bestrijden.

Veel geld uitgeven aan doktoren, medicijn- en cosmetica fabrikanten is vaak zinloos. Ik heb het het allemaal meegemaakt en uiteindelijk zelf de behandeling gevonden voor mijn acne. De stap-voor-stap methode onthul ik in mijn e-book “Leven Zonder Acne”.

Je zult zien dat de acne op je wangen zich begint terug te trekken voor de langere termijn! Ook zal je eindelijk weer meer tijd willen doorbrengen met je vrienden en familie om te pronken met je schonere huid.

Hieronder kun je op de groene knop drukken om mijn e-book over deze bijzondere methode te downloaden.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Dit waren alle tips tegen de puistjes op je wangen. Onthoud echter dat het bovenstaande richtlijnen zijn en jij niet van alles last hoeft te hebben, en de tips ook niet voor iedereen werken. Het kan daarom raadzaam zijn om contact op te nemen met een arts. Heb je na aanleiding van deze tips verbetering gezien aan de pukkels op je wangen hoor ik graag wat voor jou gewerkt heeft!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *