Puistjes in de Overgang: 9 Manieren om Acne te Behandelen!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
puistjes in de overgang

Puistjes in de overgang? Tijdens de overgang zien veel vrouwen hun huid verslechteren helaas. Dit komt door een aantal veranderingen in het lichaam. In de overgang kunnen bijvoorbeeld puistjes en acne plekken te voorschijn komen, maar ook rimpels en haartjes.

Gemiddeld zitten vrouwen tussen hun 45e en 55e levensjaar in de overgang. Sommige vrouwen hebben nog nooit last gehad van jeugdpuistjes of acne, maar krijgen vervolgens puistjes op latere leeftijd. Zeker in de laatste twintig jaar zien we een sterke stijging van het aantal vrouwen met acne in hun overgang.

Overgang en acne, dat is vervelend en ik begrijp dat je zo snel mogelijk van de oneffenheden af wil komen. Er zijn verschillende effectieve behandelingen om acne te beperken en te voorkomen. In dit blogbericht ga je precies ontdekken wat je moet doen.

De oorzaak van puistjes in de overgang

Puistjes in de overgang kunnen worden veroorzaakt door meerdere factoren. De bekendste reden van puistjes in de menopauze zijn de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam.

Tijdens de overgang stijgt het aantal mannelijke hormonen (androgenen) en daalt het aantal vrouwelijke hormonen (oestrogenen). Dit komt wegens een verminderde productie van oestrogeen door de eierstokken en een gelijke androgeenspiegel.

De extra androgenen zorgen ervoor dat er meer talg wordt aangemaakt in de huid, wat zich kan uiten in een uitbraak van ontstekingen en puistjes. Naast puistjes in je gezicht word je huid dunner, slapper, droger, minder elastisch en houd je minder vocht vast. Dat leidt allemaal weer tot een extra vatbare huid voor puistjes en hormonale acne.

Ook stress kan van invloed zijn op je puistjes en de hoeveelheid androgenen die je aanmaakt. Het is dus niet gek dat je tijdens een stressvolle situatie meer puistjes hebt dan gebruikelijk. Probeer naar oplossingen te zoeken om stress problemen op te lossen, zoals rustgevende yoga oefeningen of het maken van een wandeling.

Mochten je broers, zussen of andere familieleden last hebben gehad van puistjes, is de kans groter dat jij ook puistjes krijgt tijdens de overgang. Er is dan ook bekend dat je een genetische aanleg voor acne kan hebben. Je kunt ook puistjes krijgen door sommige medicatie, bespreek indien nodig met je huisarts over andere medicijnen. Ook kan de oorzaak van puistjes een onderliggende aandoening zijn. Dat probleem dient dan opgelost te worden voordat puistjes uit zichzelf verdwijnen. Bovendien dien je te letten op de verzorgingsproducten die je gebruikt. Geschikte producten worden aangeduid met “niet comedogeen“.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Het verschil tussen normale puistjes en overgangsacne

Het is opvallend dat acne in de overgang vaak iets anders is dan bij jongeren. Je ziet in de puberteit vaak normale puisten, mee-eters en puistjes met witte koppen. Volwassenen hebben juist vaak kleinere, hardere cysten die zeer gevoelig zijn en rond de kin, nek en kaaklijn verschijnen. De cysten tijdens de overgang blijven langer zichtbaar dan normale puisten.

Hoe kun je puisten in de overgang behandelen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om puisten in de overgang te behandelen en te voorkomen. Het is echter wel moeilijker om acne in combinatie met een verouderde huid op de juiste manier te behandelen. Er is helaas geen kant-en-klare oplossing tegen acne. Wel kun je een aantal dingen in je levensstijl aanpassen om een zichtbare verbetering van de huid te zien. Dit ligt natuurlijk wel aan de hevigheid van jouw acne.

Vaak worden acne medicijnen ontwikkeld op een sterkte die past bij een jongere, sterkere huid. Het niet goed werken bij ouderen is dan ook de reden waarom vaak wordt afgeraden bepaalde medicatie te nemen tijdens de overgang. Bij het proberen van een acne medicijn of retinoïden in de overgang zie je vaak een hevig uitgedroogde huid. Het is dus van belang dat je een behandeling probeert die gericht is op een gevoelige huidtype.

Houd er rekening mee dat het tot enkele maanden kan duren voordat je effect ziet van een betreffende behandeling. Hieronder ga ik een lijst voor je opsommen met 9 verschillende behandelingen tegen acne in de overgang. Daarna vertel ik je kort iets meer over de methode waarmee al duizenden personen van hun acne zijn af gekomen.

  1. Bezoek een dermatoloog of specialistische arts die iets aan de situatie rondom acne en overgang kan doen.
  2. Gebruik dagelijks een SPF om rimpels, pigmentvlekken en andere plekjes te verminderen.
  3. Gebruik een acne bestrijdend middel zoals een laag percentage benzoylperoxide.
  4. Kies voor huidverzorgingsproducten met voldoende antioxidanten en vitamine C, zodat je meer collageen aanmaakt en de roodheid vermindert.
  5. Zorg dat je dagelijks voldoende vitamine D, astaxanthine, omega vetzuren en antioxidanten in je voeding verwerkt.
  6. Voldoende slaap en beweging helpen tegen puistjes en bij een mooiere mooiere huid in de overgang.
  7. De gifstoffen in sigaretten, maar ook alcoholische dranken en suikers kunnen de huid verslechteren.
  8. Orale antibiotica schijnen goed te zijn voor puisten in de menopauze, mits deze niet te lang worden gebruikt.
  9. Een hormonale therapie kan helpen op latere leeftijd de hormonale onbalans te verhelpen.

Samenvatting en extra methode

In de overgang wil je als vrouw liever niet te maken krijgen met puistjes en rimpels. Er vinden verschillende veranderingen plaats en dan is je huid er ook nog eens slecht aan toe. De puistjes kunnen opkomen rond je 40e en zelfs tot je 60e zichtbaar blijven zonder behandeling.

Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om puistjes te verminderen. Puistjes in de overgang kunnen vaak alleen worden verwijdert door een aantal oorzaken van je acne aan te pakken, zoals je huidverzorging, overige hygiëne en voedingspatroon.

Heb je geen succes met de tips en middeltjes tegen acne? Dan kun je eens een afspraak maken met je huisarts. Er zijn zoveel behandelingen mogelijk die acne effectief bij de bron bestrijden.

Mijn e-book bevat alle informatie die je nodig hebt. Zo hoef jij geen nare bijwerkingen te krijgen en veel geld uit te geven aan allerlei dure middeltjes die soms toch geen effect hebben op puistjes tijdens de overgang.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *