Puistjes op slaap

Ontdek hoe je van die vervelende puistjes kunt afkomen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
puistjes op je slaap

Puistjes op je slaap? De slapen zijn de zijkanten van het hoofd, achter de ogen. Op deze plekken van het gezicht kunnen ook puistjes ontstaan.

Het begint meestal bij een rood plekje, wat uiteindelijk een wit bultje vormt op je slaap.

Maar wat kun je nu doen tegen een puist op je slaap? Uitknijpen is geen optie. Dat kan verspreiding, verergering en blijvende gaten in de huid opleveren.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Ik ga je vertellen over enkele oorzaken van puistjes op de slaap. Ook vertel ik wat je kunt doen om de puistjes te voorkomen en effectief te verminderen.

Wat zijn puistjes op je slaap?

Puistjes zijn kleine ontstekingen op de huid.

Een porie kan verstopt en ontstoken raken. Er ontstaat dan een mee-eter, pukkel of puistje.

Er kunnen onder- en bovenhuidse puisten op de slaap ontstaan. Met name jongeren en zwangere vrouwen hebben veel last van puistjes rond hun slaap.

Onderhuidse puisten en andere ontstekingen

Je kunt een bovenhuidse puist op je slaap herkennen aan het witte kopje.

Rondom de slaap zitten echter ook vaak onderhuidse puisten. Bij zulke puisten zie je alleen een bobbel, en geen wit puntje. Onderhuidse puisten verdwijnen vaak vanzelf.

Als een bobbel erg pijn doet of steeds terugkomt, dan kun je de huisarts advies vragen.

Vaak herkennen mensen het verschil niet tussen een puist of andere bultjes. Let dus goed op of het daadwerkelijk om een puist op je slaap gaat. Je moet bijvoorbeeld niet kiezen voor een acnebehandeling, terwijl het eigenlijk een muggenbult is.

Hoe herken je acne rond je slaap?

Er zijn verschillende symptomen waaraan je acne rond je slaap kunt herkennen.

 • Mee-eters, oftewel zwarte puntjes
 • Rode plekken
 • Onderhuidse bulten

Mensen met puistjes op hun slaap hebben vaak ook last van puistjes op andere plekken. De oorzaken van acne, zoals bepaalde voedingsmiddelen kunnen eigenlijk overal op het lichaam veroorzaken.

Waarom krijg je puistjes op je slaap?

Een puistje op je slaap ontstaat doorgaans op dezelfde manier als een normaal puistje.

Wegens een verhoogde talgaanmaak door bijvoorbeeld hormonale schommelingen kunnen puistjes zichtbaar worden. Door het extra talg raakt een porie verstopt en ontstaat een mee-eter. Als er bacteriën en andere verontreinigheden terecht komen bij de mee-eter krijg je een puistje op je slaap.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je last hebt van puistjes, en dus ook een verhoogde talgproductie. Denk aan de volgende oorzaken:

 • Problemen met je galblaas
 • Een slechte bloedsomloop
 • Problemen met je darmen
 • Een slechte huidverzorging
 • Het eten van vette en suikerrijke voeding
 • Het eten van bewerkte voeding uit pakjes
 • Het schommelen van de hormonen
 • Het hebben van stress en slaapgebrek
 • Het drinken van alcohol
 • Het roken van sigaretten

Door de onderliggende oorzaken te ontdekken, kan worden voorkomen dat iemand nog tientallen jaren last blijft houden van acne, acne littekens krijgt en mentale klachten ontwikkeld. Hierin speelt het in balans brengen van de hormonen een grote rol.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om puistjes te elimineren bij de bron, in plaats van het tijdelijk bestrijden van de symptomen.

In de onderstaande YouTube video vertelt huidspecialiste Shamiran Hoofsepian wat puisten proberen te vertellen over jouw gezondheid . Puistjes rond de slaap worden ook besproken in de video.

Wat kun je doen tegen puisten?

Na het zien van een puist op je slaap, wil je deze natuurlijk weer snel verwijderen.

Vaak proberen mensen de puistjes uit te knijpen, maar is dat wel goed? Lees verder om een aantal manieren te ontdekken waarmee je puisten kunt verzorgen of verwijderen.

Puistjes op slaap uitknijpen

Het uitknijpen van een puist op je slaap kan een snelle manier lijken om hem te verwijderen.

In de meeste gevallen zie je de puist slechts tijdelijk verminderen. Vaak blijft er namelijk nog wat talg achter waardoor een puist opnieuw ontstaat. Ook kunnen vrijgekomen bacteriën meer puistjes laten ontstaan.

Bovendien kun je door het uitknijpen blijvende littekens en pigmentvlekken op je slaap krijgen. Wat je beter kunt doen, vind je in onderstaande gids.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

De anticonceptiepil gebruiken

Als je een vrouw bent kan je de anticonceptiepil gebruiken tegen je puistjes. Dankzij deze pil kunnen je hormonen weer in balans raken, waardoor de talgproductie omlaag gaat en de puistjes worden verwijdert.

Acne behandelingen

Acne behandelingen zijn er in allerlei soorten en maten. Een schoonheidsspecialist kan bijvoorbeeld de puistjes veiliger uitknijpen. Ook kan een huisarts of dermatoloog helpen bij het zoeken naar een goede behandeling.

Het is vaak niet de moeite waard om een dure behandeling te ondergaan. Vaak worden bijvoorbeeld puistjes uitgeknepen, maar is het onderliggende probleem nog niet verholpen en komen de puistjes terug, waardoor mensen behandelingen moeten blijven krijgen.

Hoe kun je puistjes op je slaap bestrijden?

Puistjes op je slaap kun je het beste bestrijden door ze te voorkomen. De bestaande puistjes zullen dan vanzelf overgaan en in de toekomst ontstaan er minder snel nieuwe puisten.

Om puistjes te voorkomen dien je je lichaam gezond te houden. Zo kan de huid rondom je slaap ook gezond blijven.

1. Reinig je gezicht 2 keer per dag

Als eerste is het belangrijk je gezicht 2 keer per dag te reinigen. Hierdoor blijven de poriën rond je slaap schoon en kunnen er moeilijker puistjes ontstaan. Bij het wassen van je gezicht kun je een speciaal middel tegen acne gebruiken.

Vergeet in ieder geval niet ’s avonds de cosmeticaproducten van je gezicht en uit je haren te wassen. Als je op je kussensloop ligt, kunnen de verontreinigheden van je haar en lichaam namelijk op je slaap terecht komen.

2. Verzorg je huid met een crème

Het kan goed zijn een hydraterende crème aan te brengen op de slaap. Dankzij een dergelijke crème gaat de talgproductie omlaag.

Kies altijd voor producten die geschikt zijn voor acne, zonder zeep, alcohol, parfum of andere irriterende ingrediënten. Door het gebruik van verkeerde of te sterke middeltjes kan de huid uitdrogen en kunnen de poriën verstoppen.

Een mild hydraterende huidverzorgingsproduct kan dus een goede oplossing zijn voor puistjes op je slaap. De beste crèmes voor acne kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen.

3. Drink 2,5 liter water per dag

Het drinken van 2,5 liter water per dag helpt je hele lichaam en huid gezond te houden. Het water zorgt ervoor dat afvalstoffen en gifstoffen kunnen worden afgevoerd en de poriën schoon blijven.

De exacte hoeveelheid water die je drinkt is afhankelijk van je geslacht en lichaamsgewicht.

4. Krijg meer gezonde voeding en stoffen binnen

Puistjes op je slapen kunnen hoogstwaarschijnlijk ontstaan door het eten van gluten, vette en suikerrijke voeding. Ook krijgen mensen die veel voeding uit pakjes eten vaker last van puistjes rond hun slaap.

Zorg dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Eventueel kun je voedingssupplementen innemen als je hier moeite mee hebt. Probeer gezonder en gevarieerder eten om te kijken wat dit voor invloed heeft op je huid.

Begin vandaag aan je reis naar een schone huid. Ontvang onze GRATIS gids met goede en foute voedingsmiddelen voor een stralende, acne vrije huid.

5. Slaap 8 uur per nacht

Veel stress en onvoldoende slaap kan wel eens de boosdoener zijn van de puistjes rond je slaap.

Door slecht te slapen en jezelf veel druk te maken, kan je huid verslechteren. Er worden namelijk meer stresshormonen aangemaakt. Ook herstelt je huid ’s nachts het beste.

Ga dus op zoek naar manieren om stress te verminderen en beter te slapen om de puistjes voortaan te voorkomen.

6. Minder sigaretten roken en alcohol drinken

Tot slot kan het roken van minder sigaretten roken en het drinken van minder alcohol een oplossing zijn voor de puistjes op je slaap.

Gifstoffen wil je namelijk niet op je huid krijgen. Ook kun je er verschillende processen in je lichaam mee verstoren. Het beste is dan ook helemaal te stoppen met sigaretten en alcohol.

Gebruik deze methode voor puistjes op je slaap!

Je hebt nu informatie gekregen over een aantal manieren om puistjes op je slaap te voorkomen, verzorgen en verwijderen. Er zijn echter veel effectieve manieren om puistjes tegen te gaan.

Puistjes kunnen zowel fysieke als psychologische problemen veroorzaken. Daarom is het uiterst belangrijk de huidaandoening van jezelf of kind serieus te nemen.

Onze gratis gids kan jouw huid een enorme boost geven. We gaan namelijk manieren bespreken voor het snel laten verdwijnen van je huidige puistjes en het snel oplossen van de onderliggende oorzaken van acne.

Je hoeft dus geen dure middeltjes te gebruiken.

Druk op de onderstaande knop om te beginnen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Andere recente bezoekers bekeken ook:

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *