Hoe kun je puistjes sneller laten rijpen?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
puistjes sneller laten rijpen

Puistjes sneller laten rijpen? Hoe kun je ervoor zorgen dat puistjes sneller rijpen en verdwijnen?

Puisten zijn een doorn in het oog en kunnen zeer hardnekkig zijn. Indien je veel last hebt van puistjes en deze steeds terugkeren wordt het zeker tijd om er wat aan te gaan doen.

Maar liefst 85% van de bevolking heeft last van deze huidaandoening die voornamelijk in de jeugd maar soms ook op latere leeftijd voorkomt.

Door de puistjes te laten rijpen, zal je acne sneller verminderen. In dit artikel ga je dan ook verschillende manieren ontdekken om puistjes sneller te laten rijpen.

Puistjes sneller laten rijpen met een aantal methoden

Maar hoe kun je puisten nou het beste laten rijpen en kun je ervoor zorgen dat dit proces sneller gaat? Sommige acne behandelingen hebben vervelende bijwerkingen waardoor de huid nog meer geïrriteerd raakt.

Er zijn natuurlijke methoden om toch van een acne plaag af te kunnen komen ook al is het wetenschappelijk niet voldoende bewezen. Er zijn echter wel een aantal natuurlijke behandelingen tegen acne naar voren gekomen die uit onderzoek wel degelijke beperkt effect bleken te hebben en de moeite waard zijn om te proberen.

Hieronder worden behandelingen omschreven die voornamelijk betrekking hebben om puistjes sneller te laten rijpen. Natuurlijk kun je er een koud kompres of washandje opleggen wat helpt voor de rijping, maar ook middeltjes zorgen dat puistjes sneller verdwijnen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Theeboom olie

Een puist sneller rijpen kan op diverse methoden worden gedaan.

Je kunt hiervoor speciale theeboom olie gebruiken. De olie is afkomstig van een speciale Australische boomsoort namelijk de, Melaleuca alternifolia. Dit goedje doodt diverse bacteriën die ook voor huidziekten en infecties zorgen. Zo ook kan dit middel een effectieve behandeling tegen acne zijn.

De bacteriën die onder andere de boosdoeners zijn van acne is de S. epidermidis en de P. acnes bacterie. De theeboom olie blijkt uit onderzoek speciaal tegen deze soort werkzaam te zijn.

Er is een groep opgesteld waarbij een deel een placebo kreeg en de rest de theeboom olie. De theeboom olie bleek maar liefst vier tot zes keer meer effect te hebben bereikt ten opzichte van de placebo groep.

De acne werd vooral sterk verminderd en er traden ook bijna geen littekens op. Hierbij werd theeboom olie van 5% gebruikt. Ook is er onderzoek gedaan naar de effecten van theeboom olie in lotions tegen puistjes. De effectiviteit bleek gelijk.

Etherische olie en Aloë Vera

Puistjes sneller laten rijpen kan ook door middel van etherische olie. Diverse soorten ruimen bacteriën op waardoor de puist sneller uitdroogt en daarna dus wegvaagt.

Beide bacteriesoorten die acne veroorzaken kunnen het beste worden behandeld met kruidnagel, citroen, lavendel, sinaasappel, citroen gras, roos en rozemarijn. Er zijn speciale gels met deze etherische oliën te koop waarbij een kleine hoeveelheid van de olie is gemend met andere stoffen om de kans op roodheid en irritatie van de huid te verkleinen.

Ook kun je zelf mengsels met olie samenstellen en met een wattenstaafje op de puistjes stap voor stap aanbrengen. Ook aloë vera is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Een bepaald zuur zorgt ervoor dat de acne krimpt en verdwijnt van de huid. Dit zuur heet salicylzuur en is online en in de winkel verkrijgbaar.

Groene thee voor acne bestrijding

Een andere methode is het toepassen van groene thee bij acne.

De thee en ingrediënten hiervan staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. In plaats van drinken kunnen groene thee gels, zalven of crèmes direct op de huid worden aangebracht om puistjes sneller te laten rijpen doordat de stoffen bacteriën doden.

Natuurlijk kan het in overleg met een arts ook puur op de huid worden aangebracht. Groene thee bevat epigallocatechine-3-gallaat wat een ontstekingsremmende werking heeft. Deze antioxidant heeft deze werking wetenschappelijk doen bewijzen.

Appelazijn en zink tegen puistjes

Uiteraard heeft appelazijn ook een deels bewezen effectiviteit tegen hardnekkige acne. Puistjes sneller laten rijpen met appelazijn kan dus ook.

Dit middel is een goedje wat uit appelcider bestaat dat is gefermenteerd. De meest bekende bacterie P. acnes wordt door appelazijn lam gelegd door de zuren die het middel bevat.

Een andere oorzaak van acne kan een lager zinkgehalte zijn. Dit kan aangetoond worden door middel van bloedonderzoek. Door zinktabletten te slikken kan vooral acne die heftig van aard is en waarbij ook een flinke huidontsteking zit vooral helpen.

Door het zink tekort aan te vullen neemt de kans op acne dus ook weer af. Dit is uit diverse onderzoeken gebleken. Een aanbevolen hoeveelheid die dat effect ook daadwerkelijk bereikt is 30-45mg zink per dag. Het is het beste om niet meer dan 40mg zink te nemen omdat het de aanbevolen hoeveelheid aan zink overschrijd.

Zo kun je puistjes nog sneller laten rijpen!

Je hebt nu enkele manieren gekregen om puistjes sneller te laten rijpen.

Je dient echter te begrijpen dat puistjes meestal ontstaan door een combinatie van factoren. Zo kun je puistjes krijgen door bepaalde voedingsmiddelen te eten en drinken en je huid niet of op een verkeerde manier te verzorgen.

Wil je meer informatie om op een goede en effectieve manier je puistjes sneller te laten rijpen en voor een langere tijd te verminderen? Overweeg dan het downloaden van mijn gratis e-book. Ik ga je dan exact vertellen hoe je de grondoorzaken van puistjes kunt aanpakken!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Bezoek een dermatoloog of huisarts voor informatie over jouw type puistjes die je sneller wilt laten rijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *