Puistjes tijdens afvallen: hoe kun je acne voorkomen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
afvallen en acne puistjes

Voor je gevoel gaat het afvallen heerlijk, je voelt je fit en verliest kilo’s. Een minder fijn gevoel krijg je als je in de spiegel kijkt. Je huid ziet er niet fris uit, het lijken op ontstekingen.

De huid heeft het zwaar te voorduren tijdens het afvallen, met acne tot gevolg. Waar komen die puistjes en onzuiverheden tijdens het afvallen nu eigenlijk vandaan?

Waarom krijg je puistjes tijdens het afvallen?

Er is natuurlijk niet direct te zeggen dat puistjes tijdens het afvallen één specifieke oorzaak heeft. Een opsomming van kleine bijkomstigheden kan een hormonale disbalans veroorzaken en voor de huid fataal zijn.

Het kan zijn dat je een dieet volgt of voor jezelf hebt besloten een stuk minder te gaan eten om het afvallen te stimuleren. Dit is echter niet gezond en zorgt ervoor dat je onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Het gevolg daarvan is dat je immuun systeem eronder gaat leiden, dit leidt tot kwaaltjes op de huid, denk dan aan eczeem, droge plekken en puistjes.

Het komt ook voor dat je tijdens het afvallen veel afvalstoffen verliest, deze stoffen voert het lymfesysteem af uit je lichaam. Een deel hiervan gaat door de huid naar buiten, dit resulteert zich vaak in onzuiverheden en acne vorming.

Een koolhydraat arm dieet is tegenwoordig de trend. Dit heeft z’n voordelen, maar mensen vergeten dat we koolhydraten gewoon nodig hebben en helemaal niet zo slecht zijn. Je verbrand veel vetten als je zo’n dieet volgt, wat juist positief is behalve dat je huid er de dupe van is. Er komen namelijk veel zuren vrij in je bloed en dit zorgt voor een disbalans, waarop je huid reageert met onzuiverheden.

Zorg dus dat je voldoende vitamines, koolhydraten en gezonde voedingsstoffen uit groente en fruit haalt als je puistjes tijdens het afvallen wilt voorokomen.

Tips bij het voorkomen van onzuiverheden

Afvallen en acne is geen aangename combinatie en kan gemakkelijk een oplossing bieden.

De onderstaande tips kunnen helpen tegen je puistjes tijdens het afvallen:

  • Het is misschien zelfsprekend, maar voldoende water drinken is de belangrijkste tip. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. De huid wordt soepel waardoor ze haar talg gemakkelijk kwijt kan. Dit remt de ontwikkeling van ontstekingen die plots kunnen opkomen. De huid voelt bovendien een stuk minder droog aan.
  • Het slikken van bepaalde supplementen is absoluut aan te raden tijdens het afvallen. Het zorgt ervoor dat de huid in goede conditie blijft. De supplementen waar je de huid mee kan ondersteunen zijn: OPC en huidvitamine-plus.
  • Het is belangrijk dat je de huid 1 tot twee keer per dag goed reinigt. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen en bacteriën verteerd worden. Ook stimuleert het de huid bij het maken van collageen en nieuwe huidcellen.
  • Eet producten met een lage glycemische index, zodat je minder insuline aanmaakt en dus minder snel puistjes krijgt. Producten met omega-3 vetzuren, producten met veel antioxidanten en zink staan er ook om bekend puistjes tegen te gaan.
  • Zorg ervoor dat je de juiste vetten binnen krijgt, denk hierbij aan voedingsproducten zoals vette vis, olijfolie, paprika, noten en avocado. Dit zijn buitengewoon rijke producten die je in elke supermarkt kunt halen. Hopelijk is afvallen en puistjes snel verleden tijd.

Redmiddel bij acne

Mocht je de puistjes echt zat zijn en streven naar een snelle oplossing, dan bestaat er ‘benzoyperoxide‘. Dit product doodt de acne bacteriën die hij tegenkomt. Een kleine hoeveelheid op de huid smeren is voldoende. Dit is uitsluitend een middel om te proberen als je acne op meerdere manieren hebt aangepakt. Onthoud echter dat acne vaak wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren.

Na een gesprekje met de huidspecialist weet je wat persoonlijk het beste werkt. Het kan natuurlijk zijn dat afvallen niet de reden is van je huidprobleem en puistjes. Afvallen en acne is een algemeen probleem, wat met een juiste behandeling goed te verhelpen is. Mocht het zo zijn dat het blijft aanhouden op lange termijn dan is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Een eventuele bacteriële infectie kan op de loer liggen.

De oplossing voor puistjes door afvallen!

Hopelijk heb je goede informatie gekregen uit dit artikel over acne en afvallen. Iedere huid is anders en reageert verschillend op bepaalde omstandigheden. Wat voor de één werkt, is voor de ander niet relevant. De genoemde tips zijn in ieder geval erg aan te raden om te proberen.

De kans is groot dat het aan jouw dieet ligt, er kunnen zonder dat je er bij stil staat bepaalde voedingsmiddelen missen in je eet/drink patroon. Ik raad je dan ook aan om mijn artikel over een acne dieet te lezen.

Daarnaast kun je overwegen mijn e-book “Leven Zonder Acne” aan te schaffen. Hierin krijg je namelijk een exact voedingsschema tegen acne en nog veel meer. Zo kun je dus afvallen en tegelijkertijd je puisten plekjes bestrijden.

Via de onderstaande knop ga je naar mijn verhaal.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *