Puistjes tussen wenkbrauwen

Ontdek hoe jij puistjes tussen je wenkbrauwen eenvoudig en snel kunt verwijderen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
puistjes tussen wenkbrauwen

Puistjes tussen wenkbrauwen ontstaan doorgaans op dezelfde manier als dat andere pukkels op het gezicht ontstaan. In dit artikel ga je ontdekken waarom jij last ondervindt van pukkels en hoe je de puistjes kan bestrijden op effectieve wijze.

Een puist tussen je wenkbrauw is voor iedereen zichtbaar. Je kan hierdoor zelfs onzeker worden. Heb je vaak last van terugkerende puistjes tussen de wenkbrauwen? De locaties van puistjes kunnen wat zeggen over je levenswijze en je gezondheid. Een puistje kan onschuldig lijken, echter kunnen puistjes dus heel wat last met zich meebrengen.

Iedereen kan last krijgen van puistjes. Bij meerderjarige komt acne voornamelijk voor aan de zijkant van het gezicht, ook wel de U-zone genoemd. Minderjarige hebben vaker puistjes rondom hun wenkbrauwen en op de neus, ook wel aangeduid als de T-zone. Lees snel verder om te ontdekken hoe je die vervelende pukkels op je gezicht kan bestrijden!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe ontstaan puistjes tussen de wenkbrauwen?

Puistjes tussen de wenkbrauwen ontstaan op dezelfde manier als normale puistjes. Voordat we de oorzaken en behandelingen gaan bespreken, zal ik je eerst even vertellen hoe een puistje op de huid ontstaat.

Wanneer een talgkliertje ontsteekt, komt een pukkel tevoorschijn. Extra aangemaakt talg en huidsmeer gaat zich mengen bij de uitvoergang van de talgklier. Uiteindelijk zal het talgkliertje verstoppen. Met de komst van bacteriën gaat het talgkliertje ontsteken met een dikke pukkel als gevolg. Een puistje tussen je wenkbrauw ontstaat dus in 3 stappen:

 1. Talgkliertje maakt meer talg aan dan normaal.
 2. Talgkliertje raakt verstopt door overtollig talg en huidcellen.
 3. Vuil en bacteriën doen het talgkliertje ontsteken.

In de puberteit wordt door de komst van hormonen opeens een stuk meer talg aangemaakt. Vandaar dat vooral jongeren last krijgen van puistjes tussen de wenkbrauwen.

Waarom heb ik last van puisten tussen mijn wenkbrauwen?

Wanneer talgklieren meer talg produceren dan normaal ontstaan dus de puistjes. Echter schijnt dat verschillende zaken puistjes tussen de wenkbrauwen sneller kunnen laten ontstaan, bijvoorbeeld:

 • Roken
 • Alcohol
 • Etenspatroon (vet eten en zuivelproducten)

Ook zouden de puistjes op je wenkbrauwen kunnen wijzen op onbalans in je nieren, maag of lever, problemen met je maagdarmkanaal of galblaas en een slechte bloedsomloop. Daarnaast zouden de puistjes kunnen ontstaan door vet en bewerkt eten. Een puistje net boven je neus – tussen je wenkbrauwen – kan komen door het eten van snacks en chocolade. Voorkom zo zoveel mogelijk rijke voedingsmiddelen zoals boter en kaas.

De plek tussen je wenkbrauwen is tevens de plek waar veel voedsel allergieën zich laten zien. Houd het dus in de gaten als je regelmatig terugkerende pukkels op een plek hebt. Kijk uit voor intoleranties voor bijvoorbeeld zuivel en tarwe. Drink je veel alcohol en/of rook je veel? Probeer eens te minderen met deze aanwensels om de organen minder te belasten.

De puisten kun je meestal zelf behandelen en verwijderen.

Puistjes tussen wenkbrauwen behandelen

Bevindt jouw probleemgebied zich tussen de wenkbrauwen? Dan komt het meestal door de manier van eten. Ga dus niet ’s avonds laat nog grote hoeveelheden, vette producten of zuivelproducten eten.

Puistjes tussen de wenkbrauwen kun je doorgaans op dezelfde manier behandelen als normale puistjes. De volgende tips kunnen onder andere helpen:

 • Minder wijn en andere alcoholische dranken
 • Minder sigaretten roken
 • Minder (snacks) eten op de late uren
 • Meer lichaamsbeweging
 • Drink voldoende water
 • Slaap voldoende en rust uit
 • Maak de plek tussen je wenkbrauwen goed schoon (met reinigingsmiddel)
 • Zon en daglicht kunnen goed zijn tegen puistjes

Je kunt bijvoorbeeld veel last hebben van kleine puistjes tussen je wenkbrauwen. Misschien zitten er al enkele puistjes. Je kunt deze dan uitknijpen en laten uitdrogen. Echter wanneer je een puistje uitknijpt kan de huid rondom je wenkbrauwen heel rood worden. Daarnaast kunnen de puistjes alsnog terugkeren als je ze niet goed verwijdert.

Het is zelfs mogelijk dat je depressief wordt door puistjes. Je durft dan bijvoorbeeld niet meer andere mensen aan te kijken en voelt jezelf ‘vies’. Het is niet goed dat je zelfvertrouwen lijdt onder je puistjes. Neem acne daarom serieus!

Om irritatie aan de huid in de toekomst te voorkomen dien je vet, gebakken en gefrituurde producten te vermijden. Mochten de tips niet helpen kun je naar een schoonheidsspecialist, dermatoloog of huisarts gaan om de puistjes te laten onderzoeken. Zij kunnen vervolgens een speciale acne crème of behandeling voorschrijven.

Probeer de puisten niet zelf uit te knijpen

Het kan verleidelijk zijn om puistjes tussen je wenkbrauwen zelf uit te knijpen. Je dient hier wel erg mee uit te kijken. Zelf puisten verwijderen met je handen kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Zo kan het vrijgekomen pus verspreiden met meer puistjes als gevolg. Ook kunnen er blijvende littekens en gaatjes in de huid ontstaan. Bovendien zal de huid rood worden waardoor de puistjes nog meer opvallen.

Het is daarom verstandiger om helemaal niet aan de puistjes te komen met je handen. In plaats daarvan kun je je gezicht ’s ochtends en ’s avonds gaan wassen met een gezichtsreinigingsmiddel. Hierdoor zullen de puistjes vanzelf verdwijnen zonder risico te lopen op ernstige gevolgen.

Middelen van doktoren, medicijn- en cosmetica fabrikanten kan je inzetten tegen puistjes. Echter werkt dit naar mijn mening niet. Onthoud goed dat iedereen een andere huidtype heeft, waardoor het mogelijk voor jou wel kan helpen.

Zolang je alleen puistjes hebt rondom je wenkbrauwen luidt het beste advies om hier vanaf te blijven om verspreiding te voorkomen. Zo kan de huid rust krijgen om zich te herstellen. Mocht je het niet kunnen laten om de puisten uit te knijpen, wacht dan op het moment dat ze echt ‘rijp’ zijn. Was alvorens het uitknijpen je handen. Was na het uitknijpen je gezicht en voorkom verspreiding van bloed en pus. Anti-puistjes producten zoals de lotion van Garnier kun je eens uittesten. Door elke avond wat spul op een gereinigde huid aan te brengen zullen de puistjes uitdrogen en zal de talgproductie tegen worden gegaan.

Wanneer je continu met je handen aan je puistjes zit, dan kun je jezelf aanleren om een anti-puisten middel erop te smeren. Het is beter dan krabben!

Leven Zonder Acne laat puistjes als sneeuw voor de zon verminderen!

Na het lezen van dit artikel over puistjes tussen de wenkbrauwen weet je hoe pukkels ontstaan en hoe je ze kunt tegengaan. Naast de hiervoor besproken tips zijn er nog vele andere manieren om de puistjes tegen te gaan.

Geld uitgeven aan allerlei dure middeltjes, behandelingen en medicijnen raad ik niet aan. De kans is namelijk erg klein dat het een blijvend effect heeft, en behandelingen kunnen erg veel geld kosten. Om voor de langere tijd je acne te verminderen kan “Leven Zonder Acne” weleens voor je gaan werken.

Je gaat dan niet alleen de symptomen van puistjes bestrijden, maar ook het probleem bij de wortel bestrijden door middel van een complete stap-voor-stap methode. Hierdoor zal je weer een gezondere huid krijgen, zelfverzekerder worden en de kans dat puistjes tussen je wenkbrauwen zullen terugkomen verkleint!

Als jij nieuwsgierig bent geworden naar de methode heb ik goed nieuws voor je, want onderaan dit artikel staat een link naar mijn gratis e-book over deze bijzondere methode. Als je deze methode naleeft krijgt jouw huid vast en zeker een enorme ‘boost’!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Dit waren mijn tips om puistjes tussen je wenkbrauwen te bestrijden. Ik hoor het graag van je als een tip ervoor heeft gezorgd dat de puistjes zijn verdwenen. Je kunt hieronder ook andere vragen stellen over puistjes. Tevens kun je eens rondkijken op mijn website en blogartikelen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *