Puistjes op voorhoofd: wat kun je er tegen doen?

Ontdek 11 goede tips tegen puistjes op het voorhoofd!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Puistjes op je voorhoofd ontdekt? Je wilt natuurlijk die lelijke kleine bultjes zo snel mogelijk verwijderen. Lees verder om 11 tips te ontdekken tegen vervelende acne bulten op je voorhoofd.

Misschien was je elke dag je gezicht, maar zelfs dan kun je last krijgen van puistjes op je voorhoofd. De puisten op deze plek kunnen verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina vertel ik je dan ook over de oorzaken en geef ik tips hoe je er snel vanaf kunt komen.

Eerder gaf ik algemene tips over puistjes en pukkels in het hele gezicht. Het kan echter goed zijn om een gerichte aanpak te gebruiken bij het bestrijden van puistjes op specifieke plekken, zoals in dit geval: het voorhoofd.

De puistjes ontstaan door ontstekingen van de talgklierfollikels. De follikkels komen voor op bijna heel ons lichaam. Op het voorhoofd wordt er echter extra veel talg aangemaakt. Dat is ook de reden waarom op deze plek juist veel puistjes kunnen ontstaan.

Bijna iedereen krijgt wel eens puistjes, de een alleen meer dan de ander. Een bekende oorzaak van puistjes bij jongeren is het schommelen van de hormonen. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn die liggen bij: voeding, medicijnen, genetische aanleg en verkeerd gebruik van een product.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is de betekenis van puistjes op het voorhoofd?

Er zijn dus verschillende oorzaken te geven voor puistjes op het voorhoofd.

Volgens Chinese geleerden zouden de plekken van puistjes duiden op gezondheidsproblemen in het lichaam. De acne op het voorhoofd zou bijvoorbeeld kunnen duiden op spijsverteringsproblemen of blaasproblemen.

Er wordt ook wel eens gedacht dat te weinig water drinken en veel stress kunnen leiden tot puistjes en pukkels.

Andere logische betekenissen van puistjes op het voorhoofd zijn:

  • Het dragen van een pet of hoed
  • Gel, wax en andere haarverzorgingsproducten die in contact komen met je voorhoofd
  • Het hebben van een type haarstijl zoals een pony

Wat voor onzuiverheden komen voor op het voorhoofd?

Acne op het voorhoofd gaat vaak gepaard met:

De puistjes komen vooral voor op het voorhoofd. Ook worden er vaak gistpuistjes ontdekt op het voorhoofd en rond de haarlijn.

Misschien voel je wel eens dat je een vettige huid hebt. Dat is namelijk ook een symptoom van acne op het voorhoofd. Na het 25e levensjaar verdwijnt acne vaak vanzelf. Je kunt echter veel doen om de puistjes eerder de baas te worden en dus effectief te bestrijden.

Wanneer naar de huisarts met acne en pukkeltjes?

Meestal verdwijnen de puistjes op je voorhoofd vanzelf. Ook kun je verschillende dingen zelf proberen, voordat je besluit een huisarts of huidtherapeut te raadplegen.

Veel mensen lijden emotioneel onder hun acne en worden onzeker, depressief en krijgen spiegel en/of krab obsessies. Mocht je in het sociale leven last hebben door je puistjes is het goed om de huisarts te bezoeken

Bij zeer ernstige (pijnlijke) vormen van acne kun je tevens de huisarts raadplegen om te zoeken naar een passende oplossing voor jouw huidtype, puistjes en/of littekens.

acne op het voorhoofd verwijderen

Kun je zelf puistjes op het voorhoofd verwijderen?

Ik raad je niet aan puistjes op je voorhoofd zelf proberen uit te knijpen. Vaak worden puistjes namelijk verkeerd verwijderd, omdat:

  • Het puistje nog niet rijp was
  • Er pus achterblijft waardoor de puist opnieuw terugkeert
  • Het puistje verkeerd wordt uitgedrukt waardoor littekens ontstaan
  • Vrijgekomen pus het omliggend huid irriteert en meer puisten ontstaan

Het is dus niet raadzaam om met blote vingers puistjes te verwijderen. Je zal immers tijdelijk een puistje zien verdwijnen, terwijl het probleem dan nog niet bij de bron is weggewerkt.

Bekijk de onderstaande tips tegen puistjes op je voorhoofd:

Tip #1: Slaap voldoende en beperk stress

De eerste tip tegen puistjes op het voorhoofd is om voldoende te slapen (minimaal 7 uur per nacht) en de hoeveelheid stress in je leven te beperken. Stress kan namelijk direct invloed hebben op je hormonen. Er kunnen dan opeens puistjes ontstaan. Veel stress en weinig slaap heeft niet alleen een slechte invloed op je acne, maar ook je gehele gezondheid.

Tip#2: Let op je voeding

De tweede tip tegen acne is om je voedingspatroon in de gaten te houden. Koolhydraten en geraffineerde suikers bijvoorbeeld kunnen je bloedsuikerspiegel van streek maken. Hierdoor zal je immuunsysteem verminderen en meer puistjes op je voorhoofd ontstaan. Het is beter om vezelrijk en gevarieerd te eten. Vermijd vette producten en zuivelproducten om te kijken wat een lagere inname ervan met je huid doet.

Tip#3: Beweeg meer

Dankzij beweging van je lichaam kun je jouw stress niveau omlaag halen. Dat is positief voor je hormoonschommelingen en bloedcirculatie. Ook ga je zweten tijdens het sporten wat kan helpen om de huid te reinigen. Je moet dan alleen niet vergeten om na het sporten direct onder de douche te stappen om puistjes op je voorhoofd te voorkomen.

Tip#4: Drink meer water

Je hoort vast vaak dat het gezond is om water te drinken. Het is echt gezond, maar toch drinken maar weinig mensen voldoende water. Het water kan helpen je lichaam schoon te houden, je huid vrij te houden van bacteriën en de bloedcirculatie te verbeteren. Als jij een mooiere huid wilt, kan het daarom goed zijn om 2 of 3 liter water per dag te drinken.

Tip #5: Let op de zon

Een combinatie van zon en acne is niet goed. De zon kan leiden tot meer acne en ook nog eens flink de huid beschadigen. Als je toch graag de zon in wilt, is het goed om een zonnebrandcrème te gebruiken die de poriën niet blokkeren. Ga dus op zoek naar een dunne zalf of vraag in een winkel naar geschikte zonnecrèmes bij acne.

Tip #6: Neem Omega 3 voor huidverbetering

Het binnenkrijgen van gezonde vetten kan helpen je te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Tevens kan Omega 3 helpen om acne bulten tegen te gaan en de talgproductie te reduceren. Voeding met veel gezonde vetten zijn bijvoorbeeld: lijnzaadolie, koolzaadolie, walnoten(olie), lijnzaad en hennepzaad. Je kunt een product met Omega 3-vetzuren bijvoorbeeld door een salade stoppen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Tip #7: Reinig je gezicht, maar met mate

Een goede huidverzorging is essentieel om acne op je voorhoofd te bestrijden. Er komen elke dag veel toxines en stoffen op je huid terecht. Was je gezicht 1 of 2 keer per dag met een milde reiniger om alle acne veroorzakende stoffen van je huid te halen. Je voorkomt zo dat vuil in de poriën gaat trekken en een ontsteking ontstaat.

Tip#8: Let op bij gebruik van cosmetica

Het kan natuurlijk aantrekkelijk zijn om puistjes op je voorhoofd te camoufleren met make-up. Echter kunnen cosmetica producten puistjes flink verergeren, omdat het de huid volledig afsluit. Kies dus altijd voor een make-up merk dat geschikt is voor een onzuivere huid. Kijk ook naar ervaringen van anderen, zodat je zeker weet dat het een geschikt product is.

Tip#9: Verschoon vaker je beddengoed

Alles wat overdag op je lichaam en in je haren belandt, kan vervolgens op je beddengoed terecht komen. Uiteraard kun je snel veel puistjes krijgen als je hier de hele nacht in gaat liggen met je voorhoofd. Verschoon voortaan in ieder geval dagelijks je kussenslopen om vuil en bacteriën op je voorhoofd te voorkomen.

Tip#10: Beperk het aantal alcoholische dranken en sigaretten

Alcohol is slecht voor je lever en hele gezondheid. Daarnaast kan je ook nog sneller puisten krijgen, omdat je huid uitdroogt door alcohol. Probeer dus te minderen of zelfs helemaal te stoppen met het drinken van alcohol. Kijk eens hoe je huid daar op reageert. Af en toe een glas rode of witte wijn schijnt goed te zijn. Je dient echter nooit te veel te drinken.

Tip #11: Let op met petten en haarverzorgingsmiddelen

Het dragen van hoeden, petten en mutsen kan leiden tot puistjes rond het voorhoofd. Het kan dus verstandig zijn om tijdelijk te stoppen met het dragen van petten en dergelijke om te kijken of dit inderdaad je acne verhelpt. Je begrijpt wel dat er veel viezigheid op hoofddeksels terecht kan komen, en dit in contact kan komen met je voorhoofd. Daarnaast kan er wrijving ontstaan door de stof van hoeden, petten of mutsen.

Puistjes op je voorhoofd voor de lange termijn verminderen? Gebruik dit!

Je hebt nu gelezen wat je kunt doen om puistjes op je voorhoofd tegen te gaan.

Misschien heb je al meerdere jaren last van acne. Ik kan me dan goed voorstellen dat je al van alles hebt geprobeerd om de onzuiverheden te verwijderen en behoorlijk klaar bent met je puistjes.

Persoonlijk heeft het me erg geholpen om mijn voedingspatroon en huidverzorgingsrituelen aan te passen. Hetzelfde geldt voor velen van mijn lezers.

Om je op weg te helpen heb ik het e-book “Leven Zonder Acne” geschreven. Je krijgt toegang tot een compleet voedingsschema, huidverzorgingsschema voor jouw huidtype en de do’s en don’ts bij acne.

Toch kan het even duren voordat je acne helemaal de baas wordt. Het is dan ook belangrijk om niet te snel op te geven en eerst opzoek te gaan naar de bron van het probleem.

Klik op de onderstaande groene knop om weer de baas te worden over de puistjes op je voorhoofd.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Heb je zelf nog een super tip tegen puistjes op het voorhoofd? Deel je tip dan even door hieronder een reactie achter te laten!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Anderen vonden deze artikelen ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *