Roaccutane ervaringen

Werkt dit GOUDEN (?) medicijn of niet?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
roaccutane ervaringen

Roaccutane ervaringen? Als je momenteel last hebt van middelmatige tot hardnekkige acne is de kans groot dat je het receptmedicijn ‘roaccutane’ als behandeloptie overweegt.

Het is goed dat je op zoek bent gegaan naar ervaringen met roaccutane. Er zijn namelijk talloze slechte reviews te vinden over dit medicijn, en toch wordt het vaak aangeraden door artsen en dermatologen.

Ik heb roaccutane zelf geprobeerd en ben voor je op onderzoek uitgegaan. Op deze pagina beschrijf ik mijn bevindingen. Je komt er dus achter of roaccutane je acne werkelijk kan laten verdwijnen en wat de ervaringen van andere acne patiënten zijn. Ook zal ik je mijn eigen roaccutane review geven.

Wat is roaccutane?

Roaccutane is een acne medicijn dat kan worden voorgeschreven als behandeling tegen acne. Een ander woord voor roaccutane is vitamine A derivaat. In Nederland wordt met roaccutane vaak hetzelfde bedoelt als isotretinoïne.

Het medicijn valt onder de groep retinoïden en kan helpen in de strijd tegen acne, omdat het de talgproductie van de talgklieren reduceert. Ook zullen je poriën verkleinen. Hierdoor zullen er minder mee-eters en puistjes met witte kopjes ontstaan.

Roaccutane wordt wel eens gezien als ‘het laatste redmiddel’ tegen acne. Er zijn dan ook strenge eisen voor het gebruik van dit product. Zo zal je uitgebreid gecontroleerd worden door een dermatoloog en dien je eerst alternatieve behandelopties tegen acne te hebben geprobeerd, zoals medicijnen en zalven op basis van antibiotica.

Er wordt aangeraden alleen roaccutane te gebruiken als je last hebt van hardnekkige acne, puistjes, cystes en littekens. Ook kan roaccutane voor specifieke vormen worden gebruikt, zoals acne fulminans en acne conglobata.

Roaccutane is een merknaam die in Nederland niet meer bestaat. Isotretinoïne is echter hetzelfde werkzame bestanddeel als in roaccutane en kun je vinden in verschillende producten met merknamen, zoals: isotrex, accutane, sortret, amnesteen, atretin, en isotroin.

Waarom roaccutane tegen acne gebruiken?

Roaccutane heeft verschillende eigenschappen die kunnen helpen acne te verminderen en te verwijderen. De werkzame stof in roaccutane heet isotretinoïne.

Denk aan de volgende positieve functies van roaccutane tegen acne:

 • Stimuleert de talgklieren om minder talg aan te maken waardoor de poriën minder snel zullen verstoppen. De agressieve werking van roaccutane op je talgklieren zal er echter voor zorgen dat je huid droger en gevoeliger wordt. Talg heeft een beschermende functie, maar je moet er niet teveel van hebben op je huid.
 • Bestrijdt acne veroorzakende bacteriën in de talgklieren.
 • Vermindert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Er zullen dus minder snel verstoppingen optreden. Vandaar wordt roaccutane ook ingezet voor de behandeling van psoriasis.
 • Vermindert ontstekingen.

Meestal wordt de roaccutane behandeling opgebouwd en wordt begonnen met een lage dosering. Naarmate de behandeling voortzet, zal de dosering worden verhoogd. Doorgaans zal je roaccutane 16 tot 20 weken of 3 tot 5 maanden moeten gebruiken.

In het geval van acne rosacea is de dosering vaak hoger. Ook gelden er andere doseringen afhankelijk van je gewicht.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat zal je merken qua bijwerkingen voor en na de roaccutane kuur?

De roaccutane tabletten kunnen 1 of 2 keer per dag worden ingenomen met water tijdens een maaltijd.

Als je net begint met de roaccutane kuur kan het gebeuren dat je meer last krijgt van puistjes. Je zult steeds minder last van acne horen te krijgen na enkele weken.

Roaccutane wordt aangeboden in verschillende doseringen. Je dient nooit een te hoge dosering te nemen. Ik heb zelf ook roaccutane in verschillende doseringen geprobeerd. De variant van 10 mg per dag zorgde bij mij al voor een droge huid.

Bij het gebruiken van roaccutane kunnen er verschillende bijwerkingen optreden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Overgeven
 • Gewrichts-, en spierpijnen
 • Maagpijn
 • Gevoelige huid
 • Roodheid
 • Droge huid en lippen
 • Depressie

Voorheen was het vrij makkelijk om roaccutane te krijgen. Sinds er veel ophef over de medicijnen is gekomen, moet je meer moeite doen om roaccutane te krijgen. Het is dan ook een receptplichtig geneesmiddel. Ook worden er vaak vervolgafspraken gepland om je lichaam in de gaten te houden.

Eventueel kun je bij een erkende online apotheek een consult inplannen en sneller roaccutane kopen en gebruiken. Je hoeft dan namelijk geen recept te hebben om roaccutane te kopen. Het is hierbij écht belangrijk dat je dit bij een geregistreerde apotheker doet. Anders heb je het risico op een slechte variant roaccutane.

Roaccutane mag in ieder geval niet gebruikt worden door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Na een maand zal de roaccutane uit je lichaam zijn verdwenen en zijn de risico’s op bijwerkingen vaak weg. Een arts zal uitgebreid met je praten over de toelatingseisen van roaccutane.

Gebruik elke dag een SPF 30 om verbanding door de zon te voorkomen als je gebruikt maakt van roaccutane. Raadpleeg hiervoor een arts.

Roaccutane review en ervaringen

Ik zal je hieronder mijn eerlijke review geven over roaccutane.

Roaccutane kuur
Roaccutane kuur

Beoordeling door Fleur,

08 mrt 2021
2

Na het gebruik van roaccutane voelde ik mij slecht. Ik kreeg namelijk al snel last van bijwerkingen zoals misselijkheid, een droge huid en droge lippen. Ook was mijn huid extreem gevoelig voor de zon. Nadat ik klaar was met de kuur zijn de puistjes na enkele jaren gewoon teruggekomen. Gezien de vele bijwerkingen ben ik gestopt met roaccutane te nemen en ben ik onderzoek gaan doen naar natuurlijke methodes.

De bijwerkingen die ik in mijn review deelde zie ik ook vaak voorbijkomen in reviews van andere acne patiënten. Hieronder heb ik een aantal ervaringen voor je gedeeld. Vanwege de privacy heb ik de namen weggelaten.

 • Een persoon dacht dat roaccutane eindelijk ging helpen acne uit te roeien na de vele bijwerkingen te hebben gehad, zoals: depressiviteit, barstende lippen en een pijnlijke huid. Na het stoppen met de kuur is de acne echter in een heftigere vorm teruggekomen. De persoon raadt roaccutane niet aan.
 • Een andere persoon heeft 8 maanden roaccutane gebruikt en heeft last gehad van hevige bijwerkingen. Zo zegt de persoon zelfs last te hebben gehad van alle mogelijke bijwerkingen van roaccutane. Denk aan droge, gescheurde lippen, droge huid, droge ogen, spierpijn, stemmingswisselingen en depressie. De persoon raadt aan om eerst naar alternatieven te zoeken om acne en littekens te behandelen.
 • Een persoon is na 2 maanden gestopt met de roaccutane kuur, omdat het lichamelijk en geestelijk te zwaar werd. Verschillende plekken op de huid werden erg droog. Ook werd er last ondervonden van duizeligheid, benauwdheid, droge ogen, droge lippen en gescheurde handen. Er wordt wel aangegeven dat roaccutane heeft geholpen tegen acne, maar de kuur is pas net afgelopen. Het is in een paardenmiddel volgens de persoon.
Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ik lees zelfs een ervaring van iemand die nu al 8 jaar bezig is met roaccutane. Inmiddels is het zijn 4e kuur. De persoon geeft aan dat hij het middel vaak een half jaar gebruikt, waarna de acne na een half jaar ook weer terugkomt. Daarom blijft de persoon steeds roaccutane gebruiken.

Al deze reviews geven aan dat roaccutane de symptomen van acne wel bestrijdt (het doodt namelijk acne bacteriën), maar de echte kernoorzaken van acne niet aanpakt. Hierdoor raken veel mensen teleurgesteld als de acne weer terugkomt.

Voor mijn gevoel zie ik teveel negatieve reviews en ervaringen op internet over roaccutane. Ik raad je dan ook aan om eerst naar alternatieve behandelingen voor acne te gaan zoeken. Je kunt op verschillende manieren de echte oorzaken van acne gaan aanpakken, zodat je écht acne verminderd voor een langere tijd.

Natuurlijk zijn er ook mensen die wel goede resultaten hebben gezien op hun acne voor een langere termijn. Dit verschilt dus heel erg per persoon.

Roaccutane ervaringen: conclusie + veilig alternatief

In deze review over roaccutane ervaringen is duidelijk naar voren gekomen dat er nogal wat bijwerkingen horen bij het gebruik van dit medicijn. Denk dus goed na over de bijwerkingen en praat hier zeker over met je arts.

Het is in ieder geval belangrijk om te zoeken naar een behandeling voor je acne. Als je veel puistjes en open wondjes hebt, kunnen dit namelijk blijvende littekens en vlekjes op je huid worden.

Om daadwerkelijk acne te verminderen, raad ik je aan naar andere behandelingen dan roaccutane te zoeken om de kernproblemen van acne uit te roeien. Dat kan bijvoorbeeld het aanpakken van een slechte darmflora, verkeerde huidverzorgingsroutine of hormonale onbalans zijn.

Hieronder kun je mijn e-book downloaden en ontdek je waarom zoveel mensen zelfs op late leeftijd nog steeds last blijven houden van acne. Als je direct toegang tot mijn gehele acne strijdplan wilt, kun je mijn verhaal ‘Leven Zonder Acne‘ lezen.

Vergeet niet om onderaan deze pagina jouw roaccutane ervaringen en review achter te laten, zodat we elkaar kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes tegen acne!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *